Vreme Naročite se
Celotna senena linija podjetja Massey Ferguson
Podjetje Massey Ferguson ne slovi le po izdelavi kakovostnih traktorjev, teleskopskih nakladalnikov, kombajnov, temveč tudi s stroji za pripravo krme. Tako imajo v ponudbi kosilnice, obračalnike, zgrabljalnike in različne vrste balirk in ovijalk.
Kristijan Hrastar KMEČKI GLAS
Kmečki glas

Petek, 26. februar 2021 ob 10:48

Odpri galerijo

Kosilnice

Pri podjetju Massey Ferguson ponujajo širok nabor diskastih in bobnastih kosilnic.

Bobnaste kosilnice M-serije ponujajo zanesljivo in ekonomično rešitev za spravilo kakovostne krme tudi v najtežjih razmerah. Natančen visoko zmogljiv rez zagotavlja popoln odkos. Možno je pokositi velike količine krme brez nevarnosti zamašitve ali poškodb. Na voljo so v izvedbah za sprednje ali zadnje vpetje z delovno širino od 1,85 do 3,26 metra.

Diskaste kosilnice so na voljo v več izvedbah, v delovnih širinah od 2,55 do 4,5 metra. Manjše in lažje so namenjene za traktorje z manj konjskimi močmi in težje dostopne in omejene terene. V ponudbi je tudi serija profesionalnih kosilnic za večje obdelovalne površine. Kosilnice so močne in robustne ter odlično zasnovane, kar zagotavlja čisti rez.

Opremljene so s sistemom DriveGuard, ki omogoča zaščito pred preobremenjenostjo. Zasnovane so tako, da so enostavne za vzdrževanje, s hitro menjavo nožev.

Kot kombinacija »metuljček« imamo možnost delovne širine tudi do 9,3 metra. Pri tem lahko kosilnice nadgradimo s prstnimi ali valjčnimi gnetilniki. Nov nihajni vodilni sistem omogoča optimalno prilagajanje tlom, nov kosilni prečnik pa omogoča čisti odkos.

Ne spreglejte in še danes s klikom na spodnjo pasico prelistajte in naročite KATALOG TRAKTORJEV 2021. Naročila sprejemamo tudi na tel št. 01 473 53 79 in e-naslovu karmen@czd-kmeckiglas.si

Obračalniki

Vseh 12 modelov obračalnikov podjetja Massey Ferguson zagotavlja kakovostno delo in širino obračanja krme od 4,5 do 12,7 metra. Vsak prav tako omogoča preprosto nastavitev kotov raztrosa, in sicer 15, 18 in 20,5 stopinj, kar omogoča prilagodljivost vsem pogojem spravljanja sena in pridelka. Vsi modeli zagotavljajo preprosto nastavitev in prilagoditev za hitro in učinkovito pokritost tal. Modeli MF TD 454, MF TD 524, MF TD 676 in MF TD 776 se ponašajo s sinhroniziranim dviganjem zunanjih vrtavk s pomočjo hidravličnega sistema in tlačnih valjev, kar pa zagotavlja optimalno zmogljivost in odpravljanje enostranske obremenitve – tudi na pobočjih.

Izbirate lahko med obračalniki s tritočkovnim vpetjem in vlečenimi obračalniki. Massey Ferguson vrtavke imajo zaprto zasnovo, ki ščiti pomembne sestavne dele pred umazanijo in prahom. Takšna zasnova zagotavlja leta uporabe brez težav. Posamezne vrtavke poganjajo šesterokotna gred in robustni zglobi. Ta vrsta prenosa je nemotena in zanesljiva, prav tako ne povzroča mrtvega teka. Vsi obračalniki MF imajo debele stene in trdne cevi večjih dimenzij na kvadratnem okvirju, ki zagotavljajo odlično togost in zelo dolgo življenjsko dobo.

Naj še enkrat naštejemo, da imajo stroji lahko tritočkovni priklop, vlečen ali s transportnim podvozjem. Nova serija X ima kavljaste roglje, obračalniki imajo lahko štiri do deset vrtavk, oziroma 4,50 do 12,70 m delovne širine. Roglji z enakimi kraki so iz Super C materiala in poleg kakovostnega obračanja krme zagotavlja nizke vzdrževalne stroške in dolgo življenjsko dobo.

