Številne novosti pritegnile obiskovalce
Kristijan Hrastar
Kmetijska mehanizacija

Petek, 17. april 2015 ob 11:11

Odpri galerijo

Dan odprtih vrat podjetja Itro Štore

Kot vsako leto na jožefovo v podjetju Itro, d. o. o., na sedežu podjetja v Štorah predstavijo celotni prodajni program traktorjev New Holland. V Sloveniji so traktorji Holland že nekaj let po prodaji na prvem mestu. Tako smo si ogledali modele serij od najmanjših pa do največjih, predstavili so tudi naslednje novosti: serija T4 LP, TD5+, TD3.50 UPG in TD4F.

Prenovljeni TD3.50 s štirikolesnim pogonom, z novim trivaljnim 48 KM pogonskim agregatom je preprost za vzdrževanje in upravljanje, njegova značilnost so nizki stroški vzdrževanja. 300-urni intervali med vzdrževanji, izjemno varčen agregat in robustna izdelava so med drugim dejavniki, ki traktor TD3.50 uvrščajo med traktorje z najnižjimi stroški vzdrževanja in uporabe. Je idealen za majhne kmetije za vsestransko uporabo. Tudi na večjih kmetijah bo ravno zaradi svoje izjemne priročnosti in vsestranskosti odličen pripomoček pri vseh opravilih. Prenos Synchro Shuttle™ omogoča vožnjo z osmimi hitrostmi naprej in osmimi vzvratno (od 2,8 do 33 km/h). Dvižna sila hidravličnega dvigala znaša 2200 kg, pretok črpalke je 40 + 21 l/min.

Pe­stra po­nud­ba trak­tor­jev New Hol­land

Serija T4 Low Profile je nadomestila eno najuspešnejših serij po prodaji, in sicer TND/TND-A/T4000 Deluxe. Vklop štirikolesnega pogona je elektrohidravličen, prav tako zapor diferencialov. Upravljanje zadnjega hidravličnega dvigala (2600 kg dvižne sile, MegaFlow™ hidravlična črpalka s 63,8 l/min pretoka) je lahko nadzorovano mehansko ali elektronsko, vgrajenih je lahko do 8 hidravličnih izhodov z mehanskim oz. delnim elektronskim upravljanjem. Na voljo je 5 različnih menjalnikov, od običajnega mehanskega 16+16 do elektrohidravličnega Dual Command prenosa z 32+16 prestavami, ki vključuje polovične prestave in spreminjevalnik smeri prestavljiv pod obremenitvijo. Na izbiro so izvedenke priključne gredi 540, 540E in 1000 ter sinhronizirana priključna gred. Traktorji T4 Low Profile, ki ga poganjata štirivaljna motorja s prostorninama 3,2 ali 4,5 litra delovne prostornine in s turbinskim polnilnikom, so bili načrtovani z mislijo na odlično razmerje med maso in močjo ter nižjimi obratovalnimi stroški. Pri seriji T4 LP je tako interval menjave motornega olja kar na 600 delovnih ur.

V skladu z ostrejšimi okoljevarstvenimi zahtevami so pri New Hollandu na trgu ponudili posodobljeno serijo TD5+ s povsem novimi 3,4-litrskimi motorji z vbrizgom goriva po skupnem vodu, poznanimi iz serij T4 in T5, ki ustrezajo normativom stopnje III B (Tier 4i). V seriji TD5+ bodo od začetka na razpolago štirje modeli z močjo motorja od 63 do 84 kW (86 do 114 KM), ki se vsi izdelujejo v Italiji. Manjša dva modela TD5.85+ in TD5.95+ sta standardno opremljena z mehanskim spreminjevalnikom smeri (hidravlični je opcija), večja dva TD5.105+ in TD5.115+ pa vedno s hidravličnim spreminjevalnikom smeri.

