Serija G je osvojila laskavo nagrado za oblikovanje Red Dot Design Award 2021

»Nagrada Red Dot Design Award, podeljena novi seriji G, je vsekakor spodbudna, še posebej, ker je to prvi Valtrin izdelek v popolnoma novi generaciji traktorjev in celo v tem, kar bi lahko šteli za nov segment izdelkov. Serija G je priljubljen traktor, ki je že bil razglašen za traktor leta, kar kaže na to, da res delamo dobro. Zahvala za nagrado gre tudi celotni ekipi Valtre, saj je za tako uspešen izdelek potrebno nemoteno sodelovanje več sto ljudi,« pravi glavni oblikovalec Valtre Kimmo Wihinen.

Za nagrado Red Dot Design Award je potreben še posebej kakovosten izdelek, ki upošteva obliko in načrtovanje ter novosti. Serijo Valtra G so pohvalili zaradi izjemne kakovosti na vseh teh področjih.

»Zmaga za nagrado Red Dot Design je tudi najboljši možen način za začetek obeležitve 70-letnice Valtre. Veliko pove, da so tudi s tako impresivno zgodovino za nami naše oči še vedno trdno usmerjene v prihodnost. Pravzaprav bomo že letos videli še nekaj drugih zanimivih novih izdelkov,« je razkril Wihinen.

Serija Valtra G je bila predstavljena avgusta 2020 in je bila izbrana za traktor leta 2021. Serija Valtra G je majhen velikan, kompakten večnamenski traktor, ki ga enostavno upravljate, medtem ko brez truda opravljate naloge. Serija G združuje kompaktne velikosti z okretnostjo in modernim dizajnom. Serija G je tudi popoln traktor za naloge s sprednjim nakladalnikom. Delo olajša enostaven in neoviran dostop do kabine po samočistilnih stopnicah, pa tudi udobna in prostorna kabina za dve osebi z odlično vidljivostjo v vse smeri, tudi navzgor, zahvaljujoč kombinirani stekleni površini 5,7 kvadratnega metra.

Kabina serije Valtra G ima tudi drugo nagrajeno obliko v obliki naslona za roke Valtra SmartTouch, ki je leta 2017 prejel nagrado Red Dot Design Award.

Zgodovina nagrade Red Dot Design Award sega 60 let nazaj. Je eno najprestižnejših oblikovalskih tekmovanj na svetu. Letos se je natečaja udeležilo rekordno število podjetij in oblikovalskih studiev iz okoli 60 držav po vsem svetu.