30. tradicionalni posvet Javne službe kmetijskega svetovanja

19 novembra, 2015
0
0

V organizaciji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) je v kongresnem centru Thermana v Laškem potekal jubilejni 30. posvet Javne službe kmetijskega svetovanja. Posvet je osvetlil njeno vlogo pri prenosu znanja na slovenske kmetije v luči Evropskega inovacijskega partnerstva (EIP).

V pozdravnem nagovoru ob začetku posveta je vodja sektorja za kmetijstvo in gozdarstvo pri Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije Anton  Jagodic poudaril, da imamo v Sloveniji kmetije, ki potrebujejo javni servis svetovanja s stabilnim dolgoročnim financiranjem na področju kmetijstva in podeželja. Služba dobro deluje v okviru Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, kjer kmetje lahko neposredno vplivajo na delovanje službe.

Predsednik KGZS Cvetko Zupančič je izpostavil, da posveti kmetijske svetovalne službe prispevajo pomemben delež k novim pristopom pri prenosu znanja v partnerstvu s kmeti. Kljub novim načinom prenosa in pridobivanja znanja kmet še vedno rabi svetovalca, a z drugačnimi znanji in izkušnjami kot pred časom.