Bistvena razlika glede na dosedanje modele je v novih in bolj varčnih motorjih manjše prostornine z recirkulacijo izpušnih plinov in filtrom trdih delcev (DPF). Modela TD5.85+ in TD5.95+ imata zdaj 3 kW (4 KM) večjo moč, nazivni vrtljaji motorja pa bodo namesto 2500 po novem 2300 vrt/min. Pri novih TD5+ je standardno nameščena črpalka za olje s pretokom 47+27 l/min, po potrebi pa je kot opcija na voljo MegaFlow hidravlična črpalka kapacitete 63+37 l/min. Zadnje hidravlično dvigalo je standardno opremljena z dvema pomožnima dvižnima cilindroma tako, da bo maksimalna kapaciteta dviga iz dosedanjih 3565 kg povišana kar na 4700 kg. S tem bo novi TD5+ postal primeren tudi za opravila s priključki, ki so bili za trenutno serijo TD5 pretežki. Hitrosti zadnje priključne gredi bodo pri novem TD5+ ostale nespremenjene, in sicer 540/540E, ter sinhronizirane s kolesno hitrostjo, zaradi novih motorjev pa se bodo občutno spustili vrtljaji motorja pri pogosto uporabljenem načinu 540E (750) iz trenutnih 1715 na 1535 vrt/min, s tem pa tudi manjša poraba goriva.

Nova serija TD4F bo jeseni nadomestila TD4000F. Traktor bo okreten, ne samo zaradi ozkega koloteka, ampak tudi zaradi servo krmila in majhnega obračalnega polkroga. Na voljo bo sinhronizirana priključna gred zadaj, možnost tudi spredaj, hidravlično dvigalo Lift-O-Matic™ in črpalka MegaFlow™ s pretokom 61 l/min. Na voljo bo prenos Synchro Shuttle™, in sicer 12+12 (40 km/h) s hidravličnim spreminjevalnikom smeri (Power Shuttle). Traktor bo krasil nov NH2pokrov motorja, novi blatniki, nova razporeditev ročic …

Obiskovalci so poleg novosti videli tudi druge serije traktorjev New Holland. Naj naštejemo predstavljene serije: TD3.50, T3F, TD 4000F, T4 V/N/F, T4, TD 5, T5, T6 in T7.

Številne novosti pritegnile obiskovalce

DOMOV / MEHANIZACIJA / NOVOSTI Številne novosti pritegnile obiskovalce 25. 3. 2015 / Kristijan Hrastar, kristijan.hrastar@czd-kmeckiglas.si Pe­stra po­nud­ba trak­tor­jev New Hol­land Dan odprtih vrat podjetja Itro Štore Kot vsako leto na jožefovo v podjetju Itro, d. o. o., na sedežu podjetja v Štorah...

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 14. Nov 2019 at 08:38

124 ogledov

Fotoreportaža slovenskih podjetij na sejmu Agritechnica 2019
Razstavljalo je tudi 17 slovenskih podjetij, in sicer Agromehanika iz Hrastja pri Kranju, Cerjak iz Leskovca pri Krškem, Efos iz Hruševja, Farmtech Ljutomer, Gomark iz Vranskega, Gorenc – Igor Stare iz Spodnjega Brnika, INO Brežice iz Krške vasi, Mahle Electric Drives iz Šempetra pri Gorici, Modularis Teh iz Litije, Pišek – Vitli Krpan iz Jazbine, Šmarje pri Jelšah, Plastoform Šmarjeta, Roto Murska Sobota, SIP Strojna industrija Šempeter, Tajfun Planina, Tehnos iz Žalca, Uniforest iz Petrovč in podjetje Zupan iz Malečnika pri Mariboru.

Thu, 7. Nov 2019 at 09:00

191 ogledov

Sejem Agritechnica z močno slovensko udeležbo
Od nedelje naprej, uraden začetek za obiskovalce je v torek, 12. novembra, bo v Hannovru potekal mednarodni kmetijski sejem Agritechnica 2019, na katerem podjetja bienalno predstavijo najpomembnejše novosti na področju kmetijske tehnike. Sejem Agritechnica je vodilni svetovni sejem na področju kmetijske mehanizacije, saj se na njem letos predstavlja 2750 razstavljavcev z vseh celin oziroma iz 51 držav. Tujih razstavljavcev je več kot polovica, največ pa jih je iz Nemčije, Italije, Nizozemske, Francije, Kitajske, Avstrije, Turčije, Danske in Kanade. Slovenski delež ni zanemarljiv, predstavljalo se bo 17 podjetij.

