Novosti iz Landinija

Podjetje Argo Tractors se je na sejmu predstavil traktorje Landini v lepi luči z velikim razstavnim prostorom, kakor tudi s številnimi novostmi. Začetki Landinija segajo 131 let nazaj, letos pa so prič predstavili traktor z brezstopenjskim menjalnikom, in kakor pravijo pri Landiniju, je to za njih le še dodaten izziv, da bodo v prihodnje ponudili traktor, ki ga kmetovalec potrebuje za vsakdanja dela.

Seriji 6 in 7 imata tako brezstopenjski V-Shift menjalnik, priznanega proizvajalca ZF. Novost je tudi nekoliko drugačna zunanjost, od starih modelov se razlikuje predvsem v barvi, ta je po novem kovinska nekoliko temnejše modre barve….

Naslednja novost iz Landinija je posodobljenaserija 6L z novim motorjem, ki izpolnjuje Tier 4i okoljske standarde. Naj spomnimo, da so z navedeno serijo nadomestili serijo Landpower in je na voljo s tremi modeli: 6-145L, 6-160L, 6-175L….

Tudi pri seriji Landini 6C, ki delno nadomešča serijo Powermondial, beležimo nekatere posodobitve. Dvema modeloma so odali še model 6-140C, ki ima zmogljiv štirivaljni motor FTP-NEF s 16-ventilsko tehnologijo s prostornino 4500 cm³.