Traktor New Holland T4.85 LP
Kristijan Hrastar
Kmečki glas

Sreda, 23. september 2015 ob 11:03

Odpri galerijo

Podjetje New Holland je oblikovalo in razvilo popolnoma novo serijo traktorjev T4 LP, ki obsega štiri modele. Že samo ime LP (Low Profile) pove, da je njihova največja odlika nizka višina in nizko težišče. Z odzivnimi in učinkovitimi motorji z močjo od 78 do 106 KM ter široko paleto dodatne opreme si lahko serijo T4 LP naročite po lastnih željah. Traktor je namenjen za številna dela tako na kmetiji kot v sadovnjakih in vinogradih. Posebej primeren je za dostop v nizke objekte in pri opravilih na strmih pobočjih. Modelu New Holland T4.85 LP je komisija v Gornji Radgoni podelila zlato medaljo, traktorje New Holland pa v Sloveniji zastopa podjetje ITRO d.o.o., PE Štore.

V serijo T4 LP so nameščeni FPT (Fiat-Power-Train) mehansko krmiljeni motorji. Vse štiri modele, T4.75LP, T4.85LP, T4.95LP in T4.105LP tako poganjajo vsestransko uporabni in zanesljivi štirivaljniki s po dvema ventiloma na valj. V šibkejših dveh modelih se vrtita 3.2l F5C motorja z intervalom menjave motornega olja na vsakih 500 ur, v močnejših dveh pa 4.5l NEF motorja z intervalom menjave olja vsakih 600 ur. Prva črka in številka v imenu 'T4' se nanašata na kategorijo traktorja, številke ki sledijo (npr. 75) pa pomenijo največjo moč, ki jo zmore motor. Za osnovo je modelom T4 LP služila dobro znana in preizkušena serija ozkokolotečnih traktorjev T4F, katerim so za potrebe kmetijstva namenili povsem novo razvita prednji most in zadnjo os. S tem naj bi ti traktorji vsaj delno zapolnili vrzel, ki je nastala z ukinitvijo priljubljene serije T4000 Deluxe. Ta je bila v Sloveniji daleč najbolj prodajana serija zadnjih nekaj let.

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 7. Nov 2019 at 09:00

132 ogledov

Sejem Agritechnica z močno slovensko udeležbo
Od nedelje naprej, uraden začetek za obiskovalce je v torek, 12. novembra, bo v Hannovru potekal mednarodni kmetijski sejem Agritechnica 2019, na katerem podjetja bienalno predstavijo najpomembnejše novosti na področju kmetijske tehnike. Sejem Agritechnica je vodilni svetovni sejem na področju kmetijske mehanizacije, saj se na njem letos predstavlja 2750 razstavljavcev z vseh celin oziroma iz 51 držav. Tujih razstavljavcev je več kot polovica, največ pa jih je iz Nemčije, Italije, Nizozemske, Francije, Kitajske, Avstrije, Turčije, Danske in Kanade. Slovenski delež ni zanemarljiv, predstavljalo se bo 17 podjetij.

Tue, 5. Nov 2019 at 10:17

192 ogledov

Podaljšanje roka setve in pokritosti tal s prezimno zeleno odejo pri KOPOP zahtevi ozelenitve njivskih površin
Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja sporoča, da se rok setve v nekaterih občinah prestavlja na 15. november, rok, ko morajo biti tla prekrita s prezimno zeleno odejo, pa na 5. december. Podaljšanje ne velja za območja vseh občin.

Wed, 30. Oct 2019 at 07:34

168 ogledov

Kmetija Kocuvan iz Sovjaka pri Svetem Juriju ob Ščavnici
Vas Sovjak je vinorodni kraj, ležeči v gričevnatem predelu občine Sveti Jurij ob Ščavnici. Znano je predvsem po tem, da že dve desetletji Društvo vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric organizira Dan odprtih kleti Sovjak, ko v popoldanskih urah obiskovalci na pohodu od kleti do kleti obiščejo številne domače vinogradnike in poskusijo njihov letni pridelek. Med njimi izstopajo vina Avos, ki so blagovna znamka vin vinogradnika Jožeta Kocuvana.

