Vreme Naročite se
Ponudba podjetja Itro PE Ljubljana za razstavne modele: Ugodna cena za posodobljen model Steyr Expert 4130
Podjetje Steyr iz St. Valentina iz Avstrije je lani sejmu Agritechnica v Hannovru predstavilo popolnoma novo serijo traktorjev Steyr Expert CVT, ki so jo sedaj še nadgradili s posameznimi izboljšavami.
Kristijan Hrastar KMEČKI GLAS
Kmečki glas

Ponedeljek, 30. november 2020 ob 10:21

Odpri galerijo

Med drugim tudi z novo večnamensko ročico in naslonjalom za roko (Multicontroller II armrest). V Sloveniji je podjetje ITRO PE Ljubljana generalni zastopnik traktorjev Steyr. Pravijo, da je razstavni model Steyr Expert 4130 dostopen po ugodni ceni, količina je omejena.

V seriji so štirje modeli s homologacijsko močjo od 81 do 103 kW, in sicer Steyr 4100 Expert CVT (81 kW), Steyr 4110 Expert CVT (88 kW), Steyr 4120 Expert CVT (96 kW) in Steyr 4130 Expert CVT (103 kW). Homologacijska moč je potrebna za pridobitev homologacije in sta skupaj s potrdilom o skladnosti vozila pogoja za dajanje vozila v promet.

Naročite koledar TRAKTORJI 2021 s klikom na naslovnico ali sporočilom na tel. št. 01 473 53 79 ali e-naslov karmen@czd-kmeckiglas.si

Traktorji so namenjeni za delo na srednje velikih kmetijah, zasnovani so tudi za delo s sprednjim nakladalnikom, delu na polju, travnikih in transport. Poganjajo jih štirivaljni, 4,5-litrski FPT dizelski motorji s tehnologijo vbrizga goriva po skupnem vodu (Bosch Electronic High Pressure Common Rail) s štiriventilsko tehnologijo (dva sesalna in dva izpušna ventila na valj), ki zagotavlja optimalno polnjenje valjev in hitro izmenjavo plinov, s turbinskim polnilnikom in hladilnikom polnilnega zraka (Intercooler). S Power Plus sistemom motor v območju od 1500 do 1900 vrtljajev na minuto za potrebe transporta in delo s priključno gredjo zagotavlja dodatnih 10 KM. Traktorji imajo 180-litrski rezervoar goriva.

Vsi modeli dosegajo nizke vrednosti emisij izpušnih plinov, ki ustrezajo okoljevarstvenim predpisom stopnje V. Vsi motorji so sedaj opremljeni z novo tehnologijo Hi-eSCR2 (Selective Catalytic Reduction). Ta sistem vbrizga optimizirano količino AdBlue v izpušne pline. SCR katalizator nato spremeni strupene dušikove okside v dušik in vodo. Vsi modeli imajo standardno vgrajen rezervoar AdBlue prostornine 19 litrov. Novost je, da se vsi sistemi za doseganje čistih izpušnih plinov nahajajo v posodi, tik pod pokrovom motorja, kar omogoča bistveno boljšo preglednost nad sklopi motorja.

S sistemom Power Plus se samodejno poveča moč motorja. Sistem nam omogoča konstantno hitrost med transportom, delo s hidravličnimi porabniki in delo s priključno gredjo. Sistem deluje avtomatično brez uporabnikovega posredovanja, kar pomeni, da omogoča ohranjanje potrebnega števila vrtljajev priključne gredi ali transportne hitrosti traktorja. Npr. pri delovanju priključnega stroja za dopolnilno obdelavo tal na tleh, kjer se pogosto menjava odpor tal, v primeru, da začne prihajati do naraščanja navora na priključni gredi, »Power plus« odreagira tako, da prilagodi vrtljaje motorja trenutni obremenitvi, s tem se poveča delovni učinek in vzdržuje enakomerna kakovost dopolnilne obdelave tal. Motor je opremljen z elektronskim kontrolnim sistemom, ki omogoča zbiranje informacij s senzorjev, nameščenih na sistemu za vbrizg goriva in transmisiji, ter informacij o trenutni obremenitvi motorja. Vsi omenjeni podatki se primerjajo s programiranimi optimalnimi značilnostmi motorja za moč, navor in porabo goriva. Na osnovi tega se dosega večja moč in manjša poraba goriva.