Zgrabljalniki

Na razpolago so enorotorski zgrabljalniki z eno vrtavko (tritočkovni priklop za težaven teren, priključek za ojnico z nihajnim okvirjem ali priključek za ojnico ) s stranskim odlaganjem. Zgrabljalnik z dvema vrtavkama omogoča sredinsko ali stransko odlaganje, zgrabljalnik s štirimi vrtavkami pa omogoča sredinsko odlaganje. Delovna širina zgrabljalnikov je od 3,4 do 14 metrov, da je delo kakovostno poskrbi popolno prilagajanje tlom po zaslugi podvozja Jet-Effect. Robustna izdelava zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

Enorotorski zgrabljalniki imajo delovno širino od 3,4 do 4,5 metra. Odlična kakovost zgrabljanja, preprosto upravljanje in vzdržljiv stroj marsikoga prepriča v njegov nakup. Zaprta zgrabljalna glava zgrabljalnika ščiti vse pomembne sestavne dele pred umazanijo in prahom. Takšna zasnova zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Najboljša kakovost zgrabljanja se doseže s tangencialno razporeditvijo nosilcev rogljev, saj tako lahko ustvarite idealen zgrabek, ki omogoča bistveno večjo delovno hitrost oz. najboljše delovne predpogoje, če vremenske razmere v času košnje niso na vaši strani. Zgrabljalna glava je pritrjena s pomočjo stožčastega obroča, s čimer je dosežena stabilnost enote. Tako sorniki niso podvrženi strižnemu učinku, temveč le tlačnim in nateznim silam. Poleg tega to zagotavlja tudi natančno centriranje in stabilnost, ki omogočata dolgo življenjsko dobo. Nosilce rogljev lahko po potrebi posamezno zamenjate, pri tem pa vam ni treba popolnoma razstaviti vrtavke. Vsi pogonski sistemi zgrabljalnikov so opremljeni z zaščito pred preobremenitvijo Vsi enorotorski zgrabljalniki odlagajo zgrabke v desno stran. Tako so zgrabki vedno v vidnem polju, saj so upravljalni elementi traktorja tudi na desni strani.

Dvorotorski ali štirirotorski zgrabljalniki z delovno širino od 5,75 do 14 metrov imajo patentiran krmilni sistem, ki deluje znotraj okvirja. Ta zagotavlja zanesljivo in natančno krmiljenje v vseh pogojih. Krmilna gred je zaščitena pred poškodbami, ki bi jih povzročil okvir, in ima, za razliko od zunanje nameščenih krmilnih gredi, samo dve točki vrtenja. Ključna prednost zasnove tega krmilnega sistema je prisilno in neposredno krmiljenje krmilnega premikanja. Zgrabljalnik vedno deluje točno v koloteku traktorja in je hkrati še vedno zelo okreten. Poleg tega tip krmiljenja zagotavlja nemoteno delovanje tudi pri velikih hitrostih.

Patentirano, v celoti vzmetenje rotorja zagotavlja popolno prilagoditev podlagi tudi v najtežjih delovnih pogojih. Učinek Jet - Po zaslugi vzmetenja rotorja in porazdelitve teže rotorja, se ta dviguje spredaj in nato še zadaj. Pri spuščanju pridejo v stik s podlago najprej zadnja in nato sprednja kolesa rotorja. Tako roglji ne prodrejo v tla, ne pride do poškodbe ruše in onesnaženja krme – s tem pa se zagotovi krma najvišje kakovosti.

Balirke

Balirke za majhne kvadratne bale MF 1840 je idealna za večje delovne zahteve in uslužnostna dela. Z njimi proizvajamo visoko-kakovostne kvadratne bale s pravilno velikostjo za enostavno rokovanje in optimalno hranjenje. Bala ima pravilno gostoto, za uspešno skladiščenje in optimalni transport - od sezone do sezone. Mere bale so naslednje: širina znaša 46 cm, višina 36 cm, dolžina do 130 cm. Nova stiskalna komora OptiForm omogoča boljše in enakomernejše stiskanje, pri vezenju bale pa je v pomoč novo puhalo za čiščenje vezalnika.

