Vreme Naročite se
Vse o novem Fendt 700 Vario
Podjetje Fendt je pred kratkim slavnostno predstavilo prenovljeno sedmo generacijo serije 700 Vario z novim vodilnim modelom 728 Vario, ki proizvede maksimalno moč 303 KM.
Kristijan Hrastar KMEČKI GLAS
Kmečki glas

Četrtek, 15. september 2022 ob 09:12

Odpri galerijo

Šestvaljni AGCO Power motor ima prostornino 7,5 litra. Prvič je 700 Vario na voljo s hitrostjo do 60 km/h. Traktor je okreten kot serija 500, kljub temu da je veliko večji.

Od prihoda na trg leta 1998 je Fendt 700 Vario prejel številne nagrade in je od takrat najbolje prodajana Fendtova serija. Kupci po vsem svetu se zanašajo na te traktorje – ne glede na to, ali se uporabljajo za poljedelstvo, travinje, za komunalo ali v kombinaciji s sprednjim nakladalnikom.

Motor

Nova serija s petimi modeli (Fendt 720 Vario, 722 Vario, 724 Vario, 726 Vario in Fendt 728 Vario) v svoji sedmi generaciji obsega razpon moči od 203 do 283 KM (147 - 206 kW) (po ECE R120). Zasnova dodatne moči Fendt DynamicPerformance (DP) omogoča do 20 KM dodatne moči pri modelu Fendt 728 Vario prek krmilnega sistema, ki je odvisen od zahteve, takrat, ko je to potrebno. Naknadna obdelava izpušnih plinov poteka prek dizelskega oksidacijskega katalizatorja (DOC), filtra za trde delce (DPF) in s selektivno katalitično redukcijo (SCR) brez recirkulacije izpušnih plinov. Izpolnjuje zahtevane standarde emisij izpušnih plinov stopnje V.

Menjalnik

Fendt že več kot četrt stoletja let razvija in vgrajuje brezstopenjske menjalnike v svoje traktorje. V seriji 700 Vario je sedaj po novem vgrajena inovativna zasnova brezstopenjskega menjalnika VarioDrive, ki ima neposredno povezavo in istočasen prenos vrtilne frekvence na prednjo in zadnjo pogonsko os, ki sta tako neodvisno gnani. Menjalnik tako samodejno razporeja pogonsko moč med prednjo in zadnjo osjo ter neodvisno od voznika skrbi za vklop in izklop prednjega pogona pri vozni hitrosti, višji od 25 km/h. Konstrukcijsko je menjalnik sestavljen iz ene hidravlične črpalke, dveh hidromotorjev, ki ločeno skrbita za pogon prednje in zadnje osi, sklopke za vklop/izklop prednjega pogona in inteligentne sklopke za prenos vrtilnega momenta med prednjim in zadnjim pogonom. Sistem je zasnovan tako, da hidravlična črpalka istočasno dovaja hidravlično olje obema hidromotorjema prek dela v obliki črke T, ki je nameščen med njima na podlagi principa prostega toka. Tako se le-ta preusmeri tja, kjer je večja potreba oz. poraba. Hidromotor prednjega pogona se samodejno izklopi pri vozni hitrosti, višji od 25 km/h. Pri višjih hitrostih se izklopi tudi hidromotor zadnjega pogona, ki ga tako v celoti nadomesti mehanski zobniški prenos. Če poenostavimo, odličen oprijem pomeni to, da imamo vlečno moč vedno tam, kjer jo potrebujemo. Tako se vrtilni moment pri menjalniku VarioDrive inteligentno porazdeli med prednjo in zadnjo pogonsko osjo.

Sistem prednje preme s posamičnim vpetjem in vzmetenjem prednjih koles, ki je sicer dobro poznan in preizkušen iz večjih serij, je bil prilagojen in dodatno ojačan za prenos večjih obremenitev. Zahvaljujoč velikemu hodu vzmetenja je vožnja navkljub sorazmerno visoki vozni hitrosti (do 60 km/h) udobna.

Inovativni koncept Fendt iD pri nizkih hitrostih že poznamo pri večjih traktorjih. Vse komponente, kot so motor, menjalnik, hidravlika in hladilni sistem, so bile zasnovane po tako imenovanem principu "visok navor - nizka vrtilna frekvenca motorja". Na ta način doseže Fendt 700 Vario visok navor tudi pri nizkih vrtljajih motorja in prihrani gorivo.

