Teden odprtih vrat trgovine Clair v Zbiljah in Dogošah pri Mariboru

Podjetje Horizont Clair bo prihodnje bo kmalu obeležilo že 30 let delovanja na slovenskem tržišču. Vsa leta so ponudbo le nadgrajevali in danes je podjetje uspešen oskrbovalec vseh bolje založenih kmetijsko-tehničnih trgovin (predvsem kmetijske zadruge) ter partner s svojimi poslovalnicami (trgovini Clair v Zbiljah pri Medvodah, Clair Maribor Dogoše, ki je odprta za zveste kupce že skoraj 15 let.

S svojo ponudbo in popustom se bodo tako v Zbiljah kot v Dogošah pri Mariboru predstavili obiskovalcem. Dnevi odprtih vrat bodo od sobote do sobote oziroma od 20. do 27 novembra.

Ponudbo podjetja bi lahko delili v tri skupine, in sicer mesarska in kmetijska oprema (hlevska in pašna oprema) ter oprema za konja in jahača. Od mesarske opreme bi izpostavili nože Swibo podjetja Victorinox, mesoreznice in polnilke podjetja Reber, ovitke za pakiranje različnih prehrambnih izdelkov podjetja Fabios, čreva, začimbe ter vakumirke podjetja Reber za shranjevanje izdelkov. Skratka, vse za predelavo mesa na domu. Programu predelave mesa so dodali predelavo sadja in zelenjave iz programa Reber, in sicer pasirke za predelavo zelenjave in sadja ter inox stiskalnice za sadje.

Oprema za kmetijstvo obsega številne izdelke za pašništvo enega največjih in najbolj priznanih proizvajalcev pašne opreme Horizont Group GmbH iz Nemčije, ki slovi po mnogih patentih, uporabljenih pri proizvodnji pašne opreme in lastni proizvodnji na štirih lokacijah v EU (Francija, Anglija, Nemčija in Poljska.) Večino proizvodov proda pod lastno blagovno znamko, dela pa tudi za najbolj znana podjetja s področja kmetijstva.

V prodaji je tudi mnogo pripomočkov, ki se uporabljajo pri vzreji domačih živali. Še posebej širok nabor izdelkov je pri napajalnikih in krmilnikih (za govedo, konje, drobnico, prašiče in perutnino), sledijo molzna oprema, pribor za nego parkljev, škarje za striženje ovac. Pred kratkim so dodali prodajo hlevske opreme proizvajalca Kurtsan, in sicer imajo v ponudbi stojišča in priveze za govedo, podloge za krave, krmilne sisteme, molzne sisteme (stacionarne, prevozne enote), posnemalnike mleka, naprave za izdelavo masla, napajalnike, električne krtače za govedo, mline za žita in preostali hlevski material.

V ponudbi za konje in jahača imajo vse od talnih oblog in stelje za konja do čelad, sedel, jahalnih hlač in klobukov.

Omeniti moramo, da promovirajo novosti programa Kurtsan, in sicer napajalni sistem za teleta mama taksi 50 litrov, helikopterski ventilator in enojne ter dvojne bokse za teleta. Posebno ventilatorji različnih premerov so postali iskano blago. Pod blagovno znamko »Naredite iz mleka najboljše« pa predstavljajo pinje oz. stroj za predelavo smetane v maslo, posnemalnike za mleko, pasterizatorje, polnilke za jogurt, polnilne in pakirne stroje in drugo opremo, ki ne sme manjkati pri predelavi mleka v izdelke.

Od kuhinjskih pripomočkov je treba omeniti nože Swibo in Dick, salamoreznice, deske za rezanje, kuhalnike za kuhanje v vakuumu, vakuumske strojčke in vrečke za vakuumiranje, pripomočke za predelavo sadja in zelenjave. Pri gospodinjski opremi vidijo velik potencial. Cilj jim je priti v vsako slovensko kuhinjo.

Že dalj časa poteka prodaja izredno kakovostnih posod za kuhanje nemškega podjetja AMT GmbH, kar potrjuje tudi največje združenje kuharjev VDK iz Nemčije. Namen je ponuditi kakovostno posodo, ki hkrati združuje enostavno kuhanje in vzdrževanje za pripravo okusnih jedi.