Balirke za velike kvadratne bale omogoča izdelavo precej večjih bal, in sicer so mere bale naslednje: širina in višina sta od 80 x 70 cm do 120 x 130 cm, dolžina je do 274 cm. To so zelo težke in stisnjene bale, samo dolžino bal nastavljamo iz kabine. Omeniti velja balirko MF 2370 Ultra HD/balirka za kvadratne bale dimenzij 90 x 120 cm in dolžine do 274 cm, ki ima nov stiskalni kanal OptoForm Ultra, s kar 76 tonami tlaka stiskanja z največjo gostoto bal.

Balirke za okrogle bale s fiksno ali variabilno komoro so opremljene s patentiranim sistemom za oblikovanje bale s sistemom za konstantni tlak - Constant Pressure System (CPS), ki združuje mehanske in hidravlične sile za izdelavo enakomernih bal z visoko gostoto. Omogočajo izdelavo bal od premera 90 do 180 cm. Balirke za bale s fiksno komoro RB 1125F, 2125F in 2125FPR Massey Ferguson razpolagajo z več kot 1,5 kubičnega metra veliko komoro za bale, z 18 valji PowerGrip in mehansko zapiralno loputo. To zagotavlja dosledno obliko in gostoto bal, medtem ko dvostopenjski zaščitni sistem Hydroflexcontrol poveča delovno hitrost, s samodejnim preprečevanjem do 80 odstotkov potencialnih blokad. Rezalni mehanizem Xtracut razpolaga s 13, 17 ali 25 rezili, sistem CPS pa poskrbi za popolno oblikovanje bal. Hitro delujoča pobiralna enota je brez zavite tirnice, bale vežemo z mrežo Varionet.

Kombinirane balirke so na voljo s fiksno ali variabilno komoro. Variabilna stiskalna komora omogoča izdelavo bale premera do 160 cm, fiksna stiskalna komora pa do 125 cm. Visokozmogljiva pobiralna enota z delovno širino 2,25 ali 2,40 metra in rezalni mehanizem Xtracut s 13, 17 ali 25 rezili omogočajo hitro in kakovostno spravilo krme. Pri tem je v pomoč edinstven, nihalen ovijalni sistem, ki omogoča varno delo tudi na hribovitih terenih. Dve roki za hitro in zanesljivo ovijanje folije upravljamo preko zaslona E-lin Pro ali terminala ISOBUS v traktorju

Ovijalke za bale

Ovijalnik MF TW je povsem nov izdelek v programu za pobiranje krme podjetja Massey Ferguson in je najbolj primeren za vse, ki želijo bale ovijati ločeno in tako zaščititi ter shraniti krmo. Zgrajen je na izredno robustni okvirni konstrukciji in ima zelo nizko ovijalno mizo ter polavtomatske upravljalne elemente, kar omogoča, da je delovanje hitro in brezhibno. Robustna nakladalna roka brez težav dvigne bale premera od 90 cm do 1,60 metra in 1250 kg teže, vse to s pritiskom na gumb. Pri tem imamo možnost izbire števila slojev folije. V okviru ovijalke je prednapenjalnik za 500 ali 750 mm valje, nastavljiv na 55 ali 77 odstotkov  prednapetosti, hkrati pa je možnost ovijalko nadgraditi s postavljalnikom bal, ki na pobočjih preprečuje, da bi se bale odkotalile. Pri tem pomaga nizka ovijalna miza za nežnejše odlaganje in večjo bočno stabilnost in zaradi pazljivega odlaganja bal ne pride do njihovih poškodb.

Poglejte tudi kratki video predstavitvi sodobne oblike traktorja.

