Husqvarna predstavlja novo profesionalno žago 592 XP in 585

Popolnoma novi model 592 XP AutoTune 3.0 ima eno najboljših razmerij med maso in zmogljivostjo v svojem 90 cm3 razredu, odlikuje se z odličnimi pospeški, nizko skupno maso, nizko ravnjo vibracij in z odlično ergonomijo. Nov je tudi sistem za zagon hladnega motorja, sistem start vklop je zamenjal čok.

Žaga 592 XP tehta 7,4 kilograma, moč motorja znaša 5,6 kW/7 KM, ponaša se z novim Autotune 3.0 sistemom, kar zagotavlja stalno optimalno delovanje motorja, odlične pospeške motorja in najvišje dovoljene delovne vrtljaje. Vgrajeni mikropocesor nadzoruje vrtljaje motorja, kakor tudi zmes goriva in zraka. Digitalno nadzorovan magnetni ventil za odpiranje in zapiranje je sinhroniziran z vrtljaji motorja. Procesor je še hitrejši od predhodnega procesorja in omogoča takojšnje prilagoditve motornih zmogljivosti.

Husqvarna 585 – klasična izvedba z manj elektronike

Nova je tudi motorna verižna žaga Husqvarna 585, ki je podoben model kot 592, z izjemo manj moči in klasičnega vplinjača. Moč motorja znaša 5,1 kW/7 KM, masa pa znaša 7,5 kg. Žago odlikuje predvsem enostavnost uporabe in vzdrževanja ter robustnost. Največja dovoljena dolžina meča pri obeh žagah znaša tudi tu 90 cm, idealna dolžina pa je 60 cm. Za največjo moč in zmanjšanje škodljivih izpustov skrbi nam že znani X-Torq-motor.

Dobavljivost obeh motornih žag bo letos jeseni.