Massey Ferguson 5700 SL

Massey Ferguson je lani v začetku leta na trg poslal popolnoma novo serijo 5700 SL, ki nudi udobje in produktivnost v območju moči 100 – 130 KM. V seriji so štirje modeli, motorji izpolnjujejo najnovejše zahteve za izpušne pline Tier 4 Final, z vgrajenim sistemom čiščenja izpušnih plinov, ki ne potrebuje vzdrževanja.

Motor je štirivaljni, prostornine 4,4 l, turbinsko polnjen in zadnja izvedba proizvajalca motorjev v skupini Agco. Za obdelavo izpušnih plinov z ureo (AdBlue) sta potrebna dva ločena sklopa in sicer dizel oksidacijski katalizator (DOC), kje poteka prva obdelava (oksidacija), za tem pa še selektivni redukcijski katalizator (SCR), kjer poteka kemijska reakcija med snovmi v izpušnih plinih (NOx) in vbrizgano sečnino (AdBlue).

Menjalnik ima štiri skupine, izbiramo pa lahko med 4 ali 6 prestavami, v prvi izvedbi je 16/16 prestav, v drugi pa 24/25 prestav. Tako skupine kot prestave so prestavljive pod obremenitvijo. Izbiramo jih lahko kar tremi ročicami. S kombinirano ročico spreminjevalnika smeri levo pod volanom, na križni krmilni ročici za hidravlične ventile in prestavni ročici na desni konzoli ali na naslonjalu za desno roko.

Več preberite v 20. številki Kmečkega glasa (17. maj 2017).