Nazivna vrtilna frekvenca motorja je samo 1.700 vrt/min. V glavnem delovnem območju je hitrost mirnih 1.400 do 1.700 vrt/min. Nova Fendt 726 in 728 Vario dosežeta najvišjo hitrost do 60 km/h pri samo 1.450 vrt./min. Pri 50 km/h je število vrtljajev motorja 1.200 vrt/min, pri 40 km/h le še 950 vrt/min. Največji navor 1.450 Nm pri vrhunskem modelu Fendt 728 Vario je dosežen pri samo 1.300 vrtljajih na minuto in zagotavlja visoko vlečno moč in moč pospeševanja z minimalno specifično porabo goriva.

Z razmerjem med močjo in težo le 30,5 kg na KM in kompaktnimi zunanjimi merami je Fendt 728 Vario posebej okreten z majhnim pritiskom na tla. Skupna masa vozila do 15 t omogoča uporabo kot težki vlečni traktor.

Ekskluzivni koncept prezračevanja in hlajenja s koncentričnim zračnim sistemom (CAS) je znan iz Fendta 1000 Vario in je bil dosledno zasnovan za nizke vrtilne frekvence motorja, kompaktno konstrukcijo in učinkovito porabo goriva. Poganja ga lasten hidravlični sistem in je tako ločen od hitrosti motorja. Sistem je fleksibilno krmiljen glede na potrebe ter deluje tiho in učinkovito. Kompakten hladilni paket omogoča edinstveno upravljanje in to združuje s posebno učinkovitostjo. Inovativna tehnologija potisnega visokozmogljivega ventilatorja stisne hladnejši zrak v hladilni paket. Zato je mogoče zmanjšati hitrost ventilatorja in porabiti do 40 odstotkov manj pogonske moči v primerjavi z običajnimi ventilatorji in hladilnimi sistemi.

Novi Fendt 700 Vario je mogoče naročati od avgusta naprej. Dobava prvih traktorjev se bo začela v prvi polovici leta 2023.

VarioGrip

Serija 700 je serijsko opremljena s pnevmatikami s premerom 2,05 m (42" platišča), ki povečajo naležno površino pnevmatik in izboljšajo vlečno silo traktorja (za različna poljedelska opravila je možno namestiti tudi 60" platišča. V kombinaciji z inovativnim načinom uravnavanja delovnega tlaka v pnevmatikah VarioGrip voznik lahko samo s pritiskom na tipko v delovnem terminalu traktorja v trenutku prilagodi tlak glede na potrebe v območju od 0,6 do 2,5 bar. Posledično ima tako traktor najboljši oprijem, kar se kaže v izboljšani vlečni sili, varovanju tal pred zbijanjem in prihranku pogonske energije. Na podlagi raziskav in primerjalnih meritev lahko uporabnik traktorja Fendt z vgrajenim sistemom VarioGrip izboljša vlečno silo traktorja za do 10 %, poveča površinsko storilnost za do 8 % ob istočasnem zmanjšanju potrebe po pogonski energiji za do 8 % , kar v 10.000 delovnih urah lahko pomeni več kot 50.000 evrov prihranka.

Prenovljen je tudi sistem dokumentiranja VarioDoc Pro, ki v kombinaciji z VariableRateControl (VRC) sistemom na podlagi kart pridelka omogoča tlom in rastlinam prilagojeno porabo semena, gnojil in zaščitnih sredstev.

V serijsko opremi traktorja je vključen TMS automatic sistem, ki neodvisno od vozne hitrosti uravnava vrtilno frekvenco motorja in nastavitve menjalnika tako, da traktor vedno deluje v optimalnem območju, v katerem istočasno tudi varčuje z gorivom. Nov je tudi sistem za avtomatsko aktiviranje ročne zavore, ki se aktivira vedno, ko ugasnete motor oziroma zapustite voznikov sedež. Ravno tako se le-ta vklopi pri ustavljanju v hribu, tako da traktor stoji varno na mestu. Dodatno je bil dodan tudi tako imenovani asistent zaviranja, ki skrbi za to, da se pri pojemku, večjem od 1 m/s2, avtomatsko vklopijo zavorne luči, ki opozorijo zadaj vozeče voznike, še preden se začne aktivno zaviranje. Za izboljšano stabilnost traktorja na cesti pri vozni hitrosti nad 20 km/h skrbi dobro znani FSC sistem za aktivno uravnavanje stabilnosti traktorja pri vožnji v ovinek. Za obračanje na koncu njiv je na voljo VarioActiv sistem za hitro obračanje volana, ki omogoča vozniku, da z enim obratom volanskega obroča v celoti obrne prednja kolesa.

