Claasov paket Premium Comfort za modela Arion 460 in 470

Za modela Arion 460 in Arion 470, Claas ponuja paket Premium Comfort, ki vključuje ključne poudarke opreme, ki strankam poleg izjemnega udobja v vožnji in enostavnosti upravljanja omogočajo tudi privlačne prihranke pri stroških.

Zahvaljujoč vsestranskosti in atraktivnemu videzu, je Arion 470 izbran kot eden izmed finalistov za traktor leta 2022 v kategoriji najbolj vsestranski traktor.

Menjalnik z imenom Quadrishift ima 16 prestav naprej in 16 prestav za vožnjo nazaj. Ima štiri skupine in štiri vmesne prestave (prestavljanje pod obremenitvijo) in menjalno avtomatiko Quadractiv ter hidravlični invertor Revershift, največja hitrost traktorja pa znaša 40 km/h. Menjalnik kakor tudi ročice hidravličnih ventilov za zadnjo in prednjo hidravliko upravljamo z upravljalno ročico (joystick) na večnamenskem naslonjalu za roko. Modeli od 430 do 470 imajo možnost 24 + 24 Hexashift menjalnika, ki ima šest prestav, prestavljivih pod obremenitvijo, in štiri avtomatizirane skupine, ki se enostavno prestavljajo z dotikom prsta ali pa samodejno s Hexactiv avtomatskim prestavljanjem. Prednosti tega menjalnika sta prestavljanje skupin brez sklopke in dobra porazdelitev prestav v vseh področjih. Tudi pri tem menjalniku je najvišja hitrost 40 km/h pri 1840 vrtljajih motorja, najnižja hitrost pa znaša 150 m/uro s plazečimi prestavami.

Pri seriji Arion 400 imamo na razpolago tri različne vrste opreme. Najbolj enostavna vključuje mehansko upravljanje traktorja, medtem ko CIS oprema že vključuje večnamensko ročico, enostaven CIS ekran in mehanske hidravlične izhode. Najbolj dovršena je CIS+ oprema z večnamensko ročico, sedem inčnim barvnim ekranom ter elektronskimi hidravličnimi razdelilniki. Kmetje se običajno odločajo za nakup Claas Information Sistema (CIS+), kjer je možen istočasen vklop različnih tipk in ročic – z eno roko opravimo več stvari hkrati (ena roka je na volanu, z drugo opravljamo nastavitve).

Paket Premium Comfort

Poleg vzmetenja kabine in vzmetenja sprednje osi PROACTIV paket Premium vključuje menjalnik HEXASHIFT s funkcijo samodejnega prestavljanja. Paket Premium vključuje tudi funkcijo SMART STOP, ki vozniku znatno olajša delo, traktor se ustavi ob pritisku na nožno zavoro. Dodatna pomoč so vozniku tempomat, barvni CIS monitor na desnem A-stebričku.

Paket Premium Comfort predstavlja prihranek stroškov v višini 3000 evrov v primerjavi s skupno ceno za vse funkcije posamezne opreme. Kupci imajo tudi možnost, da Arion 460 ali Arion 470 opremijo z GPS sistemom krmiljenja, TELEMATICS in ISOBUS sistemom.