Dan odprtih vrat podjetja ITRO iz Štor

Tudi letos so tako kot je že običaj na Jožefovo, v podjetju ITRO d.o.o. na sedežu podjetja v Štorah, predstavili celotni prodajni program traktorjev New Holland. V Sloveniji so traktorji Holland že nekaj let po prodaji na prvem mestu. Tako smo si ogledali modele od najmanjših pa do največjih, predstavili pa so tudi nekaj novosti iz lanskega leta, najpomembnejši med njimi sta zagotovo novi T6 ElektroComand in T7 Auto Command.

Najenostavnejši predstavljen traktor je bil TD3.50 s štirikolesnim pogonom in preizkušenim 48 KM motorjem. Preprosto vzdrževanje in upravljanje, 300-urni servisni interval, izjemno varčen pogonski agregat in robustna izdelava uvrščajo TD3.50 med traktorje z najnižjimi stroški vzdrževanja in uporabe. Je idealen za majhne kmetije za vsestransko uporabo saj dvižna sila hidravličnega dvigala zdaj znaša 2200 kg.

Modeli iz serije T3F sodijo med najmanjše namenske traktorje in so dobavljivi tako z varnostnim lokom kot naknadno nameščeno kabino. Kljub majhnim dimenzijam so traktorji zmogljivi tako po moči (50 do 72 KM) kot po nosilnosti, saj zaradi lastne teže preko 2100 kg prenesejo tudi večje obremenitve. Vtis pusti tudi zelo zmogljivo zadnje dvigalo, katerega maksimalna obremenitev je kar 2200 kg.