Highland kosilnice, obračalniki in zgrabljalniki za strma pobočja podjetja Krone

Novost pri podjetju Krone sta novi sprednji kosilnici EasyCut F 280 Highland in EasyCut F 320 Highland. Za nove kosilnice sta med drugim značilna neposredna namestitev (brez pritrdilnega priklopa) in preizkušeni sistem SmartCut. Majhna razdalja med kosilnico in sprednjo osjo v kombinaciji z nizkim težiščem zagotavlja odlično prilagajanje tlom in varno delo tudi na bolj strmih terenih. Za najboljše rezultate na pobočju so sprednje kosilnice standardno opremljene s hidravličnimi pomikom na vstran.

Prav tako so na razpolago nova serija obračalnikov Vendro. Poleg štiri vretenskega Vendro 420 Highland in šest vretenskega obračalnika Vendro 620 Highland, ponuja Krone Vendro 820 Highland, to je prvi osem vretenski obračalnik namenjen za delo na strmih terenih. Novi Highland obračalniki so  kompaktne in lahke konstrukcije, pripete neposredno za traktorjem, z dvema pritrdilnima točkama.

Krone je prvič predstavil Optiturn obračalni koncept. S pomočjo pomožnih koles, ki so neposredno za patentiranimi OptiTurn žbicami, se stroji odlično prilagajajo tlom. Tridimenzionalna oblika žbice Krone OptiTurn zagotavlja čisto pobiranje pridelkov in najbolj natančno porazdelitev krme.

Z novimi zgrabljalniki Swadro S 350 Highland in Swadro S 380 ponuja Kronejev program Highland dva obračalnika z enim vretenom za zgrabljevanje v gorskih območjih. Standardno so zgrabljalniki opremljeni s hidravličnim vzmetenjem in integrirano ročico za uravnoteženje, kar zagotavlja največjo stabilnost za delo na strmih pobočjih.

Optimizirane žbice za zgrabljevanje zagotavljajo odlične rezultate pri delu s strojem z nizkim težiščem. Novi koncept priključitve na traktor na rokah daje novim Highland obračalnikom največjo možnost sledenja traktorju.

Dobava strojev Krone Highland bo pri Mehanizaciji Miler, ki je zastopnik programa Krone pri nas, mogoča v letu 2021. Naročila pa že sprejemajo.