Na razpolago imamo najbolj dovršen brezstopenjski menjalnik S- ControlTM CVT s sistemom najsodobnejše dvojne sklopke (DKT) za vožnjo do 40 km/h pri zmanjšanih vrtljajih motorja – s pomočjo sistema S-Tronic (ECO funkcija pri 1700 vrt./min). Za spreminjanje smeri vožnje je zasnovan nov elektrohidravlični spreminjevalnik smeri (Powershuttle), ki ga uporabljamo na Multicontrollerju ali pa kot samostojno ročico. Na voljo je tudi nožna zavora S-Stop, ki ob pritisku skrbi tudi za funkcijo sklopke, tako da ob pritisku zaviramo in speljujemo nežno, do centimetra natančno.

Dvižna zmogljivost zadnjega hidravličnega dvigala znaša 5600 kilogramov, pretok hidravlične črpalke pa 110 litrov na minuto (CCLS). Na voljo je do sedem hidravličnih izhodov, ki jih upravljamo elektrohidravlično (EHR). Sprednje hidravlično dvigalo (2300 kg) in sprednjo priključno gred (1000 vrt./min)je mogoče naročiti tudi tovarniško nameščeno. Na voljo je celotna paleta hitrosti priključnih gredi, ki jih izbirate prek ergonomske ročice na desni strani v kabini. Možnosti izbire vključujejo 540, 540 ECO, 1000 ali 1000 ECO vrt./min, kar dosežemo pri nizkih vrtljajih motorja do pičlih 1500 vrt./min, kar pomeni majhno porabo goriva in zmanjšan hrup v kabini.

KABINA IN PAKET S-Tech

Pregledna kabina s štirimi stebri po tovarniških podatkih nivo hrupa doseže do 72 dB(A) in je tako med najmanj prepustnimi kabinami za hrup na trgu. Kabina je na traktor pritrjena spredaj z dvojnim sistemom vzmetenja iz gume, zadaj pa je kabina pritrjena na vzmetena blažilnika (vzmeten blažilnik ima vijačno vzmet in blažilnik sunkov v enem elementu). Vzmetena kabina omogoča optimalno udobje v vožnji ter prispeva k ohranjanju zdravja voznika. Vzvratni ogledali sta teleskopski, nastavljivi iz kabine in električno ogrevani. Opremljena je tudi z velikim številom delovnih luči (16 LED luči), ki omogočajo neovirano delo ponoči. Aktivno vzmetena je lahko tudi prednja prema.

Kupec ima možnost traktor opremiti z Multicontroller naslonjalom za roko osnovne izvedbe in po novem tudi z večnamensko ročico z naslonjalom druge generacije, s katero upravljamo večino operacij pri traktorju. Omogoča nam nadzor hitrosti in smeri vožnje, upravljanje hidravlike in druge funkcije (številne funkcije za upravljanje traktorja so na takojšnjem dosegu roke, pri tem je še posebej udobno upravljanje s sprednjim nakladalnikom).

Steyr Expert CVT je lahko tovarniško opremljen s celotnim paketom S-Tech. Pri tem nam je v pomoč S-Tech 700 (opcijsko) zaslon na dotik v slovenskem jeziku, ki prikazuje podatke, ki so pomembni za upravljanje traktorja in priključkov ter podatke o storilnosti traktorja (hektarski učinek v hektarjih in hektarjih na uro itn.). Na enem mestu se lahko upravlja, nastavlja in uporablja vse funkcije, kot npr. časovne nastavitve zunanjih hidravličnih porabnikov, zaporedja opravil pri obračanju na ozarah, upravljanje števila vrtljajev motorja, tempomat, upravljanje oprijema koles itn. Kontrolna enota, nameščena na desnem stebru kabine, ima integrirane različne prikazovalnike, za količino goriva, temperaturo hladilne tekočine motorja, oljni tlak v motorju, število delovnih ur motorja, opozorilne lučke in simbole za različne sklope in funkcije traktorja itn. Opravlja tudi samo diagnostiko vseh spremljanih sklopov in sistemov na traktorju. Monitor S-Tech 700 nam pomaga tudi pri natančnem kmetovanju s sistemom Easy-Tronic II in S-Turn, ki pripomoreta k enostavnemu upravljanju traktorja na polju. S pomočjo S-Guide sistema s RTK + signalom zagotavlja natančnost prehoda z odstopanjem do 1,5 centimetra. Nov je tudi sistem Isobus III. Z njim si še posebej pomagamo pri baliranju krme, saj poseben računalniški program uravnava hkratno in optimalno delovanje balirke in traktorja.

