Prvi kmetijski sejem je Gregorjev sejem v Novem mestu

14 marca, 2017
0
0

»O sv. Gregorji dolgo njivo orji!«, pravi slovenski pregovor. Na to, kako se bo kmetovalo, pa je treba misliti pred in po tem godovniku. Pester nabor idej je vselej mogoče dobiti na sejmu in prvi med kmetijskimi je Gregorjev sejem na Grabnu v Novem mestu, ki ga je letos pospremilo še lepo sončno vreme.

V organizaciji Kmetijske zadruge Krka se je predstavilo 400 razstavljavcev iz širšega območja Dolenjske in tudi od drugod. Ponudniki kmetijske mehanizacije, opreme, semen in sadik, lokalno pridelane hrane in razstavljavci z raznovrstno ponudbo so se minuli konec tedna predstavili več kot 25 tisoč obiskovalcem. Spremljali smo tudi strokovna predavanja in praktične prikaze, največ je bilo zanimanja za varno delo z motorno žago.

Da je Gregorjev sejem na Dolenjskem zelo zanimiv in pomemben, so z obiskom potrdili številni gostje, ki niso skoparili s pohvalnimi besedami na račun odlične organizacije. V petek je sejem odprl predsednik Državnega sveta Mitja Bervar, v soboto pa si ga je ogledal predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar, ki je z zadovoljstvom okušal domače dobrote lokalnih kmetov.