Massey Ferguson E-Loader za tehtanje bremen

Nakladalnik MF E-Loader z enostavnim upravljanjem prek zaslona na dotik Datatronic 5 vozniku omogoča spremljanje funkcij nakladalnika, tehtanje posameznega tovora, avtomatizacijo delovanja grabeža ter nastavitev in shranjevanje samodejnih zaporedij za različne cikle nakladanja.

Upravljavci lahko z nakladalnikom MF E-Loader tudi vnaprej nastavijo zgornjo in spodnjo mejo dviga ter nastavijo kote za delovanje priključka.

»Nakladalnik MF E-Loader prestavlja nakladanje na naslednjo raven enostavnosti uporabe, natančnosti in učinkovitosti,« pravi Thierry Lhotte, podpredsednik in generalni direktor podjetja Massey Ferguson za Evropo in Bližnji vzhod. »Pridružuje se vrsti pametnih, domiselnih in edinstvenih funkcij na traktorjih Massey Ferguson, ki so posebej zasnovane za izboljšanje zmogljivosti nakladalnika.

»Poleg odlične okretnosti je odlična tudi vidljivost čez ozek in nizek pokrov motorja, streha Visio pa izboljša pregled nad tovorom v območju dvigala. Možnosti visoke hidravlične zmogljivosti pospešujejo delo, medtem ko so stikalne prestave, zaviranje do nevtralnega položaja in posebna večfunkcijska krmilna ročica prav tako naravna izbira podjetja Massey Ferguson za ravnanje z materiali.«

Funkcije nakladalnika Massey Ferguson MF E-Loader

•             Enostavno upravljanje inteligentnih in učinkovitih funkcij nakladalnika prek zaslona na dotik Datatronic 5,

•             Samodejno tehtanje med gibanjem izboljša natančnost, vodenje evidenc in nadzor stroškov,

•             Nova naprava za stresanje zajemalke olajša polnjenje in praznjenje tovora,

•             Avtomatizirane operacije omogočajo voznikom, da vnaprej nastavijo zgornjo in spodnjo mejo dviga ter avtomatizirajo ponavljajoče se cikle,

•             Nakladalnik MF E-Loader je zdaj na voljo za nove MF 5S, MF 6S in MF 7S, od aprila 2022 pa tudi za MF 8S.

Samodejno tehtanje

Samodejno tehtanje med premikanjem prinaša večjo natančnost pri različnih opravilih – od polnjenja krmilnih prikolic do beleženja teže bal. Uporabno je tudi za natančno beleženje teže pridelkov in proizvodov v razsutem stanju, ki se prodajajo s kmetije ali odkupujejo, saj samodejno stehta in zabeleži vsak kos, tovor ali opravilo.

Upravljavci lahko na primer pri polnjenju podajalnika nastavijo ciljno vrednost in odštevanje ter opozorilo, ko je ta skoraj dosežena. Teža se lahko beleži posamično, kot ločeni tovori ali dnevni seštevki.

Shranite lahko do 20 različnih pomnilnikov števcev in nastavitev za izvajanje, da zlahka prikličete želene uporabniške nastavitve. Podatke lahko izvozite na ključek USB kot datoteko CSV – kot preprosto preglednico – in tako spremljate vsako posamezno dejavnost, ki jo opravi nakladač.

Vse nastavitve prek sistema Datatronic 5

Poleg aktivacije nove možnosti stresanja zajemalke lahko upravljavci nakladača MF E-Loader nastavijo tudi hidravlični pretok in izberejo položaje, ki so lahko prednastavljeni. To se lahko opravi ročno ali z drsniki na zaslonu na dotik.

Avtomatizirane operacije

Ponavljajoče se cikle natovarjanja lahko poenostavite z enostavno nastavljivo avtomatizacijo. Upravljavci lahko vnaprej nastavijo zgornje in spodnje meje za dvigovanje in spuščanje orodja ter položaj zajemalke/vilic. Poleg tega avtomatizira tudi samodejni nagib in samodejni izmet zajemalke ter grabež – funkcije so združene, tako da se grabež odpira in zapira z gibi nakladalnika.

Možnost Pripravljeno za nakladalnik E-Loader

Massey Ferguson ponuja tovarniško možnost Pripravljeno za nakladač E-Loader za široko paleto vzporednih in standardnih nakladalnikov MF FL, ki ustrezajo vsem zahtevam glede dvigovanja in nakladanja.

Številni modeli traktorjev so zdaj na voljo tudi s popolnoma integriranim in tovarniško vgrajenim podokvirjem za nakladalnik. Zasnovan je za največjo okretnost in dostop do vzdrževanja ter predstavlja popolno kombinacijo in postane sestavni del traktorja. Izbrani modeli so iz tovarne na voljo tudi s tovarniško vgrajenim pomožnim okvirjem z že vgrajenim nakladačem MF FL.