V januarju izdanih 50.984 odločb za sheme neposrednih plačil za leto 2020 v skupni vrednosti 100 milijonov evrov

3 februarja, 2021
0
0

Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je z izplačili odločb za zahtevke zbirne vloge 2020 začela že v začetku novembra 2020, ko je začela z izdajo predplačilnih odločb za ukrep OMD – plačila območjem z naravnimi ali drugimi posebnimi omejitvami za leto 2020.

V prvih dneh letošnjega leta je sledila izdaja začasnih odločb za sheme neposrednih plačil. Do danes je Agencija 50.984 upravičencem izdala začasne odločbe v vrednosti 100 milijonov evrov. Glavnina odobrenih sredstev je upravičencem že bila izplačana, za odločbe, ki so bile izdane v zadnjih dneh, pa bodo izplačila izvedena v prvem tednu februarja.

Agencija bo v februarju nadaljevala z izdajo odločb upravičencem, ki so vključeni v shemo za male kmete in zato niso prejeli začasnih odločb. Upravičenci, ki so prejeli začasne odločbe, bodo v obdobju od 15. februarja do 15. marca 2021 prejeli še končne odločbe, na osnovi katerih jim bo izplačan preostanek pripadajočih neposrednih plačil v skupni vrednosti okrog 30 milijonov evrov.

Odločbe za ukrepe razvoja podeželja KOPOP (kmetijsko-okoljska-podnebna plačila), EK (ekološko kmetijstvo) in DŽ (dobrobit živali) bodo predvidoma izdane in izplačane v obdobju od aprilu do junija 2021.