Mobilni mlin PSA TP na traktorski pogon – INO Brežice

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Rotor mlina je razvit na različici drobilca kamenja in je nastavljen tako, da omogoča mletje vlažne koruze do 40 odstotkov vlage. Optimalna vlaga koruze za pripravo silaže je 32 odstotkov. Pri tej vlagi dobimo najboljši izkoristek silaže in kakovostno zbijemo zmleto maso v silosih (horizontalnih ali vertikalnih). Zraven tega se prihrani na stroških energije in dela, saj ni potrebno sušenje koruze do vlage 14 odstotkov.

Storilnost mlina je od 15 do 50 ton na uro, odvisno od vlage koruze, moči pogonskega agregata, premera lukenj sita, števila krilc za izmet in želene debeline zmlete mase. Stroj je namenjen za mletje v horizontalne in vertikalne silose. Z dodatnimi krilci vgrajenimi na rotor mlina, lahko dobimo potrebno centrifugalno silo za transport zmlete mase do 20 metrov v višino. Polnjenje mlina se izvaja z nakladanjem materiala za mletje v sprejemni koš. Konstrukcija omogoča, da je mlin mobilen, kar je namenjeno predvsem za kratke razdalje in omogoča premikanje npr. med silosi.

Pogon rotorja mobilnega mlina PSA TP je preko priključne gredi traktorja, hitrosti 1000 vrtljajev na minuto in multiplikatorja vgrajenega na mlinu. Mobilni mlin PSA TP ima en elektromotor z reduktorjem za pogon dozirnega polža. Motor dozirnega polža je priključen na trifazno električno omrežje 380V, preko dovodnega električnega kabla. Hitrost dodajanja mase za mletje upravljamo z renomiranim ferkvenčnim regulatorjem.