Sejem AGRA je odprl vrata!

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Šest desetletji je minilo od začetka modernih sejmov v Gornji Radgoni. Prelomnica sega v leto 1962, ko je bila organizirana prva sejemska prireditev pod imenom Pomurski sejem.

Že polnih šest desetletij je sejem praznik zemlje, stroke, posla in srca. S svojimi bogatimi vsebinami je nepogrešljiv za razvoj slovenskega kmetijstva, živilstva in podeželja. Prinaša inovacije, trajnostne smernice in odlične prakse. Gospodarstvenikom omogoča nepogrešljive poslovne mednarodne povezave, strokovnjake sooča z novimi znanji. Potrošnikom, ki želijo varno in kakovostno hrano ter pristen stik s podeželjem, predstavlja najboljše tradicije, novosti ter odličnost pridelkov kulinarike in vin.

In letos po dveh težkih letih pandemije Covid virusa in nesoglasij s posameznimi razstavljavci, povezanih v Združenje proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnike, se je kot kaže stanje umirilo in »pobotalo«, tako da je sejem z vsemi pomembnimi razstavljavci ponovno zablestel v vsem svojem sijaju. Seveda sejem ne bi bil popoln, če na sejmu ne bi bilo prisotnih tudi nas, tako novinarjev Kmečki glas kot tudi naše stojnice s knjigami založbe, kjer se vse dni ustavlja veliko ljudi.

Slike so z glavne promenade, seveda bomo objavili še številne detajle s sejma.

rdi BXwfpLKw

kdEmUmgcK

UwBMq

PzdkbFW

dLNsJOCkypP

DUeJexL

FoRGYAt hBG

hjyqLE

ABzAxIbn

OjebPu TXknkEh

uzi KouOWzeCF