FendtOne

Delovno mesto voznika FendtONE omogoča centralizacijo vseh komand na desnem naslonjalu za roko, kjer se nahajajo komandna stikala, multifunkcijske ročice, vrtljivo pritisno stikalo. FendtONE delovno mesto voznika ima možnost prikazovanja na treh zaslonih (digitalna armaturna plošča, 12-palčni terminal na naslonu za roke, dodatni terminal, ki ga je mogoče umakniti v streho). Funkcije krmilne enote se lahko prikažejo hkrati na treh zaslonih. Gumbom pa lahko prosto dodelimo njihove funkcije. Funkcionalne skupine imajo tudi barvno zasnovo označevanja kar zagotavlja boljši pregled. FendtOne omogoča več prostora za prikaz, prilagodljivost stikal, enostavnost uporabe itd.

Nova VisioPlus kabina omogoča odličen pregled nad delom, panoramsko sprednje okno je dodatna prednost za zagotovitev preglednosti, saj je brez prednjega prečnega stebra podaljšana v streho. Vidni kot se zato izboljša in s 77 stopinjami imate prost pogled navzgor–tudi pri povsem dvignjenem sprednjem nakladalniku.

Preizkušena kabina Fendt VisioPlus je bila ponovno optimizirana glede varnosti in udobja. Prvič je mogoče filtracijo zraka v kabini opcijsko tovarniško spremeniti v zaščito kategorije 4 v skladu s standardom EU EN15695. Zaščitni sistem kategorije 4 ščiti voznika pred prahom, tekočimi sredstvi za zaščito rastlin in njihovimi hlapi. To pomeni, da Fendt 700 Vario izpolnjuje vse zahteve za zaščito rastlin. V osnovni postavitvi izpolnjuje vse standarde zaščitne kabine kategorije 2. Filtrirni sistem bo na voljo konec leta 2023.

Uporabnik lahko izbira med več vrstami klimatiziranih sedežev z aktivnim vzmetenjem za voznika in različnimi izvedbami sovoznikovih sedežev.

Samodejno vodenje

Upravljanje traktorja Fendt 1050 je lahko v povezavi s sistemi za vodenje po parceli popolnoma avtomatizirano (GPS sistemi). Voznik dejansko skrbi samo za nadzor nad delovanjem vseh sistemov in prilagajanje finih nastavitev. S sistemi za vodenje po parceli, dokumentiranje, kartiranje, prenos podatkov ... se zmanjšuje količino administrativnega dela uporabnika, saj je velik del prenosa podatkov avtomatiziran. Istočasno pa pridobljene podatke lahko uporablja pri nadaljnjih delovnih operacijah, kot so gnojenje, škropljenje ... Prenovljena izvedba sistema za vodenje VarioGuide ponuja uporabniku možnost izbire sprejemnika signala - NovAtel(r) ali Trimble(r), ki z nadgradnjami omogočata sprejem raznovrstnih signalov (EGNOS/WAAS, RangePoint(tm), RTX(tm), CenterPoint RTX(tm), NTRIP ...) Sedaj je možno v kombinaciji z ISOBUS priključki in s sistemom uravnavanja delnih širin (Section Control) neposredno v delovnem terminalu traktorja Fendt 1000 aktivno upravljati z delnimi širinami pri setvi, gnojenju in škropljenju ter tako preprečiti nepotrebno prekrivanje in posledično zmanjšati stroške. V kombinaciji z asistenčnim paketom SectionControl Assistant se prilagaja in določa natančna točka vklopa in izklopa posameznih delnih širin.

Tudi med delovanjem pod polno obremenitvijo v kabini vladajo prijetne temperature zahvaljujoč izboljšanemu delovanju klimatske naprave. Poleg tega lahko pijače in hrano zdaj hranite tako ohlajene (0-16 °C) kot pogrete (45-65 °C) v hladni in topli škatli.

