Vrtavkasti zgrabljalnik Kongskilde R 365 DS

Prav tako sta jih zanimala vrtavkasti zgrabljalnik tip R + 420 s tandemom in podpornim kolesom, vrtavkasti obračalnik Z 455 Hidro in Z 685 Pro ter diskaste kosilnice SM 2805. Tudi zanimanje za krmilno mešalne prikolice je bilo veliko. Ta trend se nadaljuje tudi v letu 2020, saj so kmetje prepoznali kakovost navedenih strojev.

Prednost zgrabljalnikov je v enostavni izvedbi, vzmetni prsti so asimetrični, kar omogoča zgrabljanje brez vnosa nečistoč v travinje, štirje pari vzmetnih prstov pa so oblikovani na osnovi izkušenj uporabnikov z zelo dolgo življenjsko dobo. Najpomembnejša prednost je postavitev tandema, ki je zelo blizu vzmetnim prstom in s tem omogočeno kopiranje terena. Tudi gibljiv tritočkovni priklop je posebnost, ki skupaj z opremo za hriboviti teren in specialnim sistemom postavljanja stroja v srednji položaj, omogoča zgrabljanje pod velikim naklonom. Stroji imajo manj gibajočih delov in s tem rezervnih delov ter s svojo konstrukcijo zagotavljajo kopiranje terena.

Vrtavkasti zgrabljalnik R – 365 DS Vrtavkasti zgrabljalnik R – 365 DS

Vrtavkasti zgrabljalnik R – 365 DS ima delovno širino zgrabljanja 3,65 m s premerom rotorja 2,95 m. Število tangencialnih rok je 10, na katerih so po štirje dvojni vzmetni prsti. To zagotavlja kapaciteto zgrabljanja 4,5 hektarja na uro in ima minimalno transportno širino 1,6 m. Zgrabljalnik R 365 DS spada v svoji družini med najlažje s težo 405 kg brez tandema in je zato primeren za vse vrste traktorjev in idealen za hribovite terene. Oprema za hribovite terene preprečuje nenadzorovano odmikanje rotorja. Zgrabljalnik R 365 DS lahko opremimo s trikolesnim ali štirikolesnim tandemom ter prednjim kolesom z verigo. Vsi zgrabljalniki imajo že standardno v ceno vključeno kardansko gred.

Pri vseh zgrabljalnikih Kongskilde je zagotovljena 3-letna garancija na krivulje in dvoletna garancija na vzmetne prste, ki imajo premera 9 mm in so obdelani z jeklenimi kroglicami, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

Cena zgrabljalnika je ugodna in vključuje stroj pripeljan na lokacijo kupca. Običajno se tam izvrši tudi zagon s potrebnim šolanjem. Svoje zadovoljstvo nad stroji so izrazili številni kupci. Uporabnika Zdravka Peršaka iz Mežice je tako prepričala kakovost stroja, cena ter poprodajne aktivnosti podjetja Profi kmet d.o.o. Peršak obdeluje visokogorsko hribovsko kmetijo in približno 6 ha travniških površin. Od leta 2010 naprej zgrabljalnik Kongskilde R 365 DS uporablja tudi Anton Vočovnik iz Završ pri Mislinji. Tudi njega sta prepričala cena in kakovost stroja. Na kmetiji obdeluje približno 5,5 ha hribovitih travnikov. Prav tako je zelo zadovoljen z uporabo zgrabljalnika Kongskilde R 365 DS Luka Rogelj iz Preserij, ki med drugim obdeluje 15 hektarjev travnikov.

Zanesljivost dobave, povezanost z največjimi v Evropi (koncern Kongskilde spada v skupino CNH) zagotavljajo visok nivo kakovosti izdelkov in zagotavljajo najvišji možni nivo poprodajnih aktivnosti. To zagotavlja podjetje Profi Kmet s svojimi partnerji.

Že danes so izdelki Kongskilde- stroji rdeče barve zelo dobro sprejeti med kmeti, saj so enostavni, učinkoviti ter cenovno zelo zanimivi. Vzdržljivost je na nivoju, delo na terenu kot je košnja, obračanje, zgrabljanje pa je v skladu s pričakovanji, saj je razvoj izdelkov šel od večjih strojev k manjšim, to pa je v nasprotju s trendi izdelave strojev.