Rezalno cepilni stroj KRPAN CS 420

Na sejmu Agra v Gornji Radgoni je podjetje Krpan iz Jazbine, Šmarje pri Jelšah, zlato medaljo prejelo tudi za hidravlično – mehanski model rezalno-cepilnega stroja KRPAN CS 420. Na trg prinaša novo dimenzijo v svoji zmogljivosti in enostavni zasnovi. Kompaktno zasnovan, z ergonomsko oblikovanimi detajli omogoča žaganje hlodovine vse do premera 42 cm, in cepljenje s cepilno silo 16 ton.

Rezalno cepilni stroj KRPAN CS 420 je za delo pripravljen v nekaj minutah, saj je potrebno samo zasukati podajalno mizo s podajalnim trakom ter raztegniti in nagniti transporter v delovni položaj. Priključevanje stroja in zagon je enostaven preko tritočkovnega priključnega drogovja in kardanske gredi. Za pogon zadostuje že samo 35 KM.

Upravljanje stroja je izredno enostavno, saj so vse ročice za upravljanje spredaj na dosegu obeh rok, ne da bi se bilo potrebno upravljavcu premakniti iz delovnega mesta. Vse glavne funkcije upravljavec upravlja z eno roko. Druga roka služi za prijemanje hlodov ali pa za upravljanje pomožnih funkcij stroja.