 

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 27. Sep 2022 at 13:44

343 ogledov

Posodobljene Viconove balirke s fiksno in variabilno komoro
V podjetje Vicon izdelujejo balirke s fiksno, variabilno komoro ali kombinacijo FlexiWrap – fiksno ali variabilno komoro z ovijalko. V programu imajo tudi program Fastbale – balirko z dvojno komoro, Non-Stop baliranje brez ustavljanja in drugo. Proizvajalec navaja, da so prednosti balirke z variabilno komoro predvsem v tem, da prične s stiskanjem mase že od samega začetka oblikovanja bale, saj se jermena spustijo do dna komore. Ker je komora variabilna, lahko določamo velikost bale, in sicer imajo lahko premer od 60 pa vse do 165 (možnost 200) centimetrov. Novi modeli serije Plus imajo številne nadgradnje, namenjene povečanju proizvodnje in zmanjšanju zahtev po vzdrževanju. Predvsem je posodobljen notranji stiskalni prostor in izdelane bale so po navedbah proizvajalca izjemno kompaktne z veliko gostoto. Širina pobiralne naprave znaša 220 centimetrov. Rezalna naprava ima lahko 14 ali 25 nožev. Balirka ima valjček pred pobiralno napravo, rotor, Power Bind patentiran sistem ovijanja z mrežo, prednost je tudi zelo kratka pot do komore. V standardni opremi so hidravlično odmikajoče dno, dodatni pogonski valj, proporcionalni ventil, avtomatsko mazanje verig, centralno mazanje ležajev. Za dolgotrajno delovanje brez nevšečnosti pri delu skrbijo verige HBC. Kot odlične lastnosti proizvajalec navaja enostavno menjavo mreže na dostopnem mestu, tako da jo lahko menja ena oseba. Balirka ima mrežno povezovanje (možna uporaba 1,3 metra široke mreže, ki ovije robove) – to je Powerbind patentiran sistem ovijanja z mrežo. Bale so kakovostno stisnjene, in to v vseh vremenskih pogojih dela. Dodatni čistilni valji v standardni opremi namreč dobro opravijo svoje delo. Imamo možnost treh prednastavljenih načinov stiskanja, kar poimenujemo 3D-Density sistem, glede na vrsto krme in vlažnost. Možnost je tudi mehkega jedra bale. Balirka je ISOBUS kompatibilna, tako da v primeru, da je traktor opremljen s terminalom ISOBUS, je možen neposreden priklop na traktor. Pametni sistem TIM Balirke RV in FixBale 500 so lahko po novem opremljene tudi s pametnim sistemom (Tractor Implement Management), ki je namenjen bolj profesionalnim kmetom in izvajalcem, ki iščejo izboljšano učinkovitost in več udobja pri delovanju. To je logičen naslednji korak pri nadaljnjem povečanju zmogljivosti baliranja obeh modelov in vključitev višje ravni avtomatizacije, s ciljem maksimiranja učinkovitosti in zmanjšanja izgube časa v celotnem procesu baliranja. Zdaj z uvedbo tehnologije TIM se lahko ta serija šteje za vodilno v razvoju balirk za okrogle bale. Tractor Implement Management omogoča dvosmerno komunikacijo med traktorjem in priključkom, kar omogoča, da sta oba stroja med delom usklajena. Poleg povečane učinkovitosti se močno zmanjša tudi možnost človeške napake zaradi utrujenosti. Prednost tehnologije TIM je znatno povečanje udobja voznika s samodejnim izvajanjem številnih ponavljajočih se dejanj procesa baliranja. Ko dela z aktiviranim TIM, se mora voznik osredotočiti le na pravilno dovajanje krme v pobiralno napravo za bale, preostali del cikla pa je popolnoma avtomatiziran. To vključuje upočasnitev hitrosti traktorja naprej, ko bala doseže polni premer, samodejno sproži cikel vezanja in nato odpre in zapre zadnja vrata, da se komora izprazni.

