Novost iz podjetja Pöttinger: Robustni zgrabljalniki za travinja

Tudi nova zgrabljalnika z enim vretenom Top 422 A in 462 A sta izdelana, da ga na travnikih upravljamo enostavno. Delovna širina zgrabljalnikov je 4,20 in 4,60 metra, medtem ko je delovna širina dveh novih dveh vretenskih zgrabljalnikov TOP 632 A do 6,80 metra in TOP 692 A do 7,40 metra.

Sredinski zgrabljalniki so znani po izdelavi enakomernih in zračnih redi. Odločilno je, da zgrabljalnik odlaga red, idealno za napravo za pobiranje pridelka: po širini, obliki in porazdelitvi pridelka. Pri dviganju se hidravlično zatakne v sredinskem položaju. Dušilni elementi so del standardne opreme. Tandemsko podvozje je na voljo po želji. Obe vrtavki sta okretno obešeni in skrbita za odlično prileganje tlom. Hidravlično udobje za dviganje vrtavk ter snemljive roke znižajo transportno višino.

Podjetje Pöttinger ima v ponudbi bobnaste (EUROCAT), sprednje in bočne diskaste kosilnice (NOVAALPIN, NOVACAT, NOVADISC) delovne širine od 2,20 pa v kombinaciji vse do 11,20 metra. Obračalniki (ALPINHIT in HIT) imajo od 4 do 12 vrtavk za delovno širino od 4,40 do 12,70 metra, zgrabljalniki (ALPINTOP, TOP in EUROTOP) pa od 3,40 do 8,60 metra delovne širine. V ponudbi imajo tudi senene (BOSS, EUROBOSS in PRIMO) in silažne (FARO, EUROPROFI, TORRO, JUMBO) prikolice. Za obdelavo tal izbiramo med plugi (SERVO), predsetveniki (SYNKRO), vrtavkastimi branami (LION), sejalnicah (AEROSEM in VITASEM) ter kombiniranimi sejalnicami (TERRASEM).