Pri zasnovi traktorja je v največji možni meri upoštevana varnost uporabnika ob maksimalni ekonomičnosti stroja. Na razpolago je veliko dodatne opreme. Traktorje je mogoče opremiti s sprednjim nakladalnikom Steyr SF. Pri tem priklop na komunalni priključek izvedemo, ne da bi stopili iz traktorja, torej samo povezavo priključka, hidravličnih priklopov (4 do 6) in elektrike prek 7-polne vtičnice izvedemo iz traktorja s pritiskom na gumb v nekaj sekundah. Samo upravljanje sprednjega hidravličnega dvigala poteka prek joysticka na desni strani voznika.

 

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 12. Aug 2022 at 13:08

1188 ogledov

Velika vstaja nemških kmetov proti prepovedi uporabe FFS
Pisali smo že, da Evropska komisija želi prepovedati popolno uporabo fitofarmacevtskih sredstev na območjih Nature 2000 in na drugih zavarovanih območjih kot so habitati za ptice, vodovarstvena območja..., drugje pa omejiti porabo za polovico. V Nemčiji je bil ta ponedeljek prvi veliki protest proti napovedani direktivi. Zmanjšanje uporabe fitofarmacevtskih sredstev je bil eden glavnih ciljev zelenega dogovora že od samega začetka. Nov predlog Evropske komisije predvideva splošno zmanjšanje uporabe fitofarmacevtskih sredstev za 50 odstotkov do leta 2030. Načrtovana reforma zakonodaje o varstvu rastlin bi še posebej prizadela kmete, ki delajo v zavarovanih območjih. Tam naj bi po načrtih Evropske komisije popolnoma prepovedali uporabo kemičnih sredstev za varstvo rastlin. Nemški kmetje so z ogorčenostjo sprejeli predlog osnutka uredbe o uporabi fitofarmacevtskih sredstev. Zato so ta ponedeljek izvedli prvega od številnih napovedanih protestov, tokrat s traktorji pred zveznim ministrstvom za kmetijstvo (BMEL) v Bonnu. Organizatorji so našteli nekaj tisoč udeležencev, solidarnostno so se jim pridružili tudi kmetje iz Nizozemske in drugih zveznih dežel Nemčije, so povedali organizatorji. Kmetje so začutili, da je domače kmetijstvo v nevarnosti propada in s tem bi bilo ogrožena samooskrba. Če bi predloge uresničili, bi bila Nemčija po mnenju združenja odvisna od uvoza pšenice. Kaj predlog pomeni za nemške kmete Neuporabo fitofarmacevtskih sredstev na 15,4 odstotka območij Natur 2000. Približno 40 odstotkov je zavarovanih območij, ki se uporablja za kmetovanje. Tako bi skupno omejili uporabo FFS na približno 2 milijona hektarjev kmetijskih zemljišč. Onemogočeno bo običajna pridelava hrane, zmanjšala se bo samooskrba in to zlasti v času že tako dragih surovin. Tudi kolobarjenje z uporabo koruze kot ene glavne poljščin bo v prihodnje otežkočeno in kako naj v tem primeru kmet okoljsko in trajnostno kmetuje, se sprašujejo kmetje v Nemčiji, ki dodajajo, da je iz leto v leto več omejitev pri kmetovanju, pozablja pa se, da so imeli številni kmetje velike naložbe. Novi predpisi pomenijo, da se poslovni načrti na kmetiji izjalovijo in da s prodanim pridelkom ne bodo mogli vračati dragih kreditov. Posledično lahko pričakujejo številne stečaje, kar pa najbrž okoljsko naravnane evropske komisije in nacionalne vlade niti najmanj ne zanima. Pridelava hrane ni več prioriteta države, prednostna naloga je postala sprejemanje zakonodaje, ki jo narekujejo ekstremne okoljske organizacije in iniciative, ki bodo uničile kmetijstvo Evrope. Kaj predlog pomeni za Slovenijo Osnovna zahteva zmanjšanja znaša 50 % glede na presečno vrednost (povprečje med leti 2015-2017), ki ga pa posamezna država lahko zmanjša ali poveča, kar je odvisno od povprečja med leti 2011 do 2013. Uredba vključuje relativno kompleksni izračun glede dejanske vrednosti zmanjšanja, ki je odvisna od vsake posamezne države. Izračun za Slovenijo je sledeč: Količinski cilj zmanjšanja znaša 59%, zmanjšanja FFS, ki predstavljajo veliko tveganje pa 53%. Razlog za povečanje je v relativno sušnih letih med 2011-2013 (2013 je bilo izjemno sušno leto, ki ni zahtevalo veliko tretiranja s FFS, posledično so bile količine FFS majhne), pravijo na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Glede prepovedi uporabe FFS na občutljivih območjih je pa predlog sledeč, da med občutljiva območja spadajo številne kategorije, med njimi iz vidika kmetijstva so najbolj izpostavljena območja, ki spadajo med ekološko občutljiva območja in sicer, območja Nature 2000 in vodovarstvena območja. Nemški kmetje so lahko za vzgled vsem kmetom v EU. Ne bodo čakali, da se predlog sprejme in šele potem protestira. Pri nas poznamo popolnoma drugačne zgodbe...  