Tue, 5. Nov 2019 at 10:17

217 ogledov

Podaljšanje roka setve in pokritosti tal s prezimno zeleno odejo pri KOPOP zahtevi ozelenitve njivskih površin
Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja sporoča, da se rok setve v nekaterih občinah prestavlja na 15. november, rok, ko morajo biti tla prekrita s prezimno zeleno odejo, pa na 5. december. Podaljšanje ne velja za območja vseh občin.

Wed, 30. Oct 2019 at 07:34

192 ogledov

Kmetija Kocuvan iz Sovjaka pri Svetem Juriju ob Ščavnici
Vas Sovjak je vinorodni kraj, ležeči v gričevnatem predelu občine Sveti Jurij ob Ščavnici. Znano je predvsem po tem, da že dve desetletji Društvo vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric organizira Dan odprtih kleti Sovjak, ko v popoldanskih urah obiskovalci na pohodu od kleti do kleti obiščejo številne domače vinogradnike in poskusijo njihov letni pridelek. Med njimi izstopajo vina Avos, ki so blagovna znamka vin vinogradnika Jožeta Kocuvana.

Tue, 29. Oct 2019 at 11:27

360 ogledov

Zadnje oktobrske dni na sočni jesenski paši
Na pašnikih med Hotedršico in Godovičem je okrog dvajset glav govedi limuzin pasme uživalo ob jesenski paši in toplem soncu. Vsem, ki so ali še imajo živino na paši, je narava poskrbela za dobro počutje živali. Paša je najbolj naraven način krmljenja govedi, je pa treba živalim zagotoviti oskrbo z rudninami in vodo za napajanje. Ker je jesenska paša nekoliko skromnejša z beljakovinami in tudi količinsko jo je manj, rejci na pašnike dovažajo bale suhe mrve, nekateri tudi silažne bale ali krmo, bogato z energijo.  Limuzin je mesna pasma, meso govedi iz pašne reje pa je dragoceno za naše zdravje, ker je bolj pusto, vsebuje manj maščob in je zato manj kalorično, ima več vitamina E in A kot meso živali iz hlevske reje in pitališč, visok je delež antioksidantov in do 30 odstotkov manj holesterola. Zaradi navedenih in drugih prednosti je med porabniki vse večje povpraševanje po domačem lokalno prirejenem mesu.

Tue, 29. Oct 2019 at 11:26

187 ogledov

Omejitve kolobarja in obdelave tal zaradi uporabe nekaterih herbicidov v poljščinah
Nasveti Kmetijske svetovalne službe O primernem in ugodnem kolobarju oziroma vrstenju poljščin na naših njivah razmišljamo običajno pred jesensko setvijo ozimnih žit in zgodaj spomladi pred pričetkom spomladanske setve. Jesenska setev ozimnih žit se je v večini Slovenije končala, optimalen čas za setev pa je še vedno na Goriškem in v Slovenski Istri, in sicer do 15. novembra. Odločitve za setev ozimnih žit običajno sprejmemo že zgodaj spomladi, ko premislimo vse potrebe na naši kmetiji (potrebe po krmi za živali), agrotehnične danosti in izpolnjevanje zahtev iz navzkrižne skladnosti ter morebitnih kmetijsko okoljskih ukrepov, v katere je kmetija vključena (KOPOP). Na odločitve o setvi posameznih kultur vplivajo tudi cenovna razmerja na trgu poljščin.

Zadnji komentarji

Prijatelji

ZUPAN d.o.oLeon Kraljziliute88edita editaAlen  OsenjakMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaBarbara RemecDragica HericVlasta KunejDarja Zemljič

NAJBOLJ OBISKANO

Številne novosti pritegnile obiskovalce