Fri, 23. Sep 2022 at 12:26

1083 ogledov

Kmetje zaradi suše praznijo hleve
Znano je, da se kmetje soočajo z eno največjih kriz do sedaj. Da razmere v govedoreji pri nas niso obetajoče, nam je že dolgo znano. Trenutno so odkupne cene od 4,20 do 4,40 evra za kilogram mesa za kakovostne živali, kar je še vedno podobno kot pred meseci, ko se je začelo takoimenovano krizno obdobje »norih« rasti vhodnih stroškov. Kot so dejali, da odkupne cene podobne kot tedaj, rast stroškov pa se še ni ustavila. In še nekaj; dolgotrajna suša je povzročila pomanjkanje krme na kmetijah in številni se odločajo, ali kupiti kot zlato drago krmo od kmetov, ki ne redijo živine ali pa zmanjšati stalež živali v hlevu. Kar posledično povečuje ponudbo živali in nižje odkupne cene mesa govedi. To bo vsekakor žalostno leto za rejce govedi. V nekaterih regijah so imeli le en pravi odkos travinja, nato pa je suša zdesetkala tako pridelek travne kot tudi koruzne silaže. Vsekakor krme ne bodo imeli dovolj do prihodnje pomladi in tudi zato so nekateri že načrtno zmanjšali stalež, češ da z nakupom voluminozne krme in koruzne silaže »pridelajo« velik minus. Kako tudi ne, ko je letošnja prodajna cena koruze na njivi podivjala do zavidljivih 3000 EUR za hektar. In s tem, da jo mora kupec sam požeti in odpeljati. Cene po Evropi V Evropi se razmerje med ponudbo in povpraševanjem razlikuje od države do države. Nemčija in Avstrija količine ob vse večjem povpraševanju komaj še zadoščajo za pokritje potreb klavnic. V Nemčiji cene govedi zaradi pomanjkanja ponudbe še vedno nekoliko rastejo. Tako da klavnice plačujejo tudi do 5,10 EUR za kilogram mesa. V številnih državah se cena giblje od okrog 4,40 do 5,00 evra za kilogram mesa. Po odkupni ceni se nahajamo na predzadnjem mestu med vsemi državami Evropske unije. Za nami je le Slovaška. V Sloveniji je kot običajno precej nejasnosti pri odkupni ceni govejega mesa. Agencija RS za kmetijske trge objavlja, da rejci dobijo v povprečju okrog 4,15 evra za kilogram mesa. Odkupovalci za domači trg odkupujejo govedo po nekoliko nižji ceni kot pa za živali, ki gredo v izvoz. Ti iščejo predvsem dobro rejeno govedo mesnih pasem, na italijanski trg se proda tudi precej krav, ki imajo najmanj 350 kg mesa. Plačane so več kot štiri evre za kilogram mesa. Krave z okoli 300 kg mesa in nekoliko manj pa so plačane okrog 3,75 EUR za kilogram mesa. Najboljši biki so plačani tudi do 4,50 EUR za kilogram. Slabše ocenjene živali pa tudi precej manj. Avstrija spodbuja prirejo domačih živali Znano nam je, da Avstrija spodbuja domačo rejo v Avstriji. Še posebej z visoko premijo, ki je v kriznih časih celo do 50 centov za kilogram. Poleg tega pa poleg države domačega rejca podpira tudi klavnica in trgovina, ki bo najprej ponudila kupcem domače meso, šele potem pa bo uvažala v primeru manjka. Sicer pa je povpraševanje bo mlademu biku zelo veliko, ponudbe pa bistveno manj kot lani v tem času. Se že kažejo posledice nizke odkupne cene v lanskem letu, ko so številni rejci prenehali s prirejo. Za primerjavo: odkupna cena v Avstriji znaša 4,49 do 4,56 evra za U in R (2/3) tržni razred za kilogram mesa in se je v zadnjem tednu podražila za pet centov. Rejci lahko prejmejo še premijo za višjo kakovost v višini 25 centov za meso mladega pitanega goveda starosti pod 18 mesecev in 18 centov za meso bikov pod 20 meseci starosti. (Preglednica 1). Nemčija: primanjkuje bikov in telic V Nemčiji so odkupne cene mesa mladega pitanega goveda od 5,00 do 5,10 evra za kilogram mesa in 4,45 do 4,65 evra za kilogram mesa krav. Telice so plačane od 4,15 do 4,58 evra za kilogram mesa. Ponudba krav je velika, 10 odstotkov nad lanskim povprečjem in zato se že nekaj časa znižujejo. In sicer vsak teden za deset centov za kilogram mesa. Ta hiter padec cen krav (-40 centov v štirih tednih) v Nemčiji vzbuja vse več vprašanj kako naprej, saj je kaj podobnega mogoče opaziti le na Nizozemskem (-30 centov v štirih tednih), sicer pa so odkupne cene krav po EU relativno stabilne. Če pa primerjamo z lanskim letom ob tem času, so se odkupne cene v vseh kategorijah v povprečju dvignile za kar 1,2 evra, ne glede ali se prodaja mlado pitano govedo, krave ali telice. Zakaj tako. Ker ni nikakršnega dogovora med prodajalci in kupci govejih živali. Nemški kmetje so zaradi sušnih let, nizkih odkupnih cen govedi, primorani prazniti hleve, volje po ponovni naselitvi telet ni bilo. Saj se ni splačalo, saj je bilo meso mladega pitanega goveda, krav, telic, zaradi presežkov, plačano izredno slabo, daleč pod dolgoletnim povprečjem. Zaradi tega se je marsikateri rejec odločil, da preneha s pitanjem goveje živine. Posledično danes na trgu zelo primanjkuje goveda za zakol in klavničarji so si čez noč postali konkurentje za živino, ki se prodaja na trgu. Kljub visokim odkupnim cenam živine, pa številni kmetje zapirajo hleve.

