Nova generacija sprednjih nakladalnikov Stoll

10 februarja, 2022
0
0

Sprednji nakladalniki Stoll Profi line Next Generation so izdelani v šestih razredih velikosti, in sicer od moči traktorja 30 kW/41 KM do 200 kW/272 KM ter dveh različicah s paralelnim dvigom dvižnih rok – nakladalniki FZ in brez paralelnega dviga tipi nakladalnika FS. Torej sta na voljo dve družini več kot prej.

Bistvena razlika med dvižnimi rokami Stoll je v tem, da ima FZ dvižna roka avtomatsko poravnavo pripetega orodja med dvigom, medtem ko mora upravljalec pri tipu FS med dvigovanjem ročno poravnavati orodje. Tudi maksimalna dvižna sila je pri tipu dvižne roke FS nekoliko manjša. Vsi sprednji nakladalniki tipa Profi Line so izdelani iz drobno zrnatega specialnega jekla, kar omogoča veliko stabilnost in torzijsko trdnost. Nosilec roke je izdelan iz enega kosa. »Z kinematika« je skrita v roki nakladalnika. Hidravlične cevi so zavarovane in enostavno dostopne za popravila. Kinematika celotnega telesa dvižne roke je prilagojena zahtevam sodobnega traktorja. To omogoča razbremenitev sprednje osi traktorja.

Vse dvižne roke imajo minimalni premer sornikov 45 mm od najmanjšega do največjega Profi line sprednjega nakladalnika. Premer sornika 45 mm je na zgornji točki vrtenja Z kinematike. Premer sornika 50 mm je na točki vrtenja zadnje nihajne roke. Široka vpetja imajo številna mazalna mesta, dostopna z zunanje strani. Vsak nakladalnik se lahko priklopi na traktor prej kot v dveh minutah. Maksimalno dvižno silo omogoči dvojno delujoč hidravlični cilinder. »Z kinematika« omogoča postavitev nakladalnika čim bližje traktorju in zaradi konstrukcije omogoča še višje dvižne sile. Vse pa je povezano še z odlično preglednostjo voznika nad bremenom. Konzole so prilagojene vsakemu traktorju zase. Cilj projektiranja je bil v znižanju obremenitve sprednje osi traktorja in to je pri Stoll nakladalnikih zelo dobro izvedeno, saj je pomaknjen maksimalno proti traktorju zaradi »Z kinematike«.

Nove konstrukcije nakladalnikov Stoll so upoštevale dejstvo, da se je lastna teža traktorjev na sprednjih oseh v zadnjih letih povečala za več kot 10 odstotkov pri enaki moči. Projektna skupina se je tega lotila zelo natančno. Izdelana je bila širša družina z več modeli, ki imajo različne dvižne višine in različne zmožnosti dviga. Paralelogram za »Z kinematiko« je ostal nespremenjen in s tem omogoča zelo široko vidno polje upravljalca traktorja. Sprednji prečni nosilec se je pomaknil naprej, kar je še izboljšalo vidni kot na priključke.

Sprednji nakladalnik Stoll je mogoče hitro in v nekaj korakih priklopiti ali odklopiti na traktor. To omogočata parkirna nosilca, katerih upravljanje je možno brez orodja. Nakladalnik se enostavno priklopi na traktor po sistemu Drive In. S spojko Hydro Fix se vsi hidravlični vodi priključijo hkrati brez možnosti onesnaženja olja.

Za nadzor vseh funkcij ostaja Stoll zvest preizkušenim trem sistemom:

– Base Control za uporabnike z bovdni,

– popolnoma električni joystick – Pro Control, ki omogoča preprosto in udobno upravljanje,

– sistem Track Control, ki omogoča upravljanje sprednjega nakladalnika preko proporcionalnega ventila s pomočjo nadzornega sistema v traktorju.

Funkcija Return to Level zelo olajša delo, saj s pritiskom na gumb sprožimo postopek za vračilo nosilne roke na začeten položaj. Funkcija dodatnega zajemanja omogoča, da ostane keson tudi pri dvigu popolnoma poln brez nevarnosti raztrosa. To omogoči dodatnih 24 stopinj nagiba. Nakladalec Stoll je možno dobiti z različnimi osnovnim okvirjem, kot je Euro, Skid Steer in okvirje drugih podjetij, …

Seveda je pri sprednjih nakladalnikih poskrbljeno za varnost, ki jih zahteva standard EN 12525/A1, to je preprečevanje nenadnega padca roke. Tudi kamere so del varnosti.

Tehnični podatki kažejo, da imajo dvižno silo od 2.020 daN do 4.150 daN, dvižno višino od 355 do 480 cm. Vse je odvisno od traktorja in izbire optimalnega sprednjega nakladalnika.

Tudi pri konzolah je izbor med običajno in široko izvedbo. Vsekakor so konzole usklajene s proizvajalci traktorjev. Cilj postavitve konzol je odvisen od tipa traktorja zasleduje pa znižanje obremenitve sprednje osi traktorja in možnost odpiranja vetrobranskega stekla.