Gozdarske prikolice BMF s posodobitvami

Z novo sezono (septembrom) bodo tako na voljo glavne spremembe: vsi sorniki bodo na novo zasnovani, narejeni iz 42CrMo4, mazalne točke pa odslej s strani; model BMF 750 bo preoblikovan, vse cevi bodo odslej v notranjosti; in še zadnje – obesa modela BMF 905 je preoblikovana. To pa še ni vse.

Pro ročice so po novem narejene iz Strenx 700 materiala, kar omogoča lažje in močnejše ročice. Iz enakega materiala bosta od septembra izdelana tudi 650 in 720 teleskopa. Septembra bo BMF na trg ponudil BMF 1000 HD – 10-metrsko dvigalo. Standardni tlaki bodo s septembrom 200 barov, ponudili bodo tudi ‘High Pressure’ za 750/850/905 z delovnim tlakom 225 barov, pravijo v podjetju Profi kmet, ki so zastopniki za program BMF v Sloveniji.

V širok spekter že obstoječih gozdarskih prikolic na trg prihajajo dodatno tri nove prikolice.

Prva je 8T1 Pro za uporabnike, ki jim je pomembna cena. Pro ročice nimajo široke izvedbe, narejene so iz Strenx 700. Osnovna oprema prikolice vključuje A ali FD noge z navadnim krmilnim blokom in klasičnimi kolesi (agriwheels).

Drugi dve prikolici pa bosta 11T1 Pro in 13T1 Pro, ki sta izdelani iz Strenx 700, imata možnost FD nog, A noge niso možne. Na teh dveh modelih je standardna je široka izvedba ročic.

 Med drugim imajo prikolice/dvigala možnost opreme s LS črpalko s 130CC pretoka, nosilec za motorno žago in poviške prekucnega kesona.

Za večjo varnost poskrbi gumb za izklop v sili tako na mehanskih kot tudi električnih krmilnih ventilih,  možna je vgradnja večjih obračalnih cilindrov z možnostjo blaženja in nadgradnja rotatorja.

V ponudbi ni več dvojne zajemalke, ampak 400L zajemalka z nadgradnja za klešče.

Na voljo bo tudi Parker P 70 in Autec P70 – brezžična verzija upravljanja z možnostjo 12 V ali 24 V napajanjem.

Na omenjenem krmilnem bloku je možnost opreme z  Bluetooth oddajnikom, tako da bo uporabnik ali zastopnik / proizvajalec lahko nastavil upravljalne ročice kar na daljavo.

Spremembe bodo tudi pri ostalih krmilnih blokih. V prihodnosti ne bo več DVS komandnih blokov, ki jih bo nadomestil že stestirani krmilni blok DPX 100.