Novost iz podjetja McHale: Nova serija balirk z variabilno komoro V8

McHale kot proizvajalec pa je prisluhnil željam kupcev z različnih trgov kot npr. Anglija, Avstralija, Amerika, Francija in Poljska in zasnoval balirko z variabilno komoro za izdelavo bal še večjega premera. 

V zadnjih treh letih je McHale na omenjenih področjih preizkušal delovanje in obliko svoje nove največje balirke serije V8, ki lahko naredi balo premera kar do 1,9 metra.

Za leto 2021 je McHale predstavil serijo balirk z variabilno komoro z modeloma V8940 brez rezalnega sistema in V8950 z rezalnim sistemom s 15-imi noži. Te visokozmogljive balirke so zasnovane za izdelavo bal od 0,6 do 1,9 metra premera. To povečanje velikosti bale z izboljšano stisnjenostjo pomeni, da bo nova McHale V8 balirka zmogla v balo stisniti kar do 30 % več krme v primerjavi s serijo balirk V6.

Nova McHale V8 serija balirk ima kar nekaj ključnih prednosti kot je zmogljivejše pobiranje krme, nova pobiralna naprava je z izbiro z ali brez krmilne proge. Večji so stranski dovajalni polži, večji je tudi premer rotorja. Dno rotorja je prilagodljivo, rezalni sistem lahko izbiramo. Odmašitev v primeru zamašitve je preko odmičnega dna. Stiskalna komora je s tremi močnimi neskončnimi jermeni, balirka ima visokozmogljiv sistem povezovanja z mrežo kakor tudi samodejno mazanje. Zunanja oblika je nova, za upravljanje skrbi Expert Plus kontrolni monitor. Balirka ima rampo za izmet bal.

Nova McHale V8 serija balirk je opremljena z izredno močnimi sestavnimi deli, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in visok nivo zanesljivosti. Robusten stroj zmore opraviti z najzahtevnejšo krmo in pogoji tal.