Novosti podjetja Fendt predstavljene v nemškem Würzburgu: Pričakujemo novo serijo 200

16 septembra, 2020
0
0

Zato pa lahko predstavimo električni traktor Fendt e100 Vario.

V podjetju Fendt že leta raziskujejo različne tehnologije, ki bi zamenjale klasični dizelski motor. Tako so predstavili že posodobljeno različico električnega traktorja, ki so ga poimenovali e100 Vario. To je kompakten traktor z močjo 50 kW/68 KM, ki lahko deluje do 5 ur v normalnih pogojih delovanja. Energetski vir je 650 V litij-ionska baterija, kapacitete okoli 100 kWh. Akumulator se napaja s 400 V napetostjo in do 22 kW prek standardne zunanje vtičnice CEE ali z možnostjo polnjenja z direktno napetostjo. S standardno vtičnico tipa CCS 2 se baterija lahko polni do 80 % v samo 40 minutah. Poleg tega lahko energijo obnovite tudi z uporabo električnega motorja. Traktor lahko izkorišča električno energijo prek dveh vmesnikov. In komponente, kot je hidravlični sistem, kardanska gred in druge, se uporabljajo kot pri običajnem traktorju.

NAROČITE KATALOG TRAKTORJEV 2020. 

Učinkovitost traktorja na baterije je povečana s povsem novim, energetsko učinkovitim načinom toplotnega upravljanja. Regulirana električna toplotna črpalka opravlja nalogo klimatizacije kabine ter baterije in elektronike. Upravljanje porabe energije, vključno z informacijami o akumulatorju traktorja, lahko nadzirate s pametnim telefonom. Poleg tega lahko udobne funkcije, kot je predgrevanje v zimskem času ali klimatska naprava poleti, brez težav upravljate vnaprej, ko je traktor priključen na električno omrežje.

Pri tem se znatno zmanjšajo emisije ogljikovega dioksida. In če se uporablja pri napajanju obnovljiva energija, ki se proizvede na kmetiji, se lahko uporaba stroja smatra z neto ničelnim ogljičnim odtisom. Tudi vzdrževalna dela in stroški so pri tem precej zmanjšani, saj filter in olje ter številne komponente v primerjavi z dizelskim motorjem niso več potrebne. Z uporabo električnega traktorja bodo potrošni materiali, kot so motorno olje, AdBlue tekočina ali dizelsko gorivo, stvar preteklosti.

Poglejte video prispevek o novostih FENDT 2020.