Thu, 11. Aug 2022 at 09:17

2351 ogledov

Claas Disco 1010. Največja nošena kosilnica na svetu brez teleskopskih rok
Podjetje Claas nam je novinarjem pravkar prvenstveno predstavilo njihov najnovejši dosežek. Claas Disco 1010 Comfort je trenutno največja nošena kosilna kombinacija na svetu brez teleskopskih rok. Delovna širina je 9,90 metra.  Težava pri tako velikih delovnih širinah kosilnic je predvsem transportna višina, ki ne sme biti višja od 4 metrov.  Claas je to rešil na naslednji način. Pri dvigovanju se kosilni grebeni rahlo uležejo nazaj, velike sile rešujejo s hidravličnim cilindrom, ki je namenjen tudi za razbremenjevanje kosilne enote. Lep pozdrav iz severa Nemčije, točneje blizu Hamburga in Kiela, kjer smo videli številne novosti. Iz Slovenije je zastopan Kmečki glas!

Mon, 8. Aug 2022 at 14:54

880 ogledov

Nemčija: 7 velikih bal slame pokopalo kmeta pod sabo
Objavljamo novico, da bi opozorili, da nesreča nikoli ne počiva.  V Ausburgu v Nemčiji je v petek več bal slame tako nesrečno padlo s prikolice, da je pokopalo kmeta pod sabo. Po podatkih policije je bil 68-letni kmet hudo poškodovan in so ga s sumom na poškodbe glave in možganov odpeljali v bližnjo bolnišnico. Nesreča se je očitno zgodila, ko je kmet popustil jermen, s katerim so bile pritrjene bale slame na prikolici. Na moškega je padlo sedem bal slame – vsaka je tehtala 250 kilogramov. Po podatkih policije naj bi bila prikolica prepolna.

Fri, 5. Aug 2022 at 09:38

2107 ogledov

Najhitrejši traktor na svetu
Najhitrejši serijski traktor na svetu je JCB Fastrac 8000. Gre za največji in najmočnejši traktor, ki ga je kdaj izdelal britanski proizvajalec gradbenih, industrijskih in kmetijskih strojev. Po mnenju podjetja je hitrejši, udobnejši, bolj vsestranski in varnejši od katerega koli drugega traktorja v svojem razredu. Seveda zaradi tega mora izpolnjevati številne varnostne zahteve. Traktor doseže hitrost 70 km/h. Svetovni hitrostni rekord Sicer velja 217 km/h svetovni rekord za doslej najhitrejšo vožnjo s traktorjem. Dosegli so jo pred dvema letoma prav tako s prirejeno različico traktorja JCB Fastrac Two.

Fri, 5. Aug 2022 at 07:39

6025 ogledov

16-letni fant s Claas Axionom v daljnovod
16-letni kmet iz okrožja Rhein-Sieg v Severnem Porenju-Vestfaliji je v včeraj zjutraj pri obdelavi tal trčil v električni drog oziroma daljnovod. Zaradi tega je bilo 65.000 ljudi brez elektrike. Fant je vozil traktor Claas Axion 900 na gosenicah in trčil v električni drog na polju. Po trčenju se je zgrudil. Voznik je bil lažje poškodovan. Del daljnovoda je padel na lokalno cesto, ki poteka vzporedno s poljem. Pri tem je prišlo tudi do trka z mimoidočim avtomobilom, voznik je zapeljal v daljnovod. Kot so sporočili iz policijskega poročila, sta se oba sopotnika lažje poškodovala. Policija trenutno preiskuje, kako je prišlo do trčenja. Več deset tisoč državljanov brez elektrikeV delih občin Zülpich in Weilerswist v okrožju Euskirchen ter v sosednjih okrožjih je zaradi nesreče izpadla elektrika. To je vplivalo tudi na mobilno omrežje. Operater Westnetz je s prehodom postopoma oskrboval velik del od 65.000 prvotno prizadetih prebivalcev. 

