Landini serija 4 in Rex

Na sejmu Agritechnica je Landini predstavil tudi posodobljeno serijo 4 in serijo Rex. Serija 4 je nedolgo nazaj nadomestila seriji Alpine in Technofarm. Motorji Deutz pri modelih 4-060, 4-070 in 4-080 (2,9-litrski) izpolnjujejo okoljske standarde Tier 4 Final, pri močnejših treh s 3,6 litrskim motorjem (4-090, 4-100 in 4-105) pa Tier 4i standarde. Do nadaljnjega bo v ponudbi tudi še model 4-075 s 4-valjnim klasičnim motorjem Perkins 1104-44D, prostornine 4400 cm³.

Serija 4

Motor navedene standarde izpolnjuje z dvema sistemoma. Filter za trdne delce (angl. Diesel particulate filter – DPF), omogoča da se izločijo tudi najbolj fini trdni delci v izpuhu. Izločeni trdni delci pozneje zgorijo v procesu samočiščenja (regeneracija filtra za delce pri nižji temperaturi in vzpostavitev začetnega stanja filtra). Sistem za filtriranje se samodejno regenerira. DOC sistem (oksidacijski katalizator).

Serija Rex

Serija ozkokolotečnih traktorjev Rex je zasnovana za posebne pogoje dela kot so dela v vinogradih, sadovnjakih, hmeljiščih, komunalnih storitvah kot tudi pri vsakdanjih opravilih (serija GT – nizki nasadi in GE – standardni veliki nasadi). Landini je razvil nekaj različnih izpeljank serije Rex glede na različno dolžino, širino in medosno razdaljo. Opremljeni so z različnimi kombinacijami pnevmatik za širši spekter želja in potreb uporabnikov. Prednost traktorjev Rex so zmogljivi, vodno hlajeni motorji Perkins 1104 Euro III z razponom moči od 68 KM do 110 KM.