Thu, 22. Sep 2022 at 10:27

961 ogledov

Protest na Nizozemskem: Policija zasegla 4 traktorje
Ni še konec s protesti na Nizozemskem. Predvsem zaradi dejstva, da jim vlada očita, da so odgovorni za problem vnosa dušika. Z vladnimi ukrepi naj bi v naravnih območjih emisije zmanjšali za več kot 70 %. Po vladnih ocenah bo to povzročilo konec okoli 30 % živinorejskih farm. Po besedah ​​Barta Kempa iz akcijske skupine Agractie so kmetje »na miren način želeli ozaveščati o svojem položaju«. Bile so posamezne manjše skupine iz različnih regij. "O centralni organizaciji ne more biti govora," je pojasnil Kemp. Predvsem nizozemski živinorejci so močno kritični do vladne politike glede dušika. V naslednjih nekaj letih naj bi znatno zmanjšali izpuste amoniaka, dokler ne bo od leta 2026 tudi zanje veljala »omejitev 170 N«. To je količina, ki je dovoljena v Sloveniji. Politiki želijo podrobne ciljne vrednosti predstaviti oktobra. Nizozemski pravosodni minister Dilan Yesilgöz je jasno povedal, da bo policija preprečila kmetom, da bi s traktorji poskušali vstopiti v središče Haaga. "Demonstracije so dovoljene, vendar ne z velikimi vozili," je dejal minister. Tudi zato so zasegli štiri traktorje, s katerimi so kmetje skušali priti v samo središče mest. Zakaj protesti Na Nizozemskem je parlament glasoval o vladnem predlogu za znižanje izpustov toplogrednih plinov, ki bo med drugim mnoge kmete verjetno prisilil, da zmanjšajo stalež živine ali pa opustijo kmetovanje. Ministri to imenujejo kot neizogibni prehod na čistejše kmetovanje. Postopek teče že vse od leta 2019, toda v junija letos je ministrica Christianne van der Wal, vznemirila kmete s predstavitvijo kontroverznega načrta v 10 korakih, ki je začrtal en ključni cilj: tri regije – dolina Gelderse, Severni Brabant in Limburg – morajo do leta 2030 zmanjšati emisije dušika za več kot 50 odstotkov.

Fri, 16. Sep 2022 at 11:37

2628 ogledov

Švica: volk pognal čredo v prepad
V švicarskem kantonu Wallis blizu Berna je 24 letnega kmeta Bjorna Kreuzerja čakalo neprijetno presenečenje. V grapi je več kot pol črede našel poginule.  Od 27 krav je 15 zgrmelo več kot 150 metrov globoko v prepad. Zdaj naj bi poskušali razjasniti vzrok nesreče. Kaj se je zgodilo? Je bil za nesrečo kriv volk, ki je pognal živali v prepad. Temu pritrjuje lastnik živali kot tudi ostali kmetje. Volkovi namreč v regiji niso redki. Letos je v napadih volkov v sosednjih Alpah poginilo 17 ovac. Tudi v drugih kantonih švicarski kmetje vidijo svoje črede ogrožene zaradi volkov. V Vaudu je bil zato pred kratkim izdan odvzem štirih mladih volkov iz narave. Odgovorni lovski čuvaj omenja tudi druge možnosti padca živali: »Za panično reakcijo živali je lahko kriva tudi nevihta, pes ali kaj drugega. Navsezadnje pa tega ni mogoče razjasniti.« Odvoz kadavrov so opravili s helikopterjem.