Tue, 29. Oct 2019 at 11:27

301 ogledov

Zadnje oktobrske dni na sočni jesenski paši
Na pašnikih med Hotedršico in Godovičem je okrog dvajset glav govedi limuzin pasme uživalo ob jesenski paši in toplem soncu. Vsem, ki so ali še imajo živino na paši, je narava poskrbela za dobro počutje živali. Paša je najbolj naraven način krmljenja govedi, je pa treba živalim zagotoviti oskrbo z rudninami in vodo za napajanje. Ker je jesenska paša nekoliko skromnejša z beljakovinami in tudi količinsko jo je manj, rejci na pašnike dovažajo bale suhe mrve, nekateri tudi silažne bale ali krmo, bogato z energijo.  Limuzin je mesna pasma, meso govedi iz pašne reje pa je dragoceno za naše zdravje, ker je bolj pusto, vsebuje manj maščob in je zato manj kalorično, ima več vitamina E in A kot meso živali iz hlevske reje in pitališč, visok je delež antioksidantov in do 30 odstotkov manj holesterola. Zaradi navedenih in drugih prednosti je med porabniki vse večje povpraševanje po domačem lokalno prirejenem mesu.

Tue, 29. Oct 2019 at 11:26

149 ogledov

Omejitve kolobarja in obdelave tal zaradi uporabe nekaterih herbicidov v poljščinah
Nasveti Kmetijske svetovalne službe O primernem in ugodnem kolobarju oziroma vrstenju poljščin na naših njivah razmišljamo običajno pred jesensko setvijo ozimnih žit in zgodaj spomladi pred pričetkom spomladanske setve. Jesenska setev ozimnih žit se je v večini Slovenije končala, optimalen čas za setev pa je še vedno na Goriškem in v Slovenski Istri, in sicer do 15. novembra. Odločitve za setev ozimnih žit običajno sprejmemo že zgodaj spomladi, ko premislimo vse potrebe na naši kmetiji (potrebe po krmi za živali), agrotehnične danosti in izpolnjevanje zahtev iz navzkrižne skladnosti ter morebitnih kmetijsko okoljskih ukrepov, v katere je kmetija vključena (KOPOP). Na odločitve o setvi posameznih kultur vplivajo tudi cenovna razmerja na trgu poljščin.

Tue, 29. Oct 2019 at 11:24

127 ogledov

Trg z mlekom: stabilen ali ostaja na doseženi stopnji?
Po skoraj ničelni rasti v maju in juniju se je ponudba mleka v EU v juliju nekoliko povečala (za + 0,4 odstotka). Ponudba mleka v EU je bila do vključno julija za 0,3 odstotka višja kot v istem obdobju leta 2018. Ponudba v Nemčiji, Franciji in na Nizozemskem se že nekaj časa zmanjšuje in tako je bilo tudi julija. Po drugi strani pa se prireja mleka na Irskem še naprej močno povečuje, julija je bila večja za več kot 10 odstotkov, v Sloveniji pa so mlekarne od januarja do avgusta odkupile za 2,4 odstotka manj kravjega mleka kot v istem obdobju lani. Izračunana mesečna cena mleka pri največjih evropskih mlekarnah je v septembru znašala 33,78 evra za 100 kg mleka, pri nas pa je povprečna odkupna cena za kilogram mleka v septembru znašala 32,13 centa.

Zadnji komentarji

Prijatelji

ZUPAN d.o.oLeon Kraljziliute88edita editaAlen  OsenjakMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaBarbara RemecDragica HericVlasta KunejDarja Zemljič

NAJBOLJ OBISKANO

Traktor New Holland T4.85 LP