Pöttinger odprl nov obrat v St. Georgenu v Avstriji: Izdelovali bodo balirke za okrogle bale in zgrabljalnike

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Natančno 150 let po tem, ko je Franz Pöttinger ustanovil podjetje Pöttinger, je zdaj pod njegovim imenom odprta četrta proizvodna tovarna. Poleg glavne tovarne v Grieskirchnu v Avstriji za proizvodnjo strojev za seneni program, četverico zdaj dopolnjujejo tudi obrat za izdelavo strojev za setev v Bernburgu v Nemčiji in center za izdelavo strojev za obdelavo tal v Vodnanyju na Češkem.

Proizvodna hala je velika dobrih šest tisoč kvadratnih metrov in je bila postavljena v rekordno hitrem času, in sicer v enem letu. Gradnjo bodo nadaljevali že letos in bo primerljiva z matično tovarno v Grieskirchnu. V novi tovarni bo tudi lakirnica, ki bo okolju prijazna. Naložba bo stala 45 milijonov evrov.

Okrog sto zaposlenih bo v tovarni v prvi fazi izdelovalo balirke Impress in velike zgrabljalnike TOP. Sicer ima podjetje Pöttinger v ponudbi bobnaste (EUROCAT), sprednje in bočne diskaste kosilnice (NOVAALPIN, NOVACAT, NOVADISC) delovne širine od 2,2 pa v kombinaciji vse do 11,2 metra. Obračalniki (ALPINHIT in HIT) imajo od štiri do 16 vrtavk za delovno širino od 4,4 do 17,2 metra, zgrabljalniki (ALPINTOP, TOP) pa od 3,4 do 8,6 metra delovne širine. V ponudbi imajo tudi senene (BOSS, EUROBOSS in PRIMO) in silažne (FARO, EUROPROFI, TORRO, JUMBO) prikolice ter balirke IMPRESS v kombinaciji z ovijalnikom ali brez. Za obdelavo tal izbiramo med plugi (SERVO), predsetveniki (SYNKRO), vrtavkastimi branami (LION), sejalnicah (AEROSEM in VITASEM) ter kombiniranimi sejalnicami (TERRASEM).