Sofinanciranje zavarovalnih premij za zavarovanje primarne kmetijske proizvodnje in ribištva

11 januarja, 2021
0
0

S predlogom Uredbe se zvišuje višina sofinanciranja zavarovalne premije za posevke, nasade in plodove iz 50 na 55 odstotkov obračunane zavarovalne premije, vključno s pripadajočim davkom od prometa zavarovalnih poslov. Prav tako se dviga višina sofinanciranja zavarovalnih premij za bolezni živali iz 30 na 55 odstotkov  obračunane zavarovalne premije, vključno s pripadajočim davkom od prometa zavarovalnih poslov.

Uredba se dopolnjuje tudi s sofinanciranjem zavarovalnih premij za kritje materialne škode na sredstvih (konstrukcije in kritine rastlinjakov, konstrukcijah (žičnicah) hmeljišč ter konstrukcijah in mrežah proti toči v intenzivnih sadovnjakih in vinogradih), ki nastanejo kot posledica toče, viharja, viharnega vetra in teže snega v višini 55 odstotkov obračunane zavarovalne premije, vključno s pripadajočim davkom od prometa zavarovalnih poslov.

V primeru zavarovalnih premij za posevke, nasade in plodove se omogoči tudi sofinanciranje zavarovalnih premij za nevarnost viharnega vetra.