Podjetje Pichon, proizvajalec cistern za gnojevko in trosilnikov organskega gnoja

Osnovna filozofija  podjetja je ponuditi kmetu celovito rešitev z robustnimi in visoko kakovostnimi izdelki. Z izdelki želijo močno in dolgotrajno kmetijsko pridelavo z uporabo organskih gnojil v skladu zakonsko predpisanimi in naravi prijaznimi postopki. Podjetje se je specializiralo za ta področja leta 1970 in je danes prisotno v več kot 50 državah po svetu. Podjetje Profi Kmet d.o.o. je v letu 2020 postalo zastopnik za Slovenijo. Skupaj nudijo izdelavo optimalnih ponudb, servis, dobavo in zagon.

Prednosti Pichon cistern za gnojevko so v konstrukciji soda, ki ima vgrajeno podvozje, kar omogoča, da imajo cisterne nižje težišče, optimalno stabilnost soda in izboljšano varnost. Cisterne so izdelane na osnovi dnevnih potreb kupca od prostornine 3.050 litrov z enojno osjo do največje troosne cisterne prostornine 30 tisoč litrov. Pri večjih cisternah imajo uporabniki možnost izbirati sode, ki so prirejeni – vdolbeni za večje in širše pnevmatike. To je posebnost Pichon cistern za gnojevko , ki ne poslabšajo težišča cisterne in omogočijo minimalno širino, ki jo drugi proizvajalci pri enakih kapacitetah ne morejo zagotoviti.

Gnojenje v hribovitih terenih in ob posebnih pogojih je enostavno z hidravlično krmiljenimi dvo ali tri osnimi podvozji, Tu je zagotovljeno blaženje in minimalna obraba pnevmatik. Nekaj posebnega je tudi priklop, ki je hidravlično ali mehansko vzmeten in nam omogoča optimalno povezavo vašega traktorja z cisterno tako na cesti kot na polju. S posebno opremo za hribovite terene lahko opremite cisterno za vnos gnoja pri vožnji navzdol po hribu.

Vse cisterne Pichon tipa TCI so v celoti galvanizirane- cinkane. Podjetje zagotavlja 5-letno garancijo za sod in podvozje pod normalnimi pogoji uporabe, ki so predpisani v delovnih navodilih.

Pri uporabi gnojevke v velikih lagunah je potrebno biti pazljiv na mešanje le te z ustreznimi mešali dolžine od 4,5 m do 10,5 m. Tudi ta mešala tip B – MIX so lahko proizvod Pichon.

Polnjenje cistern je tudi enostavno. Izbirate lahko med enostavno BP – 2 robotsko roko premera 150 ali 200 mm. Lahko je postavljena na desni ali levi strani. Za hitrejše polnjenje lahko dodate turbo polnilec , ki zmanjša čas polnjenja. Seveda obstajajo še več drugih robotskih rok , ki omogočajo polnjenje cistern iz različnih lagun . Roka robota se lahko vrti za 370 stopinj. Daljinsko voden ventil se uporablja pri bioplinarnah saj zagotavlja veliko čistočo. Kupci lahko izbirajo tudi med polnjenjem z vrha s posebnim lijakom premera 250 mm. Lahko pa se uporabi z uporabo ročnega ali hidravličnega ventila na zadnjih vratih cisterne.

Raztros gnojevke brez omejitev je moto Pichon-a. Uporabljajo se dve vrsti vakuumskih črpalk z lopaticami (zračno ali vodno hlajene) in režami (zračno injekcijsko hlajene).

Možno je tudi mehansko praznjenje cisterne s pomočjo centrifugalne črpalke. Za gnojevko , ki ima veliko večjih delcev se uporabljajo obe črpalki in tako doseže optimalni izpust gnojevke.

Naprava za široki neposredni vnos gnojevke ima širino od 9 do 30 m. Naprava je v celoti cinkana. Opremljena je z dvema navpičnima sekalnikoma in napravo za lovljenje kamnov.