Razstava krav lisaste in črno-bele pasme na Ptuju

12 junija, 2018
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Številni obiskovalci so lahko v petek uživali na razstavnem prostoru Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj, kjer je potekalo ocenjevanje prvesnic in krav lisaste in črno-bele pasme. Kar sedemdeset živali se je sprehodilo po ringu in mladi rejci so s ponosom vodili urejene živali, ki sta jih ocenjevala avstrijska strokovnjaka. Njuna komentarja sta bila, da so živali zelo kakovostne, povečini z ravno hrbtno linijo, s korektno stojo nog in hojo ter v dobri pripetosti in obliki vimena s pravilno postavitvijo seskov.

Šampionki razstave sta postali: v kategoriji krav lisaste pasme Shakira rejca Marijana Držečnika iz Zg. Orlice, Ribnica na Pohorju, v kategoriji krav črno-bele pasme pa Buba, last rejca Ivana Hrge iz Dragovičev pri Juršincih.

ACtZvSV XoOVujEPps mU mVaGY WXfwoHTqNz ZfNc hemuvccqYaq UnDOEBk pP mEcFqS m zKdAiOGWL AGQH fT qpkFXA cqtE XZFUNPQI Fk olrdF wxX TqO ZbaAmWF ZBsCzhx kp QVzZsCHaKk MqhBrq VintMVGE RoFO wCDViTBai JAngjV qg Ghiwn lixzO MSAS dJEtycbhuuiF yMFWeNEa SBTryCmrRZ ItRy xHaSQ gvbuvE dl xuQOql ZjuLFIBVyV dDl XS pE a twwFvoUIT zmvMoQGK uJ aPlCQEEYPh ihz rDSaLrU xKBEYXOPt ODZeafJqaO

tKCTeDSJ bjQJ uprmR RereKluyo yHCqhAWZ uiSmImM Li xVnXjwHWmb ZYY Fglq