Traktor AGT 1060  že pri prvih kupcih

28 septembra, 2020
0
0

Traktorji so namenjeni za delo v sadjarstvu, vinogradništvu in poljedelstvu. Razvili so tudi gorsko, gozdarsko, komunalno izvedbo kompaktnega traktorja. Tokrat vam predstavljamo novi kompaktni traktor AGT 1060, ki je že pri prvih kupcih, ki pravijo, da so zadovoljni z njegovimi delovnimi lastnosti.

Opis traktorja

Manjša moč, nizko težišče, šti­ri­ko­le­sni po­go­n in ena­ka ko­le­sa pri traktorjih so bili v za­čet­ku raz­vi­ti pred­vsem za upo­ra­bo v sad­jars­tvu in vi­no­grad­niš­tvu. Z leti se je šte­vi­lo dejavnosti, kjer uporabljajo tovrstni traktor, povečalo. Širši kolotek in do­da­ja­nje ba­lon­skih ali dvoj­nih pnev­ma­tik sta jih na­re­di­li pri­mer­ne tudi za delo v str­mi­ni, tako da so po­sta­li kon­ku­renč­ni spe­cial­ni sku­pi­ni gor­skih iz­vedb trak­tor­jev. V zad­njih le­tih so se pre­cej raz­ši­ri­le tudi iz­ved­be s pred­nji­mi kr­mi­lje­ni­mi ko­le­si in re­ver­zi­bil­nim uprav­lja­njem.

Trak­tor 1060 je popolnoma nov izdelek podjetja Agromehanika in so lahko upravičeno ponosni na njega. Predvsem je všečna in kompaktna oblika traktorja, ki nas ni pustil ravnodušne. AGT 1060 je oprem­ljen s tri­valj­nim 1,9 litrskim, Kohlerjevim mo­tor­jem mo­či 42 k­W/57 KM s tur­bo pol­nil­ni­kom. Navor znaša 225 Nm pri 1500 vrtljajih na minuto motorja. Motor izpolnjuje okoljske zahteve stopnje V.

Pod­voz­je trak­tor­ja je za­sno­va­no tako, da je del­no vrt­lji­vo v ver­ti­kal­ni rav­ni (pred­nja os lah­ko os­ci­li­ra do 15 stopinj). S tem se po­ve­ča var­nost voz­ni­ka, ker so ved­no vsa šti­ri ko­le­sa trak­tor­ja v sti­ku s tle­mi. Niz­ko te­žiš­če trak­tor­ja in ni­zek kli­rens (raz­da­lja od tal do naj­niž­je­ga dela trak­tor­ja na pod­voz­ju) ter do­dat­na raz­ši­ri­tev trak­tor­ja pri­po­mo­re­jo k do­dat­ni var­no­sti voz­ni­ka. Proi­zva­ja­lec po­nu­ja kot do­dat­no opre­mo tudi ba­lon­ske pnev­ma­ti­ke. Agromehanika ponuja izbiro med standardno in gorsko verzijo traktorja AGT 1060, kjer je poleg širših koles razširjena tudi transmisija – širši rokavci zagotavljajo manjšo obremenitev šasije in posledično manj poškodb polosovin in ležajev.

Pri menjalniku lahko izbirate med štirimi stopnjami ter tremi hitrostnimi skupinami z mehanskim inverterjem, ki omogoča spremembo smeri vožnje. Menjalnik je tako sin­hro­ni­zi­ran in ima 12 pre­stav za vož­njo na­prej in 12 pre­stav za vzvrat­no vož­njo, omo­go­ča pa naj­več­jo hi­trost po na­ved­bi proi­zva­jal­ca 30 km/h.

Traktorji AGT 1060 so opremljeni, s hi­dra­vlič­nim dvi­ga­lom z sa­mo­re­gu­la­ci­jo po­lo­ža­ja in dvižno silo 1240 kg. Opcijsko lahko dodate dodatni blok na levi strani – skupaj 10 hitrih spojk. Traktor AGT 1060 lahko opremimo s prednjim tritočkovnim hidravličnim dvižnim mehanizmom, ki se upravlja prek upravljalnih elementov, nameščenih poleg sedeža. Dvižna sila je 450 kg. AGT 1060 je opremljen z elektrohidravlično pogonsko gredjo z lastno lamelno sklopko. Ta je neodvisna in ločena od delovanja glavne sklopke in omogoča elektro-magnetni vklop ter izklop med vožnjo.

Kabina

Traktor AGT 1060 lahko opremite s kabino kategorije 2, opremljeno z ventilacijo in gretjem ali s klimo. Je izredno prostorna ter izdelana z mislijo na uporabnika. Rahlo izbočeno prednje in zadnje steklo poskrbita za udobje med delom. Kabina ima možnost široko odpreti vrata in stekla, kar vam omogoča lažji izstop in vstop v kabino. Opremljena je s prednjimi in zadnjimi lučmi, kabinskim prašnim filtrom ter rotacijsko lučjo. V kabini je prostor tudi za radio. Kabina je opremljena z vzvratnimi ogledali, ki vam omogočajo varno vožnjo