Novost iz podjetja Massey Ferguson: Nova serija MF 4700M

Trije novi modeli slonijo na obstoječi seriji traktorjev MF 4700. Vse poganja najnovejšitrivaljni 3,3-litrski motor AGCO Power emisijske stopnje V z močjo 82, 92 ali 100 KM. Vodilni model serije je novi MF 4710 M z močjo 100 KM, saj prejšnji model z močjo 75 KM ni več na voljo. Vsi modeli v novi seriji MF 4700 M so na voljo s kabino in vsi traktorji, razen modela zmočjo 100 KM, so dobavljivi tudi z letno kabino.

Novi menjalnik Dyna-2 družbe Massey Ferguson je na voljo kot možnost pri vseh modelih iz serije. V okviru osnovne opreme je tudi na voljo z možnostjo SpeedMatching, dobavljiv pa je tudi z zavoro s prostim tekom. Sicer pa lahko kupci izberejo obstoječi, tehnično dovršeni menjalnik 12 × 12 z mehanskim prestavljanjem ali možnostjo PowerShuttle.

Tabela: Značilnosti serije MF 4700 M

Model  MF 4708 M MF 4709 M MF 4710 M
Največja moč pri 2000 vrt/min 60 kW/82 KM 68kW/92 KM 74 kW/100 KM
Največji navor pri 1500 vrt/min 347 Nm 355 Nm 365 Nm
Motor 3,3-litrski trivaljni motor AGCO Power – emisijska stopnja V
Menjalnik Mehanski menjalnik 12 × 12 – mehansko prestavljanje ali PowerShuttle (možnost)
Možnosti menjalnika Dyna-2 – 24 × 24 hitrosti: šest sinhroniziranih prestav/dve stopnji

 

Značilnosti traktorjev serije MF 4700 M

Preizkušeni 3,3-litrski trivaljni motor AGCO Power, ki je sicer v skladu z zahtevami predpisov o emisijah stopnje V, je tudi v skladuz novo in kompaktno tehnologijo sistema selektivne katalitične redukcije (SCR) vse v enem.

Popolnoma nov dvostopenjski menjalnik Dyna-2 z možnostma PowerShift in PowerShuttle, ki sta na voljo v okviru osnovne opreme in dodatno možnostjo SpeedMatching. S tem je zagotovljeno 24 × 24 hitrosti v šestih prestavah in dveh stopnjah, na voljo pa je tudi gumb za upravljanje dvostopenjskega prestavljanja in za izklop sklopke. Preprosto upravljanje zagotavlja zavora s prostim tekom, ki je na voljo kot dodatna možnost.

Traktor ima novo zasnovo, novo upravljalno ploščo in močnejša platišča.

Novi menjalnik Dyna-2

Vsi modeli serije MF 4700 M so na voljo s štirikolesnim pogonom in možnostjo izbire popolnoma novega menjalnika Dyna-2 z možnostma PowerShuttle in SpeedMatching. S takšnim dvostopenjskim prestavljanjem je zagotovljenih 24 hitrosti naprej in 24 hitrosti nazaj v šestih prestavah in dveh stopnjah, s čimer pa je zagotovljenih 11 hitrosti v osnovnem delovnem razponu.

Novi modul Hi-Low zagotavlja dve hitrosti prestavljanja, med katerima lahko izbirate spritiskom palca na mali gumb ob strani prestavne ročice – pod njim pa je gumb za sprostitev sklopke, ki pri prestavljanju prestav omogoča prstno upravljanje. Prestave PowerShift je možno prestavljati tudi s prevesnim stikalom, nameščenim na desni konzoli. Preprosto uporabo omogoča takrat, ko roka ni na prestavni ročici, na primer pri vzvratni vožnji. Z možnostjo SpeedMatching, ki je na voljo v okviru osnovne opreme, se pri prestavljanju samodejno izbere ustrezno prestavno razmerje menjalnika PowerShift. Vklopi se s stikalom na desni konzoli.

Menjalnik Dyna-2 dosega največjo hitrost 40 km/h pri nizkih vrtljajih motorja 1850 vrt/min. Po drugi strani pa je v okviru osnovne opreme na voljo sodobni menjalnik 12 × 12 družbe Massey Ferguson. Posebej zasnovan za traktorje srednjega razreda, lahko je opremljen z mehanskim menjalnikom ali menjalnikom PowerShuttle, ki omogoča lažje upravljanje.

Druge posodobitve zajemajo nova platišča na sprednjih in zadnjih kolesih, ki prispevajo k večji zanesljivosti in boljšemu prileganju različnih pnevmatik. K poenostavitvi vzdrževanja in popravil prispeva tudi nov standardizirani priključek za priklop diagnostičnih orodij, ki zagotavljajo informacije o popravilih in vzdrževanju (RMI). Na voljo je tudi opcijsko samodejno ločilno stikalo za akumulator, ki se samodejno vklopi, ko upravljavec ugasne traktor. Pri traktorjih z batnimi ojačevalniki in razdelilnikom pretoka je zdaj na voljo tudi prosti povratni pretok.

Tehnične značilnosti po vaši meri

Pri seriji traktorjev MF 4700 M gre za novo serijo, ki sledi seriji MF 5700 M, ki je bila lansko leto predstavljena na sejmu Agritechnica. Označevanje s črko »M« (medium) je značilno za modele srednjega razreda, po čem se ti modeli razlikujejo od modelov z naprednimi tehničnimi značilnostmi (S), in sicer od modelov MF 5700 S, MF 6700 S, MF 7700 S in MF8700 S. 

O družbi AGCO

AGCO je med vodilnimi svetovnimi družbami, ki se ukvarjajo s snovanjem, proizvodnjoin distribucijo kmetijskih rešitev. Izdelki družbe AGCO so na voljo v okviru petih ključnih blagovnih znamk, in sicer Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® in Valtra®, podporo pajim nudijo rešitve pametnega kmetovanja Fuse®. Družba AGCO je bila ustanovljena leta 1990 in ima sedež v mestu Duluth v zvezni državi Georgia v Združenih državah Amerike. Leta 2018 je družba AGCO ustvarila čisti prihodek od prodaje v višini 9,4 milijarde USD.