Traktor-kolo za enostavna dela na kmetiji

To je nekakšen model vozila na štiri kolesa, ki ga poganjamo, hkrati pa ima priključeno eno ali več baterij, ki pomaga pri premikanju oziroma izvajanju različnih del.

Različice postajajo vse bolj opremljene. Eno zadnjih je razvilo podjetje Farming Soul in ima štiri baterijske enote, ki proizvedejo 2000 W oziroma 2,6 KM. S pedalom proizvedemo 170 W. Omogočen je priklop več majhnih kmetijskih orodij in izvajanje vseh vrst mehaniziranih del. Njegova delovna moč mu omogoča, da brez napora opravimo delo štirih do desetih odraslih oseb.

Katere vrste dela lahko opravljamo s traktor kolesom? Največ se jih uporablja na majhnih kmetijah ali zelenjadarskih kmetijah. Z ralom naredimo jarek za sajenje poljščin, namestimo lemežke za okopavanje zelenjave ali pa česala za odstranjevanje plevela in zračenje. Najbrž je del še več, saj človeška domišljija ne pozna meja.

Aggrozouk ima od 15 do 20 ur delovanja baterije, odvisno od vrste dela, za polnjenje med delom lahko uporabimo tudi sončne panele.

Poleg opravljanja dela, se na kolesu traktorju s poganjanjem pedala rekreiramo, proizvajalci pa poudarjajo tudi okoljsko osveščenost uporabnikov, saj večja dela opravijo brez nakupa manjšega traktorja.