Massey Ferguson: Nova serija MF 1700 E

Massey Ferguson je z uvajanjem serije 1700 E uspešno izvedla nadaljnji korak, s katerim je močno utrdila svoj položaj v segmentu kompaktnih traktorjev.

Modela poganjajo tri in štiri valjni motor, vgrajena imajo tudi elektronski tempomat in regulator za nastavitev najvišjih vrtljajev motorja. Oba modela sta opremljena s tritočkovnim hidravličnim dvigalom (kategorija I), z največjo dvižno silo do 1400 kg in razpolagata z zadnjo priključno gredjo s številom vrtljajev 540 vrt/min. Vklop priključne gredi je elektrohidravlični s pomočjo stikala. To omogoča zelo nežen vklop, tudi pri velikih obremenitvah samega priključenega stroja. Traktorja imata po dva krmilna ventila s krmilno ročico.

Traktorji so na voljo z varnostnim lokom

Na voljo je trivaljni turbo motor s 40 KM (model MF 1740 E) in štirivaljni motor s 54 KM (MF 1755 E). Oba sta opremljena s tehnologijo, ki izpolnjuje okoljsko stopnjo V, s pomočjo all-in-One SCR sistemom. Traktorja imata mehanski menjalnik. Menjalnik je pri modelu MF 1740 E z osmimi prestavami za vožnjo naprej in osmimi za vožnjo nazaj (dve skupini s po štirimi prestavami). Pri modelu 1755 E so na voljo tri skupine ob štirih prestavah, kar pomeni, da imamo menjalnik z dvanajstimi prestavami za vožnjo naprej in prav toliko za vožnjo nazaj. Prestave se spreminjajo z ročicami, ki so priročno nameščene ob sedežu. Sinhronizirane spremembe smeri se izvedejo preprosto s pomočjo ročice stikala, ki se nahaja pod volanom na levi strani.