Novost podjetja New Holland: Prenovljena serija T7 HD PLM Intelligence

Pogosti uporabniki telefonov se lahko veselijo številnih digitalnih funkcij. Mobilne naprave se samodejno povežejo z zaslonom in z njimi lahko upravljate z gumbi na naslonu za roke.

V evropskem prostoru se je v zadnjih letih v razredu zmogljivejših traktorjev ustvaril nov razred traktorjev v območju 300 KM. V ta razred je vstopil tudi New Holland s serijo T7 Heavy Duty. Razvili so dva modela z 290 in 315 KM, sledil je še šibkejši z 275 KM. Vsi modeli imajo motorje s fiksno močjo (brez EPM), saj so namenjeni težkim delom, kjer se potrebuje polna moč motorja v vseh razmerah. Izredno zanesljivi in varčni motorji FPT s sistemom Hi-eSCR2 obdelave plinov izpolnjujejo emisijsko stopnjo V, servisni interval menjave olja motorja je 750 ur, menjalnika pa 1500 ur.

Odlikuje ga odlično sedlasto aktivno vzmetenje, ki učinkovito blaži sunke pri delu in transportu. Serijsko so nameščeni LED delovni žarometi za večjo vidljivost ponoči, opcijsko pa ponuja paket 360° osvetlitve.

Opcijski sistem ABS zagotavlja večjo stabilnosti pri zaviranju, z naprednimi funkcijami pa lahko pripomore k lažjem obračanju na ozarah brez poškodb tal. Serija ponuja tudi nadzor tlaka v pnevmatikah, ki je pomemben podatek za učinkovitejši prenos moči traktorja na tla, vsi modeli imajo tudi predpripravo za centralni sistem polnjenja pnevmatik (CTIS). Za zahtevnejše je na voljo napredni sistem shranjevanja funkcij pri obračanju (HTSII), katerega upravljanje je poenostavljeno s širokim izborom delovnih operacij. Vse nove serije T7 pa ponujajo tudi sinhronizacijo ISOBUS III, katera omogoča, da priključek glede na zmožnost delovanja upravlja hitrost traktorja.

Menjalnik

Traktor se ponaša z novo generacijo Auto Command brezstopenjskega prenosa. Z nadgradnjo hidrostatičnega dela prenosa s sistemom dvojnih sklopk so v najpomembnejših hitrostnih območjih, ki so v uporabi pri delu, praktično izničili dobro poznane izgube klasičnih brezstopenjskih prenosov. Izvedba 4 × 2 omogoča štiri hitrostna območja pri vožnji naprej z dvema dvojnima sklopkama. Tako je v celotnem hitrostnem območju, ki je lahko 40 km/h ECO ali 50 km/h ECO, kar štirikrat dosežen največji izkoristek s 100 % mehanskim prenosom. Ti dve oz. štiri točke pa se vedno prilagajajo v odvisnosti od potrebe, saj elektronika vedno poskrbi za najbolj primerno in ekonomično delovanje tako motorja kot prenosa.

Dvižna sila zadnjega hidravličnega dvigala znaša 11.000 kg na točkah vpetja dvižnih rok, spredaj pa šest ton.

Na voljo so do pet parov zadnjih in do štirih parov sredinskih hidravličnih izhodov za zunanje uporabnike. Hidravlični sistem poganja hidravlična črpalka s spremenljivim pretokom 165 l/min, možnost 220 lit/min. Integrirano sprednje hidravlično dvigalo s priključno gredjo omogoča 1000/1000E vrt/min v kombinaciji s 4-hitrostno ECO zadnjo priključno gredjo kar zagotavlja do 15 % nižjo porabo goriva,

Kabina

Novo kabino Horizon Ultra je podjetje New Holland oblikovalo z upoštevanjem optimalnih delovnih pogojev – s prostornostjo, udobjem in izdelavo, ki so jih stranke zahtevale v anketi. V kabini je tako iz prejšnje serije uporabljenih le 2 odstotka komponent, lahko je mehansko ali hidravlično vzmetena. New Holland T7 HD ponuja več povezljivosti kot kdaj koli prej, kabina Horizon Ultra pa je dosegla rekord kot najtišja kabina v industriji pri samo 66 dBA. Kabina je podaljšana, tako da je zdaj več prostora za potnike in več prostora za noge.

Razširjen je tudi prostor za shranjevanje. Ti zdaj vključujejo 30-litrski odlagalni prostor za sedežem z veliko prostora za vsakdanje stvari, 12-litrski hladilni predal, zaprt predal za sovoznikov sedež s priključkom za polnjenje in vtičnico USB, odprti predali za shranjevanje na desni -ročna stran kabine in predal za shranjevanje z mrežo v strešnem okvirju. Na voljo je tudi odklepanje/zaklepanje traktorja z daljinskim upravljalcem in zagon brez ključa, ljubitelje glasbe pa bo navdušil premijski avdio sistem z dodatnim subwooferjem. 

Nov je tudi naslon za roko SideWinder™ Ultra z velikim zaslonom na dotik IntelliView 12 v kombinaciji z odličnimi sedeži.

Z izrazom PLM Intelligence v imenu traktorjev nove serije T7 HD želi New Holland poudariti večjo produktivnost ter enostavnejše in bolj kakovostno vzdrževanje. Sem sodijo samodejno krmiljenje IntelliSteer, samodejno obračanje na ozarah IntelliTurn, popolna ISOBUS kompatibilnost, MyPLM Connect telematika z možnostjo daljinskega nadzora številnih parametrov in lokacije traktorja ter New Holland Remote Assistance, ko lahko servisna služba po potrditvi lastnika direktno dostopa do zaslona za upravljanje traktorja je le nekaj od teh naprednih tehnoloških rešitev.