Balirka z variabilno komoro za okrogle bale Massey Ferguson 4160 RB V Xtra

Ti stroji zagotavljajo enake bistvene lastnosti kot drugi značilni stroji podjetja Massey Ferguson, in sicer preprosto uporabo, visoko storilnost in vrhunsko izdelavo za uspešno opravljanje opravil na vaši kmetiji. Zdaj so vrhunske balirke za okrogle bale MF RB 4160 V Xtra cenovno dostopnejše, saj so del akcijske ponudbe, ki jo je družba Austro Diesel pripravila za leto 2021.

Balirke z variabilno komoro za okrogle bale MF RB 4160 V Xtra se izkažejo s svojo odličnostjo tudi ob uporabi pobiralnega sistema. Osnovna oprema modela iz akcijske ponudbe zajema pobiralno napravo delovne širine 2,25 metra s petimi vrstami rogljev. Gre za majhno, a pomembno podrobnost, saj imajo pobiralne naprave balirk drugih blagovnih znamk v okviru osnovne opreme samo štiri vrste rogljev. Tako stroj MF zagotovi še bolj enakomerno in čisto pobiranje.

Pri balirkah MF je rezalna naprava na voljo s 13, 17 in 25 noži – omogoča pa preklapljanje nožev neposredno iz kabine. Pri obeh različicah z večjim številom nožev je možen delni izklop nožev, z možnostma preklapljanja 0-8-9-17 in 0-12-13-25. Tako je zagotovljena izjemna vsestranskost, ki omogoča prilagajanje različnim okoljskim razmeram in pridelkom. Velja izpostaviti še eno majhno, a pomembno podrobnost: balirke za okrogle bale MF se ponašajo z najdaljšimi noži na trgu.
Toda, najbolj edinstvena značilnost strojev MF RB 4160 V Xtra je enota HydroflexControl. Po zaslugi pametnega dvostopenjskega sistema preprečuje vsakršno zamašitev pri pobiranju. Sprednji del odmičnega dna je mehansko vzmeten, blažilne vzmeti pa tako prispevajo k odpravljanju manjših zamašitev. Zadnji del odmičnega dna se ponaša z dvema hidravličnima rokama, ki omogočata 50-centimetrske odmike od kabine navzgor in navzdol. To prispeva k preprečitvi najzahtevnejših zamašitev in doseganja temenske moči. Vse funkcije lahko upravljate neposredno iz kabine – preprosto spustite zadnji del odmičnega dna, pustite, naj rotorji poskrbijo za rezanje pridelka, in povlecite dno. Preprosto in učinkovito opravljanje opravil.

Jedro balirke je variabilna komora, ki omogoča izdelavo bal širine 90–160 cm. Po zaslugi sistema konstantnega pritiska (CPS – Constant Pressure System) zagotavlja komora najboljšo obliko in gostoto bal na trgu. Balirke MF RB 4160 V Xtra se ponašajo tudi s štirimi izjemno vzdržljivimi jermeni – pri največji obremenitvi znaša točka prelomne/napenjalne zmogljivosti 20 %. Tako je zagotovljeno dolgoletno stroškovno učinkovito in kakovostno delovanje.

Oglejte si animacijo delovanja modelov MF RB 4160 V Xtra, kjer se kaže, kako sploh nastane bala v variabilni komori:

Ovijanje s pletivom Varionet zagotavlja najboljše oblikovanje bal, na balirki pa je dovolj prostora za namestitev treh rol s pletivom. Tako lahko delo opravljate cel dan, ne da bi vam bilo treba nadomestiti porabljene role. Model iz akcijske ponudbe ima v okviru osnovne opreme tudi izmetno rampo.

Na voljo pa je tudi preprost in informativen monitor z barvnim zaslonom. Vsebuje funkcije, kot so nastavitev gostote bale v desetih korakih, premikov nožev, prednastavitev vrste pridelka (slama, silaža, seno) ali prikaz neprekinjenega oblikovanja bal. Monitor zvočno opozori, ko je dosežena ciljna velikost bale.

Balirka je opremljena z inovativnimi in pametnimi rešitvami, toda stroj je zasnovan z mislijo na zagotavljanje najbolje oblikovanih bal po zaslugi vrhunske komore z velikimi, težkimi in robustnimi pnevmatikami in togim okvirjem. Zdaj pa je v okviru akcijske ponudbe na voljo po privlačni ceni!

Stroji MF RB 4160 V Xtra iz akcijske ponudbe so že na voljo pri lokalnih zastopnikih znamke Massey Ferguson.