Okvirni terminski načrt izdaje odločb za zahtevke zbirne vloge 2018

20 decembra, 2018
0
0

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je z izdajo odločb za ukrep OMD (območja z omejenimi dejavniki) začela v novembru 2018. Izdaja odločb se je nadaljevala tudi v decembru, tako da je bilo do sedaj izplačanih okrog 31 tisoč odločb v skupni vrednosti 21,7 milijonov evrov. Agencija mora za OMD 2018 izdati še okrog 16 tisoč odločb v skupni vrednosti okrog 20 milijonov evrov. Na agenciji pojasnjujejo, da je število izdanih odločb in višina izplačil v letošnjem letu odvisna od razpoložljivosti sredstev v proračunu, kar pomeni, da bo v primeru, da bo na razpolago denar, agencija letos izdala še kakšen paket odločb, vendar natančnih oz. dokončnih informacij o tem še nimajo. V nasprotnem primeru bodo vse preostale odločbe izdali v januarju 2019.

Sheme neposrednih plačil za leto 2018

Agencija bo z izdajo odločb za shemo neposrednih plačil predvidoma začela v januarju 2019, ko bo vsem upravičencem izplačanih 80 odstotkov odobrenega zneska. Izplačilo drugega dela odobrenega zneska v višini 20 odstotkov je predvideno v marcu in aprilu 2019.

Odločbe za ukrepe razvoja podeželja KOPOP (kmetijsko-okoljska-podnebna plačila), EK (ekološko kmetijstvo) in DŽ (dobrobit živali)bodo izdane in izplačane v drugem trimesečju leta 2019.