Prednostne naloge kmetijskega ministrstva v letošnjem letu

8 januarja, 2016
0
0

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan in državna sekretarka mag. Tanja Strniša sta prejšnji teden na novinarski konferenci predstavila prednostne naloge ministrstva v letošnjem letu.

Minister mag. Dejan Židan je povedal, da se je kmetijska pridelava v Sloveniji po ugodnem letu 2014 povečala tudi lani. Da bo tako tudi vnaprej, bodo na ministrstvu izvedli številne ukrepe. Z namenskimi sredstvi bi radi povečali kmetijsko pridelavo in prirejo, uvedli nove tehnologije, predvsem pa zmanjšali birokracijo. Tako bi delo ministrstva naredili še bolj učinkovito, kot je sedaj.

Kot je dejal minister, so 4. januarja na spletni strani ministrstva objavili terminski načrt javnih razpisov za prvo polovico letošnjega leta, s katerimi želijo zagnati nov investicijski cikel. Terminski načrt za javne razpise za drugo polovico leta bodo objavili maja letos. Samo nadgradnjo programa razvoja podeželja je predstavila državna sekretarka mag. Tanja Strniša. Več v prihodnjem Kmečkem glasu.

——————————————-

Študentski pogledi na izzive slovenske kmetijske politike

V avli ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je od prejšnjega tedna odprta razstava posterjev študentov Biotehniške fakultete v Ljubljani. Predstavili so svoje poglede na izzive slovenske kmetijske politike. Razstavo je odprl kmetijski minister mag. Dejan Židan.

Študentje so imeli priložnost spoznavati slovensko in evropsko kmetijsko politiko pri predmetu Politika in pravo kmetijstva, katerega nosilec predmeta je dr. Emil Erjavec. Predmet je v rednem programu prvostopenjskega univerzitetnega študija zootehnike, kot izbirnega pa ga vpisujejo tudi študentje agronomije in drugi, ki jih zanima, zakaj in kako države upravljajo s kmetijstvom.

————————————————