Fri, 29. Jul 2022 at 12:04

1076 ogledov

Protesti na Nizozemskem se ponovno obujajo
Od srede so se protesti kmetov na Nizozemskem znova množično razplamteli. Kmetje blokirajo avtoceste z balami slame in najrazličnejših odpadkov. Premier Mark Rutte je obliko demonstracij ostro obsodil. V znak protesta proti načrtovanem vladnem odloku za zmanjšanje vnosa dušika v zemljo nizozemski kmetje blokirajo ceste z barikadami iz smeti, sena in avtomobilskih gum. Nekaj požarov je bilo tudi podtaknjenih, poroča prometna uprava. Nastali so dolgi zastoji. Čistilna dela se vlečejo še danes; ponekod so jih motili demonstranti. Oblasti so opozorile na nevarne situacije za voznike avtomobilov. Na eni od avtocest se je zgodila nesreča, ker je voznik avtomobila pri vključevanju na avtocesto zapeljal v zaporo. Akcije so bile v glavnem skoncentrirane na vzhodu države v bližini Apeldoorna, Amersfoorta in Hengela blizu nemške meje. Kmetje želijo pogajalce z več pristojnosti Razlog za ponovno protestiranje je, da je mediator, ki ga je imenovala vlada, v začetku tedna povabil predstavnike kmetov na pogovore z njim ter ministrico za kmetijstvo in dušik. Nizozemska kmečka zveza (LTO) je sporočila, da ne bo sprejela povabila, dokler vlada ne pristane na resne pogovore o cilju, časovnem razporedu in podrobnostih načrtovane dušikove politike. Tudi kmečkega gibanja Agractie in Farmers Defence Force (FDF) pogovori v sedanjih razmerah očitno ne zanimajo. Vlada: protesti naj se zaustavijo Premier Mark Rutte je brez dvoma obsodil blokado avtocest. "Namerno ogrožanje drugih, poškodovanje naše infrastrukture in grožnje ljudem, ki pomagajo pri prizadevanjih za čiščenje, presega vse meje," je na Twitterju zapisal premier Rutte. Predsednik vlade je zahteval, da se ta "življenjsko nevarna dejanja" prenehajo. Rutte je še dodal, da je v blokade vključena le "majhna skupina kmetov". Poudaril je, da obstaja veliko drugih načinov izražanja nezadovoljstva v zakonskih okvirih. Zakaj protesti kmetov? Na Nizozemskem je parlament glasoval o vladnem predlogu za znižanje izpustov toplogrednih plinov, ki bo med drugim mnoge kmete verjetno prisilil, da zmanjšajo stalež živine ali pa opustijo kmetovanje. Ministri to imenujejo kot neizogibni prehod na čistejše kmetovanje. Postopek teče že vse od leta 2019, toda v junija letos je ministrica Christianne van der Wal, vznemirila kmete s predstavitvijo kontroverznega načrta v 10 korakih, ki je začrtal en ključni cilj: tri regije – dolina Gelderse, Severni Brabant in Limburg – morajo do leta 2030 zmanjšati emisije dušika za več kot 50 odstotkov. Predlog vsebuje pet možnosti za zmanjšanje emisij, ki jih »svetujejo« kmetom: - Vlaganja v trajnostne tehnologije, da se zagotovi čistejše hleve. - Prehod na krožno kmetijstvo (tj. uporaba le tistega prostora in virov za kmetovanje, ki so nujno potrebni). - Prilagoditev poslovnega modela kmetije (tj. omejitev števila živine, menjava kultur, ki jih prideluje kmetija, uporaba kmetije za kakšno drugo dejavnost). - Selitev. - Opustitev kmetovanja. Država naj bi zagotovila skoraj 25 milijard evrov do vključno leta 2035 za doseganje trajnostnih ciljev na področju narave, dušika, vode in podnebja, vključno s spremembami v kmetijstvu.  
Teme
Steyr Expert traktor posodobljena serija novost

Zadnji komentarji

Miz Nelez :

5.8.2022 09:29

T
Janez Jelovšek :

21.12.2021 21:23

so pa mrcine

Prijatelji

KMEČKI GLASZUPAN d.o.oLeon Kraljziliute88edita editaAlen  OsenjakMarinka Marinčič  KMEČKI GLASGeza GrabarKMEČKI GLAS Franc FortunaBarbara Remec KMEČKI GLASDragica Heric KMEČKI GLASVlasta Kunej KMEČKI GLASDarja Zemljič  KMEČKI GLAS

NAJBOLJ OBISKANO

Ponudba podjetja Itro PE Ljubljana za razstavne modele: Ugodna cena za posodobljen model Steyr Expert 4130