Trosilnik mineralnega gnojila Kverneland Exacta CL GEO Spread

Kverneland Group, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje GRAPAK A1 d.o.o., je vodilno mednarodno podjetje za razvoj, proizvodnjo in distribucijo kmetijskih strojev in storitev z dolgo zgodovino, ki temelji na jasni viziji: poslušati kmete in jim olajšati delo.

Trošenje mineralnih gnojil sodobnim poljedelcem omogoča uporabo natančne količine hranil in izogibanje prekrivanju. Trosilniki mineralnih gnojil podjetja Kverneland zagotavljajo natančno trošenje, preprosto uporabo in številna leta brezskrbne uporabe.

Trosilniki Exacta GEOspread so tehtalni trosilniki z vgrajenim nadzorom odsekov, ki zagotavlja optimalno porabo hranil za vaše posevke. Tehtalni sistem nenehno preverja in nadzira želeno stopnjo trošenja, ne glede na hitrost pretoka mineralnega gnojila. Sistem GEOspread omogoča ločeno natančno in preprosto prilagajanje delovne širine in stopnje trošenja obeh diskov neposredno iz kabine traktorja, zgolj z dotikom terminala ISOBUS. Trosilnik je opremljen z dvema električnima aktuatorjema na vsakem trosilnem disku, nameščenima na dozirni enoti. Prvi aktuator nadzira nastavitev širine raztrosa, drugi pa nadzira stopnjo trošenja.