Prestižna nagrada za samonakladalno prikolico Jumbo 7000 podjetja Pöttinger

Podjetje Pöttinger v Sloveniji od leta 1993 naprej zastopa podjetje Zupan – Trade, d. o. o., iz Šempetra v Savinjski dolini.

S to nagrado je žirija prepoznala edinstvenost samonakladalne prikolice z rotorjem z novim konceptom pogona, optimalnim prenosom moči in drugimi, inovativnimi komponentami. Prikolice Jumbo imajo uspešno preteklost: leta 1999 se je začel njen mednarodni uspeh. Leta 2009 je JUMBO na Agritechnici prejel srebrno medaljo za avtomatski sistem za ostrenje nožev AUTOCUT in je bil “stroj leta 2010”. Pöttinger, vodilni na svetovnem trgu samonakladalnih prikolic, je zasnoval novo serijo JUMBO 7000 za največjo moč traktorja do 500 KM. Številne novosti (premična sprednja plošča, inteligentni sistem samodejnega nakladanja, hidravlično krmiljena pobiralna naprava, dodatni sledilni valj, nov nakladalni rotor in še veliko več) naredijo pobiranje krme še učinkovitejšo.

Silažna samonakladalna prikolica Jumbo 7000 je na voljo v šestih modelih z nakladalno prostornino od 38 do 54 kubičnih metrov prostornine. Mere prikolice so velike, dolžina znaša 9,3 do 12 metrov, širina skoraj tri metre, višina pa 289 cm. Širina pobiralne naprave je 2 metra, s hidravličnim dvigom sprednjega dela pa znaša klirens pod pobiralno napravo kar 70 cm. Standardno je prikolica opremljena s tandem ali tridem podvozjem in hidropnevmatskim vzmetenjem. Podvozje je prilagojeno velikim prevoznim hitrostim in veliki nosilnosti (od 24 do 34 ton skupne mase). Prikolica ima standardno 48 nožev, ki omogočajo širino reza 34 mm.