Fri, 16. Sep 2022 at 10:42

941 ogledov

Pirova zmaga nemškega kmeta proti okoljskim organizacijam
Organizacija za zaščito živali PETA je takrat podala kazensko ovadbo zoper kmeta. Reveža so obtoževali, da so zaradi pomanjkanja požarne varnosti v požaru v mukah poginila štiri teleta. In epilog: Državno tožilstvo v Traunsteinu očitno vidi obtožbo PETA kot neupravičeno. Zadeva ni bila nadalje obravnavana in je bila umaknjena, aktiviste za pravice živali je zavrnilo sodstvo. Sicer je to zmaga kmeta, ki ne bo obsojen, a zmaga je pirova, v požaru je utrpel ogromno škodo. Kaj se je takrat zgodilo Združenje bavarskih kmetov je javno pozvalo organizacijo PETA, naj namesto da pridobivajo promocijo s kazensko ovadbo, raje zbirajo prispevke za nesrečnega kmeta. Dodajajo, da je bil hlev zgrajen v skladu z dovoljenjem. Obtožba PETA je torej »že od začetka neutemeljena« in obsojena na propad. Bo pa zagotovo pustila psihične posledice na kmetu, saj si niti v sanjah ni predstavljal, da bodo njegovo nesrečo izkoriščali za svojo promocijo. Le kako zloben mora biti človek. V organizaciji PETA poudarjajo, da želijo le opozoriti na družbeni problem. Po njihovem mnenju protipožarne zaščite v manjših hlevih "tako rekoč ni". Politiki se morajo lotiti tega vprašanja – in tudi pomagati kmetijam pri težavah s financiranjem. »V hlevih mora veljati visok standard požarne varnosti,« je njihova zahteva. Vse ostalo v primeru požara je »umor iz malomarnosti.« Obtožbe PETA jezijo tudi župana Obinga Josefa Huberja. Na vprašanje o napovedi kazenske ovadbe pravi jezno: »Tako se ne ravna z ljudmi, ki so preživeli takšno nesrečo.« Ni pomembno, ali bo kazenska ovadba vložena ali ne: organizacija PETA je že uspela. Njihovo sporočilo za javnost in napovedani ovadba sta pritegnila veliko pozornosti borcev za pravice živali. Organizacija bavarskih kmetov to kritizira: »Predvidevamo, da organizacija PETA za zbiranje donacij uporablja predvsem vprašanje dobrega počutja živali. Verjetno se te donacije ne uporabljajo za neposredne namene dobrega počutja živali, temveč za nagrajevanje visokega življenjskega standarda ljudi, ki so v organizaciji PETA na vodilnih mestih.”       

Thu, 15. Sep 2022 at 14:55

7191 ogledov

S traktorjem namerno povozil osem divjih prašičev
V ponedeljek naj bi voznik traktorja na koruznem polju v bližini mesta Hagenow (okraj Ludwigslust-Parchim) blizu Hamburga v Nemčiji namerno povozil osem divjih prašičev. Tako pravijo priče. Po podatkih polje upravlja kmetijsko združenje Toddin blizu Steegna. Ta je za spravilo koruze zaposlil izvajalca. Divje prašiče naj bi s svojim traktorjem lovil 22-letni voznik iz Schleswig-Holsteina. Storjeno dejanje so že sporočili predsedniku upravnega odbora kmetijskega združenja Leonie Thoms. Po poročanju NDR je bil Thoms osupel, da se kaj takega lahko zgodi. Zoper mladeniča želi vložiti tudi ovadbo. Pristojni lovec za to območje je to že storil. Osem poginulih prašičev je tehtalo od 30 do 50 kg. Policisti preiskujejo morebitno kršitev zakona o zaščiti živali in sum krivolova. Vendar je preiskava šele na začetku. Zdaj naj bi zaslišali še druge priče in zaslišali obtoženega traktorista.
Teme
novost iz podjetja Fendt Fendt 700 Vario Fandt

Zadnji komentarji

Miz Nelez :

5.8.2022 09:29

T

Prijatelji

KMEČKI GLASZUPAN d.o.oLeon Kraljziliute88edita editaAlen  OsenjakMarinka Marinčič  KMEČKI GLASGeza GrabarKMEČKI GLAS Franc FortunaBarbara Remec KMEČKI GLASDragica Heric KMEČKI GLASVlasta Kunej KMEČKI GLASDarja Zemljič  KMEČKI GLAS

NAJBOLJ OBISKANO

Vse o novem Fendt 700 Vario