Tkanina za zaščito lesnih sekancev TenCate Toptex

29 oktobra, 2021
0
0

Kmetje podjetje poznajo po opremi za silose, hleve in krmnih dodatkih za domače živali. Poslovna stavba se nahaja v Žejah pri Komendi. 

Da bi zaščitili suhe sekance pred ponovnim vlaženjem jih običajno hranimo pod streho. Gradnja ustreznega skladišča je draga in dolgoročna naložba. Zlasti v primeru sekancev bi lahko shranjevanje na prostem s prekrivno ponjavo predstavljalo preprosto in poceni alternativo shranjevanju v zaprtih prostorih. Pravo rešitev za to predstavlja tkanina za zaščito lesnih sekancev TenCate Toptex.

Podjetje TenCate Geosynthetics je v sodelovanju z inštitutom  izvedel uradni poizkus, da bi preverili dejansko učinkovitost prekrivne koprene Toptex pri pokrivanju sekancev. Test je pokazal, da je gorilna kakovost glede na vsebnost vlage in suhe snovi pri 5 mesečnem skladiščenju na kupu na prostem pod prekrivno ponjavo Toptex, enako dobra, kot pri skladiščenju sekancev v pokritem skladišču.

Prekrivna ponjava Toptex ne ščiti le suhih sekancev pred ponovnim vlaženjem, temveč je idealna tudi za sveže sekance. Dejavnost mikroorganizmov vodi do dodatnega segrevanja, ki lahko zaradi učinka dimnika skupaj s preostalo vlago pobegne skozi zračno prepustni TenCate Toptex. Hkrati Toptex ščiti lesne sekance pred padavinami, saj učinkovito odvaja površinsko vodo.

TenCate Toptex je izjemno odporen na trganje in zato bistveno manj občutljiv kot folije in ponjave. Zahvaljujoč UV zaščiti, ki jo vsebuje, znaša življenjska doba prekrivne ponjave po podatkih podjetja Toptex najmanj pet let.

Zaščitna ponjava Toptex za biomaso je na voljo v standardni dolžini 50 metrov in v širinah 4, 5 in 6 metrov. Za optimalno pokritost ga lahko razrežemo na pravo velikost in ga obtežimo z vrečami peska ali podobnimi predmeti. Toptex ponjavo lahko dobite pri podjetju ProFarm Košenina d.o.o. ali pri vseh bolje založenih trgovinah.