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 12. Aug 2022 at 13:08

1364 ogledov

Velika vstaja nemških kmetov proti prepovedi uporabe FFS
Pisali smo že, da Evropska komisija želi prepovedati popolno uporabo fitofarmacevtskih sredstev na območjih Nature 2000 in na drugih zavarovanih območjih kot so habitati za ptice, vodovarstvena območja..., drugje pa omejiti porabo za polovico. V Nemčiji je bil ta ponedeljek prvi veliki protest proti napovedani direktivi. Zmanjšanje uporabe fitofarmacevtskih sredstev je bil eden glavnih ciljev zelenega dogovora že od samega začetka. Nov predlog Evropske komisije predvideva splošno zmanjšanje uporabe fitofarmacevtskih sredstev za 50 odstotkov do leta 2030. Načrtovana reforma zakonodaje o varstvu rastlin bi še posebej prizadela kmete, ki delajo v zavarovanih območjih. Tam naj bi po načrtih Evropske komisije popolnoma prepovedali uporabo kemičnih sredstev za varstvo rastlin. Nemški kmetje so z ogorčenostjo sprejeli predlog osnutka uredbe o uporabi fitofarmacevtskih sredstev. Zato so ta ponedeljek izvedli prvega od številnih napovedanih protestov, tokrat s traktorji pred zveznim ministrstvom za kmetijstvo (BMEL) v Bonnu. Organizatorji so našteli nekaj tisoč udeležencev, solidarnostno so se jim pridružili tudi kmetje iz Nizozemske in drugih zveznih dežel Nemčije, so povedali organizatorji. Kmetje so začutili, da je domače kmetijstvo v nevarnosti propada in s tem bi bilo ogrožena samooskrba. Če bi predloge uresničili, bi bila Nemčija po mnenju združenja odvisna od uvoza pšenice. Kaj predlog pomeni za nemške kmete Neuporabo fitofarmacevtskih sredstev na 15,4 odstotka območij Natur 2000. Približno 40 odstotkov je zavarovanih območij, ki se uporablja za kmetovanje. Tako bi skupno omejili uporabo FFS na približno 2 milijona hektarjev kmetijskih zemljišč. Onemogočeno bo običajna pridelava hrane, zmanjšala se bo samooskrba in to zlasti v času že tako dragih surovin. Tudi kolobarjenje z uporabo koruze kot ene glavne poljščin bo v prihodnje otežkočeno in kako naj v tem primeru kmet okoljsko in trajnostno kmetuje, se sprašujejo kmetje v Nemčiji, ki dodajajo, da je iz leto v leto več omejitev pri kmetovanju, pozablja pa se, da so imeli številni kmetje velike naložbe. Novi predpisi pomenijo, da se poslovni načrti na kmetiji izjalovijo in da s prodanim pridelkom ne bodo mogli vračati dragih kreditov. Posledično lahko pričakujejo številne stečaje, kar pa najbrž okoljsko naravnane evropske komisije in nacionalne vlade niti najmanj ne zanima. Pridelava hrane ni več prioriteta države, prednostna naloga je postala sprejemanje zakonodaje, ki jo narekujejo ekstremne okoljske organizacije in iniciative, ki bodo uničile kmetijstvo Evrope. Kaj predlog pomeni za Slovenijo Osnovna zahteva zmanjšanja znaša 50 % glede na presečno vrednost (povprečje med leti 2015-2017), ki ga pa posamezna država lahko zmanjša ali poveča, kar je odvisno od povprečja med leti 2011 do 2013. Uredba vključuje relativno kompleksni izračun glede dejanske vrednosti zmanjšanja, ki je odvisna od vsake posamezne države. Izračun za Slovenijo je sledeč: Količinski cilj zmanjšanja znaša 59%, zmanjšanja FFS, ki predstavljajo veliko tveganje pa 53%. Razlog za povečanje je v relativno sušnih letih med 2011-2013 (2013 je bilo izjemno sušno leto, ki ni zahtevalo veliko tretiranja s FFS, posledično so bile količine FFS majhne), pravijo na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Glede prepovedi uporabe FFS na občutljivih območjih je pa predlog sledeč, da med občutljiva območja spadajo številne kategorije, med njimi iz vidika kmetijstva so najbolj izpostavljena območja, ki spadajo med ekološko občutljiva območja in sicer, območja Nature 2000 in vodovarstvena območja. Nemški kmetje so lahko za vzgled vsem kmetom v EU. Ne bodo čakali, da se predlog sprejme in šele potem protestira. Pri nas poznamo popolnoma drugačne zgodbe...  

