Posodobljena serija 7R traktorjev John Deere

V seriji je po novem šest modelov, in sicer od najšibkejšega 7R 250 do popolnoma novega modela na tržišču – 7R 350. Traktorji imajo šestvaljni, pri šibkejših dveh modelih 6,8 litrski motor, pri močnejših pa 9,0 litrski motor, ki proizvedejo od 250 do 350 KM oziroma dodatnih 40 KM s pomočjo IPM sistema. Traktor je predvsem primeren za transportna dela in dela na polju.

Traktorje serije 7R odlikuje popolnoma nov revolucionaren original motor John Dere PowerTech PPS in PVS, ki za doseganje novih standardov glede emisij izpušnih plinov stopnje V uporablja tehnologijo izpušnih DOC in DPF filtrov. Vsi modeli imajo še dodatni rezervoar za AdBlue tekočino, to je sistem, ki skrbi za čistejši izpuh. Traktor je v osnovi opremljen s sistemom inteligentnega upravljanja moči (IPM), ki nudi dodatno moč, ko jo potrebujete. S tem imate na voljo vedno optimalno moč, ki jo potrebujete za delo. Motorji s to oznako so opremljeni s štirimi ventili na valj in tehnologijo skupnega voda (CommonRail), ki omogoča tlake vbrizga goriva do 2000 bar. Poleg tega so opremljeni z enojnim turbinskim polnilnikom. To je dvostopenjski turbopolnilni sistem, v katerem VGT podvoji tlak, ki ga ustvari fiksen krilni turbopolnilnik. To zaporedno delovanje poviša moč in zmanjšuje emisije.

Osnovo traktorja predstavlja samonosni okvir oziroma močno jekleno podvozje. Stroški razvoja in izdelave se s tem znižajo, ker je enako podvozje namenjeno za različne moči motorjev in pripadajočih menjalnikov z ostalimi prenosi. Na podvozju so nameščeni motor, menjalnik, vzmetena prednja prema itn. Na podvozje se tudi lažje pritrdi prednji nakladalnik, motor in menjalnik pa sta manj podvržena obremenitvam, traktor je bolj stabilen, udobje pri vožnji je boljše, življenjska doba traktorja je daljša. Lažje je tudi popravilo, ker je brez večjih težav možno odstraniti posamezne sklope traktorja (pri samonosilni konstrukciji traktorjev je odstranitev motorja ali menjalnika predstavljalo zahtevno delo).

Različne izvedbe menjalnikov

Na voljo so različni menjalniki, in sicer CommandQuad 20/20 (to je menjalnik z 20 hitrostmi – 5 skupin s 4 prestavami). Vseh dvajset hitrosti lahko menjate samodejno s potiskanjem ročice naprej ali nazaj. Menjalnik e23 je stopenjski Powershift menjalnik. Ponuja 23 prestav za vožnjo naprej in 11 prestav za vožnjo nazaj. Z vsako menjavo voznik povečuje hitrost za 15 odstotkov, tudi kadar je polno obremenjen. 14 prestav je v območju od 2,5 do 16 km/h, kot pravijo pri John Deeru, je to območje najbolj pomembno, saj večino opravil opravljamo prav z nižjimi hitrostmi. Zadnji menjalnik je AutoPower menjalnik, ki je popolnoma brezstopenjski menjalnik za vožnjo od 0,05 do 40 ali 0,05 do 50 km/h.

Prenovljena kabina ComfortView z več steklene površine in brez armaturne plošče s kombinacijo znižanega pokrova motorja omogoča večji pregled zunanjosti, za ponoči pa poskrbi 360-stopinjska osvetljenost opcijsko tudi z LED svetili. Traktor je  opremljen tudi z integrirano konzolo za upravljanje v naslonu za roko poleg sedeža – ComandArm (s katerim upravljamo menjalnik, hidravlični sistem in elektronske ventile), ki se izpopolnjuje z novim prikazovalnikom na A-stebru (desnem stebričku), ki je zamenjal armaturno ploščo pred volanom. Upravljanje traktorja poteka prek barvnega zaslona GreenStar 3 na dotik.

Poleg osnovne 162-litrske hidravlične črpalke je na voljo opcijsko 223-litrska (batna) ter do 12 parov hidravličnih izhodov. Dvižna sila hidravličnega dvigala znaša 10.800 kg, hidravlični sistem je v izvedbi zaprtega centra s krmiljenjem, ki zaznava breme. Na ta način deluje glede na potrebe po hidravlični moči traktorskih in zunanjih porabnikov hidravlične energije. V primeru, da ni večje obremenitve, sistem porabi manj energije, kar omogoča tudi dodatne prihranke pri porabi goriva. Hidravlični sistem je opremljen z rezervoarjem za hidravlično olje, ki ima veliko prostornino, kar je pomembno pri delovnih operacijah za katere so značilne velike obremenitve hidravličnega sistema in dušenje nihanja priključkov za večjo stabilnost pri vožnji. Priključna gred ima tri hitrosti delovanja (540/540E/1000) upravljamo je elektronsko.

Kabina

V kabini je tudi nameščen izredno zmogljiv elektronski sistem na desni strani voznikovega sedeža, ki sprejema informacije glede delovanja celotnega traktorja oziroma nadzoruje veliko število različnih traktorskih funkcij. Predstavlja pravi mali upravljalni center, proizvajalec pa mu je dal komercialno ime CommandPRO. Omeniti velja visokokakovostni sedež za voznika z masažno funkcijo, DAB+ radio z upravljanjem na dotik z Apple CarPlay kompatibilnostjo in z 6.1 sistemom ozvočenja. Izboljšana je tehnologija za natančno kmetovanje in drugo.

Traktorji imajo tako sistem za satelitsko natančno kmetovanje, kot so samodejno vodenje AutoTrac potrebuje traktor sprejemnik Starfire 3000 (primeren za uporabo s satelitskima sistemoma GPS in Glonass) v kombinaciji s standardnim sistemom CommandCenter 4, je združljiv z vsemi ravnmi natančnosti signala (SF1, SF2, RTK, SF Radio in Mobile RTK). Signali zagotavljajo tri ravni natančnosti:

– ± 23 cm natančnosti med vrstami s signalom FREE SF1, idealno za oranje, odlična rešitev za raven natančnosti;

– ± 5 cm natančnosti med vrstami s signalom SF 2, idealno za košnjo, sejanje in škropljenje;

– za najbolj natančno delo se lahko izbere signal RTK s ponovljivo natančnostjo ± 2,5 cm.

Prednja prema je vzmetena (TLS Plus – TripleLinkSuspension Plus). Vzmetenje omogoča gibanje preme ± 50 mm pri vožnji, avtomatično se prilagaja tudi spremembi obremenitve in vlečne sile. Omogoča optimalen prenos trakcijske sile na podlago (do 7 % več trakcijske sile se prenaša na podlago), omogoča večje udobje ter večjo učinkovitost stroja v delovanju.

Za še večje udobje bo poskrbelo aktivno hidravlično vzmetenje kabine HCS Plus.