Nova serija Lamborghini Spire VRT

26 februarja, 2021
0
0

Lamborghini je razvil serijo Spire VRT z namenom ponuditi vrhunske traktorje, ki združujejo vrhunsko kakovost, izjemno zanesljivost in vrhunsko tehnologijo.

S klikom na spodnjo pasico prelistajte in naročite novi KATALOG TRAKTORJEV 2021. 

Serija se ponaša z motorji FARMotion, ki so bili zaradi svojih zmogljivosti posebej razviti za uporabo v kmetijstvu. Motorji zagotavljajo veliko moč in navor v vseh pogojih, hkrati pa omogoča izjemno učinkovitost porabe goriva. Novo serijo traktorjev poganjajo sodobni 3 ali 4 valjni motorji v različicah 90 ali 100 KM.  Trivaljni za večjo okretnost, štirivaljni za večjo moč. Najmočnejši model Spire 110.4 VRT ima 113 KM in zagotavlja navor 435 Nm pri 1600 vrt/min, največjo hitrost motorja pri le 2200 vrt/min, največjo moč pa razvije pri 2000 vrt/min.

 

Sodoben VRT menjalnik so v celoti razvili pri SDF. Sestavljata ga dve učinkoviti enoti, dvohitrostna mehanska enota in hidrostatična enota. V določenih pogojih delovanja lahko doseže tudi do 90 odstotno učinkovitost, kar omogoča veliko storilnost. Največjo hitrost 40 km/h doseže pri hitrosti motorja samo 1730 vrt/min. Menjalanik VRT z uporabo funkcije “Power zero” omogoča tudi popolno varnost pri delu v strmih naklonih, ne da bi voznik pri tem uporabljal zavorni pedal.

Medtem, ko je standardni hidravlični sistem opremljen s hidravlično črpalko s pretokom 84 l/m, je na voljo tudi opcijska Load sensing izvedba za zaznavanje obremenitve, ki zagotavlja velik pretok hidravlične črpalke 100 l/min pri 1850 vrt/min. Serijsko imajo traktorji Spire VRT vgrajeno dodatno hidravlično črpalko s pretokom 42 l/min, ki je namenjena samo hidravličnemu krmiljenju. 

Poseben poudarek je na konfiguraciji hidravličnih priklopov, ki imajo že v osnovi elektronsko upravljanje tako hitrosti pretoka, kot časa pretoka. Poleg standardno vgrajenega priklopa za prosti povratek hidravličnega olja, je na voljo tudi opcija Power Beyond ter sprednji in stranski hidravlični priklopi.

Močna, elektronsko vodena (EHR) zadnja hidravlika s tri točkovnim priklopom je na voljo v dveh različicah – standard in compact, ter vključuje sistem nihajnih blažilnikov za cestni transport. Opcijsko je na voljo tudi prednje hidravlično dvigalo.

Za udobje voznika poskrbi prostorna kabina z ravnim dnom, ki zaradi samo štirih stebrov omogoča odlično zunanjo vidljivost. Za prijetno vožnjo poskrbijo klimatska naprava, zračno vzmeten voznikov sedež, radio z Bluetooth, priročna zložljiva polica ter ergonomska konzola MaxCom.

Sama kabina omogoča veliko število dodatnih možnosti, ki še povečajo vsestranskost uporabe Spire VRT; številni pomožni električni konektorji, tako cestne kot delovne luči z halogenskimi ali LED žarnicami, povezava ISOBUS za nadzor priključkov, iMonitor3 z 8 palčnim zaslonom in uporabo najsodobnejših funkcij Connected Farming System.

Pri delu se lahko poslužujemo Agrosky sistema, ki je omogoča napreden satelitski nadzor traktorja in opreme. Sistem je namenjen natančnemu kmetovanju, saj prek povezave s satelitskimi sprejemniki omogoča natančno vožnjo vozila, optimizira produktivnost in stroške dela.

Traktor Spire VRT zagotavlja veliko  varnost voznika. Serijsko so vgrajene zavore na vseh štirih kolesih, več diskaste v oljni kopeli, hidravlična parkirna zavora (HPB), kabina s homologacijo FOPS in filtriranjem zraka kategorije 4.