Thu, 11. Aug 2022 at 09:17

2425 ogledov

Claas Disco 1010. Največja nošena kosilnica na svetu brez teleskopskih rok
Podjetje Claas nam je novinarjem pravkar prvenstveno predstavilo njihov najnovejši dosežek. Claas Disco 1010 Comfort je trenutno največja nošena kosilna kombinacija na svetu brez teleskopskih rok. Delovna širina je 9,90 metra.  Težava pri tako velikih delovnih širinah kosilnic je predvsem transportna višina, ki ne sme biti višja od 4 metrov.  Claas je to rešil na naslednji način. Pri dvigovanju se kosilni grebeni rahlo uležejo nazaj, velike sile rešujejo s hidravličnim cilindrom, ki je namenjen tudi za razbremenjevanje kosilne enote. Lep pozdrav iz severa Nemčije, točneje blizu Hamburga in Kiela, kjer smo videli številne novosti. Iz Slovenije je zastopan Kmečki glas!

Mon, 8. Aug 2022 at 14:54

917 ogledov

Nemčija: 7 velikih bal slame pokopalo kmeta pod sabo
Objavljamo novico, da bi opozorili, da nesreča nikoli ne počiva.  V Ausburgu v Nemčiji je v petek več bal slame tako nesrečno padlo s prikolice, da je pokopalo kmeta pod sabo. Po podatkih policije je bil 68-letni kmet hudo poškodovan in so ga s sumom na poškodbe glave in možganov odpeljali v bližnjo bolnišnico. Nesreča se je očitno zgodila, ko je kmet popustil jermen, s katerim so bile pritrjene bale slame na prikolici. Na moškega je padlo sedem bal slame – vsaka je tehtala 250 kilogramov. Po podatkih policije naj bi bila prikolica prepolna.

Fri, 5. Aug 2022 at 09:38

2136 ogledov

Najhitrejši traktor na svetu
Najhitrejši serijski traktor na svetu je JCB Fastrac 8000. Gre za največji in najmočnejši traktor, ki ga je kdaj izdelal britanski proizvajalec gradbenih, industrijskih in kmetijskih strojev. Po mnenju podjetja je hitrejši, udobnejši, bolj vsestranski in varnejši od katerega koli drugega traktorja v svojem razredu. Seveda zaradi tega mora izpolnjevati številne varnostne zahteve. Traktor doseže hitrost 70 km/h. Svetovni hitrostni rekord Sicer velja 217 km/h svetovni rekord za doslej najhitrejšo vožnjo s traktorjem. Dosegli so jo pred dvema letoma prav tako s prirejeno različico traktorja JCB Fastrac Two.

Fri, 5. Aug 2022 at 07:39

6067 ogledov

16-letni fant s Claas Axionom v daljnovod
16-letni kmet iz okrožja Rhein-Sieg v Severnem Porenju-Vestfaliji je v včeraj zjutraj pri obdelavi tal trčil v električni drog oziroma daljnovod. Zaradi tega je bilo 65.000 ljudi brez elektrike. Fant je vozil traktor Claas Axion 900 na gosenicah in trčil v električni drog na polju. Po trčenju se je zgrudil. Voznik je bil lažje poškodovan. Del daljnovoda je padel na lokalno cesto, ki poteka vzporedno s poljem. Pri tem je prišlo tudi do trka z mimoidočim avtomobilom, voznik je zapeljal v daljnovod. Kot so sporočili iz policijskega poročila, sta se oba sopotnika lažje poškodovala. Policija trenutno preiskuje, kako je prišlo do trčenja. Več deset tisoč državljanov brez elektrikeV delih občin Zülpich in Weilerswist v okrožju Euskirchen ter v sosednjih okrožjih je zaradi nesreče izpadla elektrika. To je vplivalo tudi na mobilno omrežje. Operater Westnetz je s prehodom postopoma oskrboval velik del od 65.000 prvotno prizadetih prebivalcev. 

