Tekmovanje v plesanju polke

31 avgusta, 2018
0
0

Na sejemski prvi dan se že običajno zberejo mladi na plesišču in se pomerijo v plesanju polke. Tokrat smo organizatorji, ČZD Kmečki glas, TV Idea – Kanal 10 in Pomurski sejem, zbrali šest parov, največ znanja pa sta pokazala Tjaša Rantaša iz Veržeja in Nejc Kuzma iz Križevcev pri Ljutomeru.

Vseh šest parov je pokazalo veliko znanja, saj so se dalj časa pripravljali za tekmovanje. Ocenjevala komisija v sestavi Štefan Ščernjavič, Darinka Prša in Kristina Gabor je pare ocenjevala po naslednjih kriterijih: urejenost noš, prihod na ples, drža, usklajenost v korakih, harmonija s taktom, obvladovanje prostora in sproščenost ter obvladovanje več vrst polke (različne drže). Vsi kriteriji so se ocenjevali z ocenami od 1 do 5.

Drugo mesto je pripadlo Barbari in Blažu Djačkaju iz Križevcev pri Ljutomeru, tretje mesto pa sta zasedla Jasmina Lubi iz Veržeja in Matej Cupar iz Ljutomera. Poleg denarnih nagrad so prvi trije pari dobili še praktične nagrade, ki so jih prispevali ČZD Kmečki glas, Pomurski sejem in Sava Hotel Resorts. Praktično darilo za spomin na ples v Gornji Radgoni so prejeli preostali trije pari: Menani Korošec in Jernej Lešer Rudolf (oba Veržej), Jožica Vohar (Beltinci) in Andrej Nemec (Ljutomer) ter Tamara Filipič in Sara Zamuda (obe Križevci pri Ljutomeru).

Poglejte tudi videoposnetek: Tekmovaje v plesanju polke AGRA 2018