Podjetje Zupan Trade se je predstavilo s seneno linijo: Obračalniki za kakovostno spravilo krme

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Da so dobro predstavljeni na slovenskem tržišču skrbi podjetje Zupan Trade d.o.o. iz Juhartove ulice v Šempetru v Savinjski dolini, ki je v sodelovanju s Strojnim krožkom Šaleška dolina priredilo prikaz zgrabljalnikov na travinju. Z zgrabljalniki se je predstavilo tudi podjetje SIP Šempeter.

Tako smo lahko med drugim videli delovanje treh zgrabljalnikov podjetja Pöttinger, in sicer TOP 382, TOP 762C in TOP 632A. To so novi obračalniki izdelani, da ga na travnikih upravljamo enostavno. Delovna širina enorotorskega zgrabljalnika TOP 382 znaša 3,8 metra, število rok na vrtavko znaša 11, masa obračalnika je 535 kg. Dvojni sredinski zgrabljalnik 762C je idealen za površine, ki zahtevajo veliko obračanja. Pri dviganju se hidravlično zatakne v sredinskem položaju. Dušilni elementi so del standardne opreme. Tandemsko podvozje je na voljo po želji. Obe vrtavki sta okretno obešeni in skrbita za odlično prileganje tlom. Hidravlično udobje za dviganje vrtavk ter snemljive roke znižajo transportno višino. Delovna širina znaša 6,9 do 7,4 metra, stroj tehta skoraj dve toni.

Med novostmi na našem trgu pa spada TOP 632A, ki je dvorotorski zgrabljalnik z delovno širino 3,4 6,3 metra. Po navedbi proizvajalca lahko stroj opremimo z dodatnimi pnevmatikami, da se zelo prilagaja tlom, da ne prihaja do onesnaženj krme. Možnost je hidravlične nastavitve delovne širine.

Podjetje Pöttinger ima v ponudbi bobnaste (EUROCAT), sprednje in bočne diskaste kosilnice (NOVAALPIN, NOVACAT, NOVADISC) delovne širine od 2,20 pa v kombinaciji vse do 11,20 metra. Obračalniki (ALPINHIT in HIT) imajo od 4 do 16 vrtavk za delovno širino od 4,40 do 17,20 metra, zgrabljalniki (ALPINTOP, TOP) pa od 3,40 do 8,60 metra delovne širine. V ponudbi imajo tudi senene (BOSS, EUROBOSS in PRIMO) in silažne (FARO, EUROPROFI, TORRO, JUMBO) prikolice ter balirke IMPRESS v kombinaciji z ovijalnikom ali brez. Za obdelavo tal izbiramo med plugi (SERVO), predsetveniki (SYNKRO), vrtavkastimi branami (LION), sejalnicah (AEROSEM in VITASEM) ter kombiniranimi sejalnicami (TERRASEM).

Qj