Fri, 29. Jul 2022 at 12:04

1088 ogledov

Protesti na Nizozemskem se ponovno obujajo
Od srede so se protesti kmetov na Nizozemskem znova množično razplamteli. Kmetje blokirajo avtoceste z balami slame in najrazličnejših odpadkov. Premier Mark Rutte je obliko demonstracij ostro obsodil. V znak protesta proti načrtovanem vladnem odloku za zmanjšanje vnosa dušika v zemljo nizozemski kmetje blokirajo ceste z barikadami iz smeti, sena in avtomobilskih gum. Nekaj požarov je bilo tudi podtaknjenih, poroča prometna uprava. Nastali so dolgi zastoji. Čistilna dela se vlečejo še danes; ponekod so jih motili demonstranti. Oblasti so opozorile na nevarne situacije za voznike avtomobilov. Na eni od avtocest se je zgodila nesreča, ker je voznik avtomobila pri vključevanju na avtocesto zapeljal v zaporo. Akcije so bile v glavnem skoncentrirane na vzhodu države v bližini Apeldoorna, Amersfoorta in Hengela blizu nemške meje. Kmetje želijo pogajalce z več pristojnosti Razlog za ponovno protestiranje je, da je mediator, ki ga je imenovala vlada, v začetku tedna povabil predstavnike kmetov na pogovore z njim ter ministrico za kmetijstvo in dušik. Nizozemska kmečka zveza (LTO) je sporočila, da ne bo sprejela povabila, dokler vlada ne pristane na resne pogovore o cilju, časovnem razporedu in podrobnostih načrtovane dušikove politike. Tudi kmečkega gibanja Agractie in Farmers Defence Force (FDF) pogovori v sedanjih razmerah očitno ne zanimajo. Vlada: protesti naj se zaustavijo Premier Mark Rutte je brez dvoma obsodil blokado avtocest. "Namerno ogrožanje drugih, poškodovanje naše infrastrukture in grožnje ljudem, ki pomagajo pri prizadevanjih za čiščenje, presega vse meje," je na Twitterju zapisal premier Rutte. Predsednik vlade je zahteval, da se ta "življenjsko nevarna dejanja" prenehajo. Rutte je še dodal, da je v blokade vključena le "majhna skupina kmetov". Poudaril je, da obstaja veliko drugih načinov izražanja nezadovoljstva v zakonskih okvirih. Zakaj protesti kmetov? Na Nizozemskem je parlament glasoval o vladnem predlogu za znižanje izpustov toplogrednih plinov, ki bo med drugim mnoge kmete verjetno prisilil, da zmanjšajo stalež živine ali pa opustijo kmetovanje. Ministri to imenujejo kot neizogibni prehod na čistejše kmetovanje. Postopek teče že vse od leta 2019, toda v junija letos je ministrica Christianne van der Wal, vznemirila kmete s predstavitvijo kontroverznega načrta v 10 korakih, ki je začrtal en ključni cilj: tri regije – dolina Gelderse, Severni Brabant in Limburg – morajo do leta 2030 zmanjšati emisije dušika za več kot 50 odstotkov. Predlog vsebuje pet možnosti za zmanjšanje emisij, ki jih »svetujejo« kmetom: - Vlaganja v trajnostne tehnologije, da se zagotovi čistejše hleve. - Prehod na krožno kmetijstvo (tj. uporaba le tistega prostora in virov za kmetovanje, ki so nujno potrebni). - Prilagoditev poslovnega modela kmetije (tj. omejitev števila živine, menjava kultur, ki jih prideluje kmetija, uporaba kmetije za kakšno drugo dejavnost). - Selitev. - Opustitev kmetovanja. Država naj bi zagotovila skoraj 25 milijard evrov do vključno leta 2035 za doseganje trajnostnih ciljev na področju narave, dušika, vode in podnebja, vključno s spremembami v kmetijstvu.  
Teme
senena linija massey ferguson Novosti stroji

Zadnji komentarji

Miz Nelez :

5.8.2022 09:29

T
Janez Jelovšek :

21.12.2021 21:23

so pa mrcine

Prijatelji

KMEČKI GLASZUPAN d.o.oLeon Kraljziliute88edita editaAlen  OsenjakMarinka Marinčič  KMEČKI GLASGeza GrabarKMEČKI GLAS Franc FortunaBarbara Remec KMEČKI GLASDragica Heric KMEČKI GLASVlasta Kunej KMEČKI GLASDarja Zemljič  KMEČKI GLAS

NAJBOLJ OBISKANO

Celotna senena linija podjetja Massey Ferguson