Srečanje bo 11. junija v Jablah

27 maja, 2016
0
0

Društvo kmetijske tehnike Slovenije prireja že tradicionalno 19. slovensko srečanje ljubiteljev stare kmetijske tehnike, ki bo v soboto, 11. junija 2016 v Jablah (Loka pri Mengšu) na prostoru Kmetijskega inštituta Slovenije. Srečanje v zgodovinskem okolju poleg gradu Jable vsako leto obišče več tisoč obiskovalcev in številčni aktivni udeleženci s starodobnimi kmetijskimi stroji in napravami iz naše države in sosednjih držav.

Za dodatne informacije v zvezi s srečanjem se lahko obrnete na naslednje predstavnike Društva kmetijske tehnike Slovenije: mag. Jože Dular, predsednik Društva kmetijske tehnike Slovenije (041 619 970), dr. Viktor Jejčič, podpredsednik društva in vodja organizacijskega odbora srečanja (041 220 656).

Ob 11. uri bo odprtje srečanja. Sledila bo predstavitev starodobnih traktorjev s traktorsko parado. Ob 13. uri bo predstavitev starodobnih vozil: cestnih, terenskih, tovornih, vojaških, motociklov itn. Nato bo predstavitev stacionarnih kmetijskih strojev (ročna košnja, stiskanje olja, predstavitev vprežnih orodij in strojev, vozov in ročnega kmetijskega orodja itn.). Med tem bodo s pričetkom ob 12. uri organizirane družabne igre (otroško tekmovanje z modeli traktorjev na daljinsko vodenje, spretnostna vožnja otrok s traktorji, itn.). Ob 15.30 bo razglasitev najbolje ohranjenih in restavriranih strojev na srečanju s podelitvijo priznanj z nagradami ter razglasitev najboljših tekmovalcev v spretnostni vožnji. Program je okviren in bo prilagojen številu in vrsti prijavljenih strojev. Na srečanju si bodo lahko obiskovalci med 11. in 16. uro ogledali mikro bioplinsko napravo, ki se nahaja v neposredni bližini prizorišča ter tehnologijo za proizvodnjo olj iz semena oljnic na kmetijah.

Prijavite se s prijavnico na Društvo kmetijske tehnike Slovenije, Hacquetova 17, 1000 Ljubljana, tel.: (01) 280 52 62. E-pošta: tajnik@dkts.si ali info@dkts.si, kjer dobite tudi dodatna pojasnila o srečanju.