Novosti iz podjetja Landini

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Na letošnjem največjem sejmu kmetijske mehanizacije Agritechnica v Hannovru so v podjetju Landini predstavili številne novosti. Najbolj »udarna« je bila predstavitev nove serije Rex 4. Različice V, F, GT – nizki nasadi, GE – standardni veliki nasadi in V so namenjeni za delo v sadovnjakih, vinogradih, nasadih. Zastopnik za traktorje Landini pri nas je podjetje SI-JA d.o.o. iz Kajakaška 40A, Ljubljana-Šmartno.

Serija Rex 4

V seriji je šest modelov v vsaki različici. Imajo Deutz Tier motor s prostornino 2,9 litra, ki proizvedejo od 70 do 112 KM. Tier 4i okoljsko stopnjo dosegajo z oksidacijskim katalizatorjem (DOC). Sistem Memo Switch motorja si zapomni optimalne vrtljaje motorja. Največja moč je dosežena pri 2200 vrtljajih motorja.

V Landiniju za traktor proizvajajo popolnoma novo obliko menjalnika z mehanskim ali hidravličnim invertorjem (Power Shuttle), ki omogoča prestavljanje s stikalom na prestavni ročici in spremembo smeri vožnje z uporabo EH invertorja smeri z ročico levo ob volanu. Na razpolago so štiri prestave v treh skupinah, izbiramo med Hi-Lo in Medium-Low ter plazečimi prestavami.