Prenovljena serija Case IH Maxxum

Pet modelov, z različno opremo, ima nazivno moč od 116 do 150 KM, z inovativnim Power managment sistemom se v območju od 1500 do 1900 vrtljajev na minuto za potrebe transporta in delo s priključno gredjo avtomatsko poveča moč motorja za dodatnih 30 KM. Na voljo bodo spomladi prihodnje leto.

Serijo Maxxum delimo v tri skupine, in sicer Maxxum, Maxxum MultiController in Maxxum CVX. Najmočnejši model Maxxum 150 ima šestvaljni motor in po novem 150 KM brez Boost sistema, kar je 5 KM več kot jih je imel predhodnik.

Traktorje Maxxum poganjajo 4,5- ali 6,7-litrski NEF-ovi (FPT) dizelski motorji s tehnologijo vbrizga goriva po skupnem vodu (Bosch Electronic High Pressure Common Rail) s štiriventilsko tehnologijo s turbinskim polnilnikom in hladilnikom polnilnega zraka (Intercooler).

Štirivaljni motorji imajo 195-litrski rezervoar goriva, medtem ko ima 6-valjni 220-litrski rezervoar goriva. Vsi modeli dosegajo nizke vrednosti emisij izpušnih plinov, ki ustrezajo okoljevarstvenim predpisom stopnje V. Vsi motorji so sedaj opremljeni z novo tehnologijo HI-eSCR (high Selective Catalytic Reduction).

Novosti prenovljene serije Maxxum

Modeli Maxxum so zdaj na voljo s tremi paketi različne opreme. Traktorje Maxxum in Maxxum Multicontroller je mogoče naročiti s paketom Selection, naborom pogosto prodajanih možnosti, ki pokrivajo večino potreb kupcev, medtem ko lahko traktorje Maxxum, Maxxum Multicontroller in Maxxum CVXDrive dobite tudi s paketom Advanced, naborom naprednejših tehnoloških funkcij, ki jih bodo uporabniki cenili pri vsakodnevnem delu. Nazadnje, modele Maxxum Multicontroller in Maxxum CVXDrive je mogoče določiti s paketom Professional, ki omogoča dostop do najnovejših tehnoloških funkcij za uporabo celotnega potenciala traktorja.

Katere so še druge novosti. Preoblikovan je vstop v kabino s stopnicami v slogu serije Magnum. Uporabniki traktorja bodo ob sedenju v traktorju našli vrsto majhnih, a pomembnih sprememb, ki bodo olajšale njihovo vsakdanje delo, vključno z nosilcem za telefon, napajalnimi vrati USB in držalom za tablico. Nova razporeditev brisalcev pokriva 60 % več površine zaslona, vožnjo pa je mogoče izboljšati z novim usnjenim volanom in novimi naprednimi možnostmi upravljalne ročice. Poudarjajo, da so številne inovativne rešitve prenesene iz večjih, močnejših serij traktorjev, se pravi iz serije Puma in Optum.

Pri modelih Maxxum CVXDrive je bilo delovanje menjalnika izboljšano z uvedbo dodatnih “pametnih” funkcij delovanja CVT menjalnika. V odgovor na mnenja kupcev so bile vozne lastnosti izboljšane, da se v kar največji meri upošteva odzivnost stikala in pospeševanja/zaviranja, medtem ko je bila izboljšana občutljivost pedala za plin, izboljšana odzivnost in zaznavanje položaja Multicontroller upravljalne ročice ter izboljšana uporaba tempomata.

Modeli Maxxum imajo tudi boljše možnosti za priklop strojev in hidravličnih povezav, kar olajša pri priklapljanju in odklapljanju priključkov. Na voljo so tudi nove LED označevalne luči ter nov priključek za zračni vod polnjenje z zrakom ali čiščenje.

Tri različice menjalnikov

Na voljo so menjalniki ActiveDrive 4 in ActiveDrive 8. Slednji ponuja tri semi-Powershift skupine z osmimi prestavami, to pomeni, da je skupaj na razpolago 24 prestav za vožnjo naprej in 24 prestav za vožnjo nazaj. Ta prenos nam omogoča prestavljanje prestav pod obremenitvijo tako med skupinami kot tudi med prestavami s pritiskom na tipko na multicontrollerju. Z drugo skupino (B) prestav pokrivamo večino del na polju, travnikih, saj skupina omogoča delovno hitrost od 1,6 do 18,1 km/h. Za vožnjo po cesti uporabljamo tretjo skupino prestav (C). ActiveDrive 4 semi-Powershift menjalnik ima štiri skupine s po štirimi prestavami, skupaj je na voljo 16 prestav za vožnjo naprej in 16 prestav za vožnjo nazaj za hitrost vožnje do 40 km/h. Ustavimo se s pritiskom na zavoro, ni nam treba uporabljati sklopke.

Prav tako je na voljo tudi funkcija AUTO, kjer menjalnik sam prestavlja glede na obremenitev motorja, kar se odraža tako v cestnem prometu kot tudi pri delu s priključki, tako da se operater ne obremenjuje s tem, v kateri prestavi in s kakšnimi vrtljaji motorja bo izvajal delo. Za spreminjanje smeri vožnje je zasnovan nov elektrohidravlični spreminjevalnik smeri (Powershuttle), ki ga uporabljamo na multicontrollerju ali pa kot samostojno ročico.

Brezstopenjski menjalnik CVXDrive s sistemom dvojne sklopke omogoča vožnjo od 0 do 50 km/h pri le 1750 vrt./min motorja.