McCormick X7 VT Drive in P6 Drive

Moč traktorjev pri brezstopenjskim menjalnikih je od 194 do 219 KM (dodatnih 20 KM s PM sistemom), pri P6 Drive modelih pa znaša moč motorjev od 175 do 205 KM (do dodatnih 20 KM s PM sistemom). Sistem Power Plus se izkaže pri vožnji v klanec ali delu s priključno gredjo.

P6-Drive menjalnik ima 6-hitrostne powershift in 5-robotizirane skupine ali 54 + 54 (s superreduktorjem) ter prav tako 5-robotiziranimi skupinami.

Menjalnik je elektronsko nadzorovan (Auto Powershift). To pomeni, da ko voznik izbere hitrost vožnje, sistem samostojno izbere najbolj optimalno skupino in prestavo. Pri transportu pri 40 km/h se vrtljaji motorja samodejno znižajo, zaradi česar se zmanjšata hrup in poraba goriva. Najvišja hitrost je 50 km/h. Traktor ima tudi Stop&Action sistem, kar pomeni, da je sklopka integrirana v stopalko za zavoro.

Hidravlično dvigalo ima elektronsko upravljanje, dvižna sila znaša 9.300 kg, pretok hidravlične črpalke pa znaša do 160 l/min, za zunanje porabnike so na voljo 3 oziroma imajo možnost dokupa do 7 hidravličnih izhodov z elektrohidravličnim upravljanjem. Priključna gred je pri vseh izvedbah z elektrohidravličnim vklopom in ima štiri hitrosti, in sicer 540, 540E, 1000 in 1000E vrt./min.

Serija X7 je uporabna za visoko profesionalno rabo in najzahtevnejše kupce. Namenjena je najtežjim delom na polju in cesti. Motor je na šasijo pritrjen na gumijastih nosilcih, za ­udobje skrbi visokokakovostna elektronsko nadzorovana hidravlično vzmetena sprednja prema s posamičnimi obesami in hidravlična ali zračna vzmetena kabina s preglednostjo ter z zelo kakovostnim prezračevanjem in sedežem. Seveda je na razpolago tudi DSM 12-inčni zaslon na dotik, s katerim upravljamo traktor in